Altijd en overal checken hoe het met je baby gaat? Het kan!

Negen maanden lang woont een baby veilig in de buik van moeder, heerlijk warm en beschermd. Zodra het geboren is, wil je je kindje het liefst constant in de gaten houden. Hoor ik iets? Is er iets aan de hand? Je durft je ogen geen moment van jouw kindje te halen, want er zou maar iets gebeuren als je niet kijkt… Heel begrijpelijk allemaal, maar toch zal dit kwetsbare wezentje steeds vaker in een andere ruimte zijn en zelfs op een andere locatie dan jij. Gelukkig zijn er babyfoons of baby monitors met beeld, daar hebben wij zelf ook dankbaar gebruik van gemaakt. Met baby monitors kun je baby’s in de gaten houden, maar met wifi camera beveiliging kun je nog veel meer! Hoe dat werkt lees je hier.

 

Wifi camera beveiliging

 

Wat kun je met baby monitors?

Baby monitors zijn goed in één ding; jouw baby in de gaten houden. Er zijn baby monitors met alleen geluid, met beeld en geluid, met één-op-één communicatie, LCD displays en nog veel meer. Veel keuze dus, maar welke is geschikt voor jou? Het nadeel van baby monitors is dat ze maar geschikt zijn voor één specifieke toepassing en ze verliezen vrij snel hun doel omdat baby’s snel groeien. Als alternatief bekijken we wifi camera beveiliging, daarmee heb je alle voordelen van baby monitors met een aantal interessante toevoegingen.

 

Lees ook:  Zwangerschap | Wat moet je regelen voordat je kindje is geboren?

 

Zo werkt een IP camera

Een IP camera is een videocamera die in staat is om beelden via een interneadres te laten zien. Dit kan via een netwerkkabel, maar het is ook mogelijk om de IP camera draadloos te laten functioneren. Dit soort camera apparatuur wordt vaak gebruikt voor zowel zakelijke als persoonlijke beveiliging. Het voordeel van IP camera’s ten opzichte van een klassiek beveiligingssysteem is de mogelijkheid om de beelden vanaf iedere locatie te bekijken, zolang je maar beschikt over een internetverbinding. Dit kan handig zijn om jouw huis in de gaten te houden wanneer je op vakantie bent, maar je kunt er ook jouw baby mee checken, waar je ook bent!

 

Wifi camera beveiliging binnen een huisautomatisering systeem

Een wifi camera beveiliging werkt in principe als een standaard baby monitor, die je ook aan je huisautomatisering systeem kunt koppelen. Wij maken thuis gebruik van zo’n systeem, ook wel domotica of een smart home genoemd. Hiervoor heb je een wifi thuisnetwerk nodig, die in de meest huishoudens al standaard aanwezig is. Daarnaast heb je een ‘bridge’ nodig, dat is een speciaal kastje die meerdere slimme apparaten met elkaar laat communiceren. Naast zo’n wifi camera beveiliging kun je hier bijvoorbeeld ook een inbraakalarm, verlichting of elektrische rolgordijnen aan koppelen. Veel opties bevorderen de veiligheid in huis, zoals bijvoorbeeld slimme rookmelders. Ook geeft het een stukje wooncomfort, want sinds Michiel een slimme thermostaat heeft geregeld, zet ik de verwarming al aan voordat ik naar huis ga en kom ik altijd lekker warm binnen.

 

Wifi camera beveiliging

 

Maar even terug naar de wifi camera beveiliging voor een baby, hoe gebruik je deze dan? Je kun de beelden zowel binnen als buiten de woning bekijken:

 

1. Thuis de baby in de gaten houden

Je kleintje ligt heerlijk te slapen in de wieg, terwijl jij nerveus op bank zit. Toch maar weer even spieken of niet? Ik weet nog dat ik het heerlijk vond om even te kunnen kijken zonder haar per ongeluk wakker te maken. Met de wifi camera beveiliging doe je dit via een tablet of je opent simpelweg een nieuw venster op de laptop terwijl je mails leest. De camera staat op de wieg gericht, je kunt kijken wanneer je dat wilt. Voor tablets en smartphones kun je gebruikmaken van een app, via een PC of laptop kijk je via een beveiligde website. Dit werkt allemaal via het thuisnetwerk via wifi voor een hoge beeld- en geluidskwaliteit. Afhankelijk van het type camera kun je ook detectie van geluid en/of beweging inschakelen, zodat je niet steeds hoeft te kijken, al doe je dat natuurlijk het liefste de hele dag!

 

2. Vanaf een externe locatie jouw baby bekijken

Ook wanneer je op het werk bent, op bezoek bij iemand anders of zelfs in het buitenland, kun je op dezelfde wijze beelden bekijken. Je weet dat je kindje veilig bij je partner of de oppas is, maar toch is het fijn om even te kijken. Zo voelt het net of je toch even thuis bent. Dit doe je via een ander wifi netwerk op basis van een beveiligde verbinding met gebruikersnaam en wachtwoord of via de app. Je hoeft niet eens een wifi verbinding te gebruiken, het werkt ook via een draadloze 3G of 4G verbinding waarbij je de kwaliteit en het dataverbruik kunt instellen. Ook hier werkt detectie heel goed, bij een beweging krijg je direct een notificatie binnen. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je naar de supermarkt gaat terwijl de baby ligt te slapen.

 

Extern de beelden bekijken kan net dat beetje rust geven wanneer je samen een avondje uit gaat, terwijl de oppas in huis is. Bijkomend voordeel; wanneer je kindje groter is, kun je het apparaat ook als echte bewakingscamera gebruiken tegen inbrekers!

Bron: https://shop.somfy.be/

 

Hoe houd / hield jij je kindje in de gaten?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.