Cadeautjes voor een peutermeisje

Over een maand wordt Fiene al weer 2 jaar! Niet te geloven.. een peuter! Het ene moment lig je in je kraambed met je kleine baby in je armen, je knippert even met je ogen en dan komt ze al weer voorbij kruipen, terwijl ze het volgende moment al kan lopen! Mijlpalen die veel te snel aan bod kwamen en ik mezelf maar vertellen dat haar tweede jaar vast niet zo snel zou gaan.. Nou, dat klopt dus niet! Aan de andere kant is het juist weer heel leuk dat ze groter wordt, want de dingen die we nu doen, maakt ze ook echt bewust mee en je ziet haar zó genieten!

Ikea duktig keuken - Cadeautjes peutermeisje

 

Ik ben ook al aan het nadenken geweest over cadeautjes voor haar tweede verjaardag. Waar ik eerst twijfelde of een keukentje niet te vroeg zou zijn, is ze nu in elk bakje druk aan het roeren en roept ze dat ze soep of koekjes aan het maken is. Dus een keuken moet er komen, dat is een ding dat duidelijk is! We gaan binnenkort maar even naar Ikea om een keukentje te kopen, die vind ik toch het leukst (en rustig qua kleur, want hij komt voorlopig in de woonkamer te staan). Dan doen we er gelijk een setje kookgerei bij, zodat ze er meteen mee kan spelen.

Maar wat zijn nog meer leuke cadeaus op de verjaardag van een meisje van 2?

 

Cadeautjes peutermeisje:

 

Loco bambino basisdoos - Cadeautjes peutermeisje

 

Fiene vindt het leuk om nieuwe dingen te leren. Ze telt bijvoorbeeld al tot 10, kan de meeste kleuren herkennen en benoemen en kent ook al een aantal letters. Ze vindt het echt heel leuk! Ik gok dat ze Loco Bambino ook erg leuk gaat vinden. De basisset kost € 12,95 en voor een leerspel betaal je € 7,95.

 

 

 

Ik leer - cadeautjes peutermeisje

 

 

Dit is ook zo’n voorbeeld van spelend leren, wat Fiene volgens mij heel leuk zal vinden. Hier draait het vooral om kleuren ontdekken, het alfabet en cijfers tellen; precies wat Fiene nu juist zo leuk vindt! Dit ‘spel’ kost € 19,99.

 

 

 

Geluidenboek - cadeautjes peutermeisje

 

 

Boekjes doen het altijd goed! Zeker als het ook nog eens een geluidenboek (of dierenboek) is! Dit is een geluidenboek van de Disney prinsessen met heel veel geluidjes en kost € 12,98.

 

 

 

 

Puky LRM loopfiets - Cadeautjes peutermeisje

 

Een loopfietsje. Deze van Puky is een heel stevig loopfietsje voor kindjes vanaf 2 jaar. Het lage frame zorgt ervoor dat er makkelijk op- en afgestapt kan worden. Deze is te koop vanaf € 59,90, dus wel aardig aan de prijs.

 

 

 

Bobbi op de kinderboerderij

 

 

Een voorleesboekje is altijd leuk, maar een Bobbi voorleesboekje is helemaal geweldig! We hebben zo’n boekje met 3 Bobbi verhaaltjes, die altijd alle 3 gelezen moeten worden. Niet alleen voordat ze gaat slapen, maar ook overdag tussen het spelen door komt ze met haar Bobbi boekje aanrennen, dus we kunnen er niet genoeg boekjes van hebben 😉

 

 

 

Vloerpuzzel Bumba - Cadeautjes peutermeisje

 

 

Fiene is dol op puzzels én op Bumba! Deze puzzel kost € 9,99 en is wat uitdagender dan dat ze gewend is en ik denk dat ze dit ook heel leuk zal vinden.

 

 

 

 

Dit waren wat ideetjes waarvan ik denk dat ze zomaar op Fiene’s verlanglijstje terecht kunnen komen. Verder denk ik nog aan een kleurboek, stickers, een leuke zwemband voor de zomer en Duplo blijft ook populair hier in huis!

Met haar verjaardag in het vooruitzicht heb ik ook gelijk een stok achter de deur om Fiene’s speelgoedmand eens even uit te mesten en wat ruimte te maken voor haar nieuwe aanwinsten van na haar verjaardag 😉

Heb jij nog leuke ideetjes voor cadeautjes voor een peutermeisje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

15 comments on “Cadeautjes voor een peutermeisje

  1. Ja, dat is ook een heel leuk idee! Ik denk alleen dat ze daar misschien net iets te klein voor is. Zelf had ik vroeger ook een winkeltje en daar was ik ook altijd zo blij mee! Ik denk dat dit een leuk idee is voor volgend jaar, dank je!

 1. Pfff moeilijk he!! Ik heb geen tips voor je haha ben er zelf ook een ramp in

  Mijn zoontje wordt volgende week 1 ik heb nog steeds geen idee wat ik hem moet geven ?

  1. Voor jou is het nog veel lastiger, jij hebt er 3! Dan lijkt het me helemaal lastig hoor. Fiene was vorig jaar heel blij met haar loopauto, maar ik gok dat je die ook al hebt staan 😉

 2. Wij hebben dat loopfietsje ook en het is echt een aanrader! En daarnaast het keukentje natuurlijk. Qua kleinere cadeautjes is klei hier groot favoriet!

 3. Handig, onze middelste dame wordt komende zomer ook twee en had niet echt een idee wat we moesten kopen. Wel een paar ideetjes: spullen voor de zandbak, boeken en duplo inderdaad… De loco lijkt me ook wel wat, net als die vloerpuzzel. Heb ik in elk geval weer wat inspiratie, dankje! ?
  Merel onlangs geplaatst…Overal beestjesMy Profile

  1. Wij hebben (en hoeven 😉 ) geen zandbak in de tuin, dus dat ideetje valt af. Maar boeken zijn hier inderdaad ook altijd goed! En graag gedaan haha

  1. Haha, misschien wel 😉
   Volgens mij is mini loco voor kindjes vanaf 4 jaar en bambino voor kindjes vanaf 2 jaar.
   Die andere komt vanzelf ook van pas!

 4. Leuk, je hebt van ikea ook van die manden met groente en fruit erin. Dat is wel handig voor in het keukentje 😉 Ik ben momenteel vooral op zoek naar ideetjes voor een dreumes want Mirthe wordt binnen een maand 1 jaar!
  Simone onlangs geplaatst…Zeeman shoplogjeMy Profile

  1. Ja die groente en fruit dingen van Ikea zijn ook gaaf ja! Ik heb nog wat ‘snijfruit’ en ‘snijgroente’ op zolder voor haar liggen, dus daar is ze wel een beetje in voorzien. En mijn schoonmoeder is hele gave dingen aan het maken van vilt, ook voor in haar keukentje.

   Toen Fiene 1 werd, was ze heel blij met haar loopauto. Wij hadden een schommel voor haar gekocht (die ze toen nog een beetje eng vond) en ook de ‘Zoef Zoef’ collectie van V-tech was vond ze heel gaaf.

 5. Leuke ideetjes! Hier ook een kindje dat eind van de maand 2jr is. Die keuken zal hier ook ongetwijfeld komen. Superleuk! Boeken doen het hier ook supergoed. Vooral als ze kijk-flapjes hebben.
  MamavdDag onlangs geplaatst…Lipstick time ! 😉My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.