Cadeautips voor een meisje van 5 jaar

Vorige maand is onze kleine grote dame al weer 5 jaar geworden! Van tevoren zijn we wat speelgoedwinkels langs gegaan om eens te kijken wat ze allemaal leuk vond. Aan de hand van alle opgedane indrukken hebben we toen samen een (veel te grote) wensenlijst gemaakt. Er zit aardig wat variatie in, dus ik dacht ‘ik deel ‘m nog even met jullie’. Cadeautips voor een meisje van 5 jaar, van een meisje van 5 jaar!

 

Cadeautips meisje van 5

 

Cadeautips voor een meisje van 5

L.O.L. Surprise

Op de eerste plaats staat L.O.L. Surprise. Allerlei soorten poppetjes, diertjes, lil sisters en kledingstukken moest ik op haar lijstje zetten. Zelfs het enorme L.O.L. Surprise huis moest erop. Nu moet ik toegeven dat het huis ook écht geweldig is, maar ik kon haar bij voorbaat al vertellen dat die het niet zou worden 😉 .

 

LEGO Friends

Ook LEGO Friends is een echte hit bij ons meisje. Eerst samen met papa alles in elkaar zetten en daarna heeft ze er uren speelplezier van. Iedere nieuwe set is ook echt een uitbreiding op wat ze al heeft, want het liefst heeft ze een heel dorp om mee te spelen!

 

Speeltent

De wens om een speeltent was hier al een aantal keer voorbij gekomen. Meestal kwam ze na een speeldate uit school tot de conclusie dat een tent toch wel erg leuk geweest zou zijn 😉 . We maken er zelf wel eens één met wat lakens, maar toch.. ze wilde graag een echte. En er zijn toch leuke versies te koop..!

 

Fietsmandje

Ons meisje heeft een fiets, maar haar fietsmandje is pas geleden losgekomen. Daar baalde ze enorm van, want ze gooide het ding altijd propvol als ze ging fietsen en dat miste ze nu. Ze kreeg een prachtexemplaar voor haar verjaardag, dus die kan weer bepakt op pad.

 

Playmobil

Ook Playmobil doet het goed hier in huis. LEGO valt nèt wat meer in de smaak omdat ze daar ook mee kan bouwen, maar ook hier wordt (zeker in de wintermaanden) regelmatig mee gespeeld. Een leuke toevoeging is dan ook altijd welkom.

 

Knutselspullen

Er wordt heel wat afgeknutseld, dus knutselspulletjes of -pakketjes komen altijd goed terecht! Ook erg handig om te vragen bij een kinderfeestje!

 

Slijm

Slijm doet het altijd goed. Je kunt het krijgen in alle prijsklassen en de ontvanger is je altijd dankbaar, zo ook ons meisje. Ik als moeder vind het nèt wat minder geweldig, maar dat heb ik intussen maar naast me neergelegd. Als ik zie hoe leuk ze het vindt om ermee te spelen, is het me ook veel waard.

 

Make-up

Hoe klein ze ook nog is met haar 5 jaar, make-up is nú al ‘een ding’! De ene keer is de pop de klos, de andere keer heeft ze zichzelf onder handen genomen.. Als het helpt om mijn make-up heel te houden, mag ze van mij wel een speelsetje voor zichzelf hebben 😉 .

 

Barbie

Barbie, welk meisje is er niet groot mee geworden?! Het blijft een magische pop waar jonge meiden maar al te graag mee willen spelen. Zeg nou zelf, dit snappen wij moeders natuurlijk helemaal!

 

Verkleden

Als je meisje van verkleden houdt, kun je nooit genoeg verkleedkleren hebben! Tijdens speelafspraakjes komen de meiden bijna standaard verkleed naar beneden. Er zijn genoeg verschillende prinsessen die ze allemaal wel een keer willen zijn.

 

Spellen

Een leuk familiespel is een aanwinst voor jaren! Wij spelen graag spelletjes met het gezin. In de zomer op de camping of juist in de winter gezellig aan de grote tafel. Leuk!

 

Buitenspeelgoed

Onze kleuter wilde heeeel graag een hoepel voor haar verjaardag en die heeft ze ook gekregen van één van haar tantes. Zeker wanneer je een lente- / zomerverjaardag viert, is buitenspeelgoed leuk om te geven. Wat dacht je van een Skippy Dance touw (het ‘elastieken’ van vroeger!), klossen, waterspeelgoed of zelfs rolschaatsen!

 

Ik denk dat ik je hiermee flink op weg heb geholpen. Veel shopplezier voor de jarige!

Heb jij nog meer cadeautips voor een meisje van 5?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

Dit artikel bevat affiliate links.

Cadeautips

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.