DIY | Een cadeau maken voor papa

Als er een Feestdag of verjaardag aankomt, ben ik vaak al aan het nadenken over een leuk cadeau dat Fiene kan maken en geven. Zelf kom ik vaak niet verder dan een tekening of wat stickers plakken, wat Fiene overigens ook heel erg leuk vindt, maar ik vind wel zo origineel om een beetje variatie in de cadeautjes aan te brengen. Google is vaak mijn beste vriend in mijn zoektocht en als ik de gevonden ideetjes een beetje aanpas kan Fiene weer een origineel cadeau maken.

 

Het idee

Niet alleen Google is een helpende hand qua ideetjes, ik doe ook hele leuke ideetjes op door het lezen van andere blogs! Zo was ik al even aan het nadenken over een leuk Vaderdag cadeau en stuitte ik vorige week op een blog van Thea op Mamakletst.nl, waarin ze diverse ideetjes deelde. Eén van de ideetjes vond ik zó leuk dat ik besloot dat Fiene zo’n soort cadeau mocht gaan maken.

Het idee was om een pot te vullen met nootjes en daar een label omheen te plakken met de tekst ‘I’m nuts for you’. Echt heel grappig! Ik besloot het net even anders te doen en Fiene de pot te laten verven en een sticker met tekst boven op het deksel te plaatsten.

 

Het cadeau maken

Men neme een glazen pot met deksel, een rode en witte (of een andere kleur, net wat je wil) fles plakkaatverf, een kwastje en een (zelf geprinte) sticker voor op de deksel.

Cadeau maken voor papa

 

Vervolgens meng je de rode en witte plakkaatverf tot een oud roze kleurtje, doe je je kindje een schort aan (best handig..) overhandig je de kwast en verven maar!

Cadeau maken voor papa

 

Af en toe moet je wel even het potje draaien, anders is één kant van het potje bedekt met mega-klodders en de andere kant nog steeds doorzichtig haha.

Cadeau maken voor papa

 

Na wat geverf en geklieder is dit het heerlijke resultaat vol klodders en vegen. Door de klodders heeft het echt wel even nodig om te drogen, ik heb het ongeveer een dag de tijd gegeven.

Cadeau maken voor papa

 

In de tussentijd kon ik mooi de sticker nog even uitknippen en op de deksel plakken. Ik had de sticker in hetzelfde tintje roze gemaakt als het roze van de deksel, dus dat matcht prima.

Cadeau maken voor papa

 

Nu was het alleen nog een kwestie van de nootjes in het potje stoppen en klaar. Michiel is dol op Katjang Pedis nootjes, dus daar hebben we het hele potje mee vol gedaan.

Cadeau maken voor papa

 

Vervolgens is dit het eindresultaat geworden:

Cadeau maken voor papa

Cadeau maken voor papa

 

Misschien een beetje roze voor papa, maar ach.. je hebt een dochter of niet 😉

Ik had eigenlijk een beetje verwacht dat Fiene het misschien een beetje zou verklappen, maar dat heeft ze uiteindelijk niet gedaan. Nadat we ‘s morgens geverfd hadden, zei heel de tijd ‘Fiene verven, cadeau papa’. Ook nadat ze ‘s middags had geslapen haha.

 

Vindt jouw kindje het ook zo leuk, zelf een cadeau maken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

20 comments on “DIY | Een cadeau maken voor papa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.