Bouwen met de Kid K’nex Build a Bunch

Ik weet nog goed dat ik vroeger wel eens met K’nex gespeeld heb, maar dan wel bij één van de ‘grotere’ jongens uit de buurt. Ik had het thuis niet, want ik was meer van de Barbies en de poppen en al dat bouwen was toch meer voor jongens, dacht ik toen… Tegenwoordig weet ik wel beter, want K’nex (of Kid K’nex) is ontzettend leuk speelgoed voor zowel jongens als meisjes en tegenwoordig ook al voor kinderen vanaf 3 jaar oud!

Kid K'nex

Kid K’nex

Sinds Fiene op de basisschool zit, speelt ze regelmatig met K’nex. Ze hebben er een grote bak met onderdelen, waar de kleuters de mooiste dingen mee maken. Al vanaf het begin dat ze er was, vond ze het erg leuk. Wel vroeg ze dan steeds hulp aan de wat grotere kinderen van groep 2, want soms was het nog best een beetje lastig.

Ik kwam er laatst achter dat er ook een Kid K’nex variant is, die geschikt is voor kinderen vanaf 3 tot 5 jaar. Deze Kid K’nex lijkt erg op de K’nex voor grotere kinderen, maar de onderdelen zijn net iets groter. Hierdoor zijn ze wat makkelijker aan elkaar te bevestigen. Ook bevat de Kid K’nex wat extra onderdelen, zoals oogjes en wielen. Hiermee kunnen de peuters en kleuters allerlei dieren en voertuigen maken.

Kid K'nex

Kid K’nex Build a Bunch

Wij ontvingen de Kid K’nex set ‘Build a Bunch’ om eens uit te proberen. Fiene was direct ontzettend enthousiast, want thuis had ze nog geen K’nex! Het pakket zit vol kleurrijke, stevige staafjes, verbindingsstukken, blokken en de speciale onderdelen, waarmee ze zó aan de slag kan gaan! Het pakket bevat maar liefst 30 voorbeelden voor onder andere voertuigen, insecten, dieren en onderwaterwezens. Dat is nogal een voorraad aan ideetjes!

Aan de slag!

Sorteren

Voordat we begonnen met onze constructies hebben we alle onderdelen even gesorteerd. Zo kan ze aan de hand van het voorbeeld zien wat ze nodig heeft en dit ook gemakkelijk vinden. Waar ik dacht eerst nog even mee te moeten helpen, zei ze ‘nee hoor mam, dit doe ik zelf wel even. Ik doe dit vaker hè!’. En zo was het ook. Ideaal!

Kid K'Nex

De Kid K’nex is ontzettend leuk, creatief speelgoed om mee aan tafel te gaan zitten; voor je het weet is de middag om! Het enige ‘nadeel’ is dat je steeds je net gemaakte creaties weer moet afbreken om de volgende te maken. Hartstikke logisch natuurlijk, want sommige onderdelen heb je voor meerdere voorbeelden nodig (en anders heb je wel een héle grote doos K’nex nodig..). Ons meisje had dit al snel ook zelf in de gaten, waarna het afbreken ook geen enkel probleem meer was, haha.

Speelgoedmiddag

Speelgoedmiddag

Gisteren had Fiene speelgoedmiddag op school, wat betekent dat ieder kindje speelgoed van thuis mee naar school mag nemen om mee te spelen. Drie keer raden wat ze mee wilde nemen.. De Kid K’nex natuurlijk! Hoewel ieder kindje zelf iets mee had genomen, kon ze mij vertellen dat meerdere kinderen met haar mee hadden gespeeld toen ze zagen wat ze bij zich had.

Heerlijk creatief speelgoed voor jongens én meiden. Een echte tip voor de komende feestdagen!

Kende jij de Kid K’nex al?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.