Colourmazing | 3D Tuinset

Kleuren, maar dan anders! Met Colourmazing van BOTI kleur je op een hele nieuwe manier, met speciale toverstiften. Je knijpt de inkt uit de gekleurde pennen en voor je het weet heb je je kleurplaat helemaal ingekleurd!

Colourmazing

Colourmazing

Colourmazing is een nieuw product van BOTI (Big On Toy Innovation) waarbij je, als je de toverpennen op de juiste manier indrukt, vanzelf binnen de lijntjes kleurt. De toverpennen bevatten een speciaal soort inkt die je ook kunt mengen voor een uniek effect op je kleurplaat. De Colourmazing kleurplaat is niet zomaar papier, maar het werkt mee op jouw handbeweging en blijft je helpen.

3D Tuinset

Wij ontvingen de Colourmazing 3D Tuinset om uit te proberen. In het pakket zitten zes toverpennen met verschillende kleuren (rood, roze, blauw, groen, geel en paars) en kartonnen plaatjes om in te kleuren. De 3D tuinset bestaat uit allerlei vrolijke bloemen, vlinders en ander vrolijks.

De inhoud van het pakket

De 3D versie is net even anders dan de andere Colourmazing pakketten. je kunt er namelijk allerlei leuke dingen mee maken, zoals vingerpopjes, een prachtige vlinder en een pop-up tuintje.

Aan de slag!

Allereerst leggen we even een zeil op tafel en krijgt Fiene haar kliederschort aan. Ik was bang dat de pennen eventueel zouden lekken of iets dergelijks, maar daar hadden we eigenlijk geen last van. Wel zaten haar handen er helemaal onder, maar dat krijgt ze ook voor elkaar met normale stiften, haha.

Colourmazing

De toverpennen houd je hetzelfde vast als een normale pen of stift, al gaat het kleuren nèt even anders. Bij het kleuren druk je het brede gedeelte van de pen iets in, waardoor de inkt zal gaan lopen. Het is in het begin wel even een beetje wennen hoe hard je de pennen in moet drukken, want als je te hard drukt, loopt de inkt er toch een beetje uit. Daarnaast is het handig om niet te dicht bij de lijntjes te kleuren, want ook dan is het volgende vlakje snel gevonden met de inkt. Al snel hebben we het een beetje onder de knie en gaat het inkleuren een stuk beter!

Op de doos staat een leeftijdsindicatie van 6+. Fiene is 5 jaar en soms wat aan de ongeduldige kant 😉 , waardoor ze al snel niet meer zo secuur werkt en steeds over de randjes blijft gaan. Ze is zelf alsnog helemaal blij met haar kunstwerkjes, dus wat dat betreft is er geen probleem.

Het mengen van de kleuren is ook erg leuk, want zo kun je nóg meer kleuren ontdekken! Ook erg handig om eventuele kleine foutjes op die manier te verbloemen. Dan ziet niemand dat het eigenlijk even mis ging!

Wat vinden wij?

Colourmazing

Fiene is de laatste tijd veel aan het kleuren. Toen ze deze set zag, had ze gelijk zin om eraan te beginnen. Wel was ze erg benieuwd hoe dit precies zou werken. Zoals ik al aangaf, was het even wennen en uitvinden hoe ze nou precies het beste in de toverpennen moest knijpen. Ook het mengen was even uitvogelen, maar ze vond het heel erg leuk om te doen!

Een uitdagend pakket waar ze echte kunstwerken mee kan maken. We kunnen ze neerzetten, ophangen en ze kan er ook nog mee spelen! Onze dame heeft dit helemaal goedgekeurd!

Diverse Colourmazing pakketten

Er zijn diverse Colourmazing pakketten verkrijgbaar. Wij hadden de 3D tuinset toegestuurd gekregen, maar er zijn ook ‘normale’ sets met kleurplaten en travelsets verkrijgbaar. Allemaal met een eigen prijsklasse. Hieronder vind je de diverse soorten met een link naar de set.

Ken jij Colourmazing al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.