Buitenspelen in de herfst? Doen!

De temperatuur is wat gezakt, de bladeren vallen van de bomen en het wordt vroeger donker. De zomer is voorbij en het liefst zit je lekker binnen met een kop thee en de verwarming aan, terwijl je kindje binnen speelt. Prima natuurlijk, maar als het weer het toelaat is het juist zo fijn om naar buiten te gaan! Laat de kinderen spelen, klimmen en ravotten in de buitenlucht, want buitenspelen in de herfst is top!

 

Buitenspelen in de herfst

 

Eropuit!

Naast het natte en gure weer waar de herfst om bekend staat, kennen we ook echt mooie dagen in de herfst. Wij gaan er op zulke dagen graag op uit om buiten te zijn. Waar je in eerste instantie denkt aan het bos (ook heerlijk), is juist een speeltuin nu erg leuk! De temperatuur is deze tijd van het jaar nog net hoog genoeg om (in een trui of jas) buiten te kunnen zitten en met een beetje geluk zelfs van het najaars-zonnetje te genieten, terwijl de kinderen zich lekker uitleven in een speeltuin. Oude kleding aan, kaplaarsjes eronder en gaan! Juist de plassen en de glibberigheid van het seizoen maakt het voor de kinderen extra leuk en uitdagend.

 

Thuis buitenspelen in de herfst

Ook thuis blijft buitenspelen in de herfst leuk. Geen speelplaats in de buurt? Je kunt ook in de tuin meer uitdaging bieden met speeltoestellen of ander buitenspeelgoed. Bij Grootplezier kun je het toestel of speelgoed vinden wat perfect aansluit bij de wensen van jouw kind(eren). Bij ons zijn de trampoline en de glijbaan favoriet!

Ik merk dat het goed is om wat vaker de achterdeur open te zetten. Voor ons meisje heb ik nu standaard een oud kledingsetje klaarliggen, zodat ik geen excuus heb als ze een mooi jurkje aan heeft. Gewoon even omkleden en lekker naar buiten! Omdat ze heel voorzichtig kan zijn en dingen soms wat eng vindt, merk ik dat dit juist heel goed voor haar is. Fietsen, rennen of in de plassen stampen, het maakt niets uit. ‘Lekker vies worden’ is ook heel goed.

 

Wordt er bij jou thuis nog veel buiten gespeeld?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Disclaimer

 

11 comments on “Buitenspelen in de herfst? Doen!

  1. Ja natuurlijk buiten spelen! En ook buiten slapen! Onze zoon zet ik zo met een grote deken in zijn kinderwagen buiten te slapen. Dat werkt super goed en is gezond volgens de Zweedse mensen (Stockholm).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.