Cadeautjes voor een lange autorit

Ook dit jaar vieren wij onze vakantie weer met onze caravan in Frankrijk. En een lange autorit met kleine kinderen kan best uitdagend zijn! Nu hebben wij er maar eentje, dus we hoeven ons niet druk te maken over ruziënde kinderen op de achterbank, maar ook dat ene kindje moet bezig gehouden worden. En best een tijdje ook! Vandaar dat ik de afgelopen maanden al een beetje op zoek ben geweest naar kleine cadeautjes voor een lange autorit.

 

Ik richt me hier alleen op de cadeautjes voor een lange autorit. Zoek je meer tips voor een autorit met een kleintje, lees dan even dit: Hoe overleef je een lange autorit met een dreumes? (ook voor peuters) en dit: Gezond eten onderweg tijdens een lange autorit.

 Cadeautjes voor een lange autorit

 

Cadeautjes voor een lange autorit

Fiene krijgt in de auto een deel van haar eigen speelgoed, aangevuld met wat kleine cadeautjes die ik de afgelopen tijd heb gekocht. Hier is ze vaak toch wat langer mee zoet. Een deel ervan heb ik ook echt ingepakt als een cadeautje, zodat ze daar ook weer even mee bezig is en het maakt het allemaal nèt een beetje extra speciaal voor haar :). Op een aantal ‘rijdagen’ krijgt ze dan in de loop van de dag zo’n cadeautje.

 

Boekjes

Zoals jullie misschien al weten, is Fiene dol op boekjes, deze nemen we dan ook in veelvoud mee! Een aantal van haar favoriete boekjes gaat in de tas, aangevuld met de onderstaande nieuwe boekjes. Zo heeft ze ook echt iets nieuws te bekijken.

 

Cadeautjes voor een lange autorit - flapboekjes

Dit soort flapboekjes blijft Fiene leuk vinden. Ze vraagt dan een ‘opdrachtje’ aan ons van wat ze moet zoeken. Wij noemen iets op (we kennen de boekjes vaak al uit ons hoofd haha) en ze gaat ze zoeken. Ze is dan helemaal blij als ze het gevonden heeft. Ideaal dus voor in de auto! Deze 2 boekjes nam ik laatst bij de Action mee.

 

Cadeautjes voor een lange autorit - Dora boekje

Ik speur altijd de folders af naar leuke aanbiedingen voor kleine cadeautjes. Dit boekje was een maandje of 2 geleden in de aanbieding bij de Aldi. En aangezien het op het moment ‘Dora voor’ en ‘Dora na’ is bij Fiene, leek het me een perfect boekje voor onderweg in de auto!

 

Cadeautjes voor een lange autorit - blokboekjes

Fiene is eigenlijk al een beetje ‘te oud’ voor dit soort blokboekjes, maar ze zijn zo makkelijk in de auto. Thuis kijkt ze er niet meer naar om maar in de auto stopt ze dit soort boekjes altijd naast haar beentjes in de stoel, zo heeft ze ze altijd bij de hand haha. Toen ik deze met cijfers en letters zag, wist ik al dat deze precies in haar straatje waren en ook het boekje van Musti zal ze leuk vinden, aangezien ze dit ook een leuke serie vindt. Ik kocht deze trouwens bij Zeeman.

 

Cadeautjes voor een lange autorit - geluidenboekjes

Vorig jaar hadden we ook al dit soort muziekboekjes mee op vakantie en wat heeft ze er toen een lol van gehad! Ze pakt ze nog steeds regelmatig uit haar boekenkast en toen ik deze twee een tijdje terug bij Trekpleister zag liggen, nam ik ze gelijk mee.

 

Popje

Cadeautjes voor een lange autorit - popje

Sowieso nemen we één van haar baby’s mee in de auto, want Fiene vindt het leuk om haar baby te vertellen wat ze allemaal buiten ziet of waar we heen gaan. Heel schattig, echt als een moedertje. Maar ze trekt ook steeds vaker naar barbie-achtige popjes toe in de winkels. Dit popje kochten we bij de Action en het is één van de cadeautjes die ik heb ingepakt. Ze heeft haar zelf uitgekozen – zó schattig!

 

Tasje

Cadeautjes voor een lange autorit - tasje

Dit is een klein heuptasje van Frozen (wederom van de Action vandaan). Sowieso is het al hartstikke leuk dat Anna en Elsa erop staan, maar onze kleine dame is vooral dol op ritsen. Open – dicht – open – dicht, en hier kan ze haar lol mee op! Ook het vastklik systeem zal ze heel leuk vinden, want dat doet ze ook altijd in haar kinderstoel. Waarschijnlijk mag ik het dan steeds weer open klikken, maar ach – als ze maar lekker bezig is 😉

 

Koe en Paard

Cadeautjes voor een lange autorit - koe en paard knuffel

Dit is eigenlijk best wel grappig, want hier liep ik heel toevallig tegenaan. Ik was laatst in zo’n ‘alles voor een euro’ winkel – geen idee hoe het heette, maar ik had het het idee dat het een tijdelijke shop was. Daar hadden ze dus een knuffel koe en paard voor een euro. Fiene is in de auto altijd uit het raam aan het zoeken naar koetjes en paarden. Nu leek het me een leuk idee om er eentje te geven als we ze een tijdje niet tegen zouden komen en ze wel aan het zoeken is. Ik heb er sowieso één ingepakt. Afhankelijk van hoe het loopt, geven we er in eerste instantie één en misschien later in de vakantie de tweede ook.

 

Magisch tekenbordje

Cadeautjes voor een lange autorit - magisch tekenbordje

Zo’n ‘magisch tekenbordje’ van de Action heeft ze al eens eerder gekregen tijdens een weekendje weg en nog steeds sleept ze dat ding elke dag met zich mee. Het is ook echt tijd voor een nieuwe, want van haar huidige bordje zijn de hoeken helemaal verbogen. Ook dit is weer een ingepakt cadeautje.

 

Alles bij elkaar is het aardig wat. We zijn dan ook 3 weken weg, met 8 à 9 dagen waarop we minimaal 3 uur aan het rijden zijn. Afhankelijk van hoe het gaat, verdeel ik de cadeautjes over deze dagen. En wat ze nu niet krijgt omdat het niet nodig bleek, verhuist gewoon door naar Sinterklaas!

 

Koop jij ook altijd wat kleine cadeautjes voor een lange autorit?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

6 comments on “Cadeautjes voor een lange autorit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.