Boodschappen tag – Zo doen wij het

Een tijdje geleden zag ik deze boodschappen tag bij Mamaliefde en hij sprak me direct aan! Op de één of andere manier vind ik het altijd erg leuk om te lezen hoe en waar andere mensen hun boodschappen doen (waarom eigenlijk? haha). Deze tag is overigens bedacht door de Supermoms, dus mocht je de boodschappen tag over willen nemen, vergeet de credits niet 😉 

 

Boodschappen tag

 

Boodschappen tag – Zo doen wij het

 

Waar doe je boodschappen?

De grote boodschappen haal ik over het algemeen bij de Aldi en als ik tussendoor nog iets nodig heb, ga ik het liefst naar de Jumbo voor de koopzegels. Maar ik kom ook regelmatig bij Dirk en Albert Heijn – net hoe aanbiedingen zijn. Wij hebben helaas geen Lidl dicht in de buurt, anders zou ik daar ook een stuk vaker te vinden zijn.

 

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

In principe wel – andere vestigingen zijn wat verder weg, dus daar kom je toch minder snel. Al heb ik de laatste tijd wel wat vaker online boodschappen via AH.nl besteld. In verband met de bezetting op mijn werk tijdens de vakantieperiode heb ik wat extra dagen gewerkt, waardoor ik het toch wel handig vond om ze te laten bezorgen. De tijd die ik dan thuis was, kon ik zo aan leukere dingen besteden.

 

Wanneer doe je boodschappen?

De grote boodschappen doe ik normaal gesproken altijd op vrijdagochtend samen met Fiene en meestal is mijn zus er ook bij. Mijn zus brengt altijd eerst haar kinderen naar school en daarna zien we elkaar in de supermarkt, heel gezellig! Als ik wat extra boodschappen nodig heb, haal ik die meestal op woensdag.

20160429_092824

Hoe vaak doe je boodschappen?

Meestal 2 keer in de week. Een keer dus de grote boodschappen en vaak ga ik tussendoor nog een keer extra – ook omdat ik soms toch weer iets vergeten ben haha.

 

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

Eigenlijk niet. Mijn ‘normale’ supermarkt heeft de optie ook niet. En als ik een keer bij een winkel kom die het wel heeft, kies ik toch eigenlijk altijd voor de ‘gewone’ manier, omdat ik dat dan ook net zo makkelijk vind.

 

Kies je voor het A-merk of het huismerk?

Over het algemeen ga ik voor het huismerk, omdat we bij een hoop producten niet direct een verschil merken en dat ook gewoon lekker vinden. En bij de Aldi hebben ze ook weinig A-merken (al wordt het wel steeds meer), dus kan je ook bijna niet anders kiezen. Van sommige dingen vinden wij de smaak van het A-merk lekkerder en dan kopen we dat ook gewoon.

 

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

Ja, Fiene gaat altijd mee. Hoewel het ook wel niet altijd heel gezellig was (lees dit maar eens..), gaat het nu al een hele tijd hartstikke goed! Ze helpt lekker mee met spullen in de kar leggen en als ze in het karretje moet omdat we bij de kassa aankomen, is er ook niks aan de had. Super gezellig dus eigenlijk! En pas kwamen we in een supermarkt met een auto aan het karretje vast – dat vond ze echt de bom! Niet zo handig als je je grote boodschappen gaat halen, want van de inhoud van je karretje blijft weinig over. Maar we hadden gelukkig maar weinig nodig 😉

20160716_120205

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

Nee. Niet dat het perse echt niet zou mogen, maar het is eigenlijk niet echt aan de orde geweest. Ze vindt het prima om te pakken wat ik aanwijs en terug te leggen wat we niet hoeven.

 

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Ja! Wij bedenken van tevoren wat we de komende week gaan eten en aan de hand daarvan maken we het boodschappenlijstje. Op die manier heb ik meestal ook aan 1 x grote boodschappen doen voldoende. En daarbij komt ook dat ik een enorme zeef ben en zonder lijstje minimaal de helft van mijn boodschappen zou vergeten.

 

Waar en hoe vaak doe jij meestal je boodschappen?
Reacties lees ik graag

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

9 comments on “Boodschappen tag – Zo doen wij het

  1. Leuke blog! Fijn dat je tijdens de boodschappen zo’n plezier kunt hebben samen met Fiene en je zus ☺ En een boodschappenlijstje zou ik ook vaker moeten maken hihi herkenbaar dat je dan dingen vergeet ?

  2. Leuk om dit te lezen! Nu ik zwanger ben bestellen we de boodschappen over het algemeen online, maar we zijn wel goedkoper uit als ik zelf naar de supermarkt ga.
    Gelukkig kan dat binnenkort ook weer 🙂
    Joyce onlangs geplaatst…34 weken zwangerMy Profile

  3. Wat leuk dat je onze tag hebt overgenomen!! En heerlijk om te lezen hoe anderen dat doen 🙂 Wat een leuke auto hebben ze in de supermarkt, leuk als je niet zoveel boodschappen hebt hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.