Brieven van Felix | Een kleine haas op wereldreis

Stel je voor dat je je knuffel verliest? Daar moet je toch niet aan denken?! In ‘Brieven van Felix’ raakt Sophie haar kuffelhaas kwijt, maar dan ontvangt ze post van hem! Ik vertel je graag meer over dit prentenboek met echte brieven.

Lees ook: 5 x kinderboeken met herfstthema

Brieven van Felix

Brieven van Felix

Op het vliegveld raakt Sophie haar knuffelhaas Felix kwijt. Ze is bang dat ze hem nooit meer zal terugzien. Maar dan ontvangt ze post uit Londen: een brief van Felix. Het is de eerste brief die hij van zijn wereldreis stuurt. Vol verlangen kijkt Sophie uit naar de postbode. Waar zal de volgende brief vandaan komen?

Brieven van Felix

Dit bijzondere boek heeft een pluchen Felix op het omslag en het bevat zes echte brieven in enveloppen én een koffertje met de souvenirs die Felix heeft verzameld tijdens zijn reis.

Titel: Brieven van Felix
Auteur: Annette Langen
Illustraties: Constanza Droop
Formaat: 21,5 x 21,5 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 40 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 765 8
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs € 17,95

Samen lezen

Voordat Fiene naar bed gaat lezen we altijd nog even. De ene keer leest zij aan ons voor en de andere keer lezen wij een boek voor. We hadden weer wat nieuwe boeken gekregen en Fiene koos ‘Brieven van Felix’ als eerste uit om te lezen. Logisch, want daar zit een heel zacht pluchen konijn op de voorkant.

Het verhaal begint direct met het feit dat Sophie haar knuffel kwijt is en er wordt uitgebreid omschreven wat ze voor Felix voelt en hoe lang ze al samen zijn. Fiene herkent dit gelijk en pakt haar eigen knuffel Pip wat dichterbij en houdt haar goed vast. ‘Wat zielig voor dat meisje!’ en ‘Arme Sophie’ klinkt het sip naast me. Ik vertel Fiene dat we snel verder gaan, want het komt vast allemaal goed.

Post

En dan.. dan komt de eerste brief van Felix. ‘Wow mam, stel je voor dat Pip zelf op reis ging, dan kreeg ik ook brieven van haar!’ Opeens is het een heel ander verhaal en is het juist heel erg cool wat Sophie is overkomen.

Felix blijft brieven sturen. Vaak heeft hij erop getekend en soms zit er zelfs een foto bij. Na iedere brief gaat Sophie op zoek naar informatie over de bestemming van Felix, wat het ook nog eens leerzaam maakt. Het is heel leuk om hem steeds te volgen, maar hij blijft wel lang weg.. Fiene vindt het toch wel wel heel zielig voor Sophie en ook voor Felix, want hij is ook maar alleen! Gelukkig is dit een happy end boek en komt Felix uiteindelijk weer veilig thuis, mét een koffer vol souvenirs.

Wat vinden wij?

Brieven van Felix

Brieven van Felix is een heerlijk boek om te lezen. Je wordt helemaal meegenomen in het verhaal en Fiene leefde helemaal mee met de karakters. De brieven waren écht van Felix, die daar helemaal alleen aan het reizen was. Toen hij aan het einde terugkwam was ze dan ook zó blij voor Sophie. Ze blijft er ook graag in bladeren om nog eens terug te kijken aan de hand van de illustraties in het boek.

Ben jij een liefhebber van mooie voorleesboeken? Dan is dit een exemplaar dat je in huis moet halen!

Ken jij ‘Brieven van Felix’ al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.