Boodschappen doen met je dreumes – Makkie of Drama?

Het klinkt leuk; boodschappen doen met je dreumes. En lange tijd was boodschappen doen met Fiene ook heel gezellig. Fiene zat lekker in het zitje en ik kon op mijn gemakje de winkel door. Ok, ik moest haar af en toe wel even bezighouden; ik nam vaak wat rozijntjes mee of een eierkoek, haar waterfles ging standaard mee in de tas en ook een speelgoedje of knuffeltje hadden we bij ons, maar al met al was het meestal reuze gezellig tijdens de boodschappen.

Boodschappen doen met je dreumes in het zitje

Maar naar mate Fiene groter wordt, verandert ook onze manier van boodschappen doen. Afgelopen maanden wilde ze al niet meer zo graag in het zitje (lees: dikke tranen – ‘wat doet mama mij aan’). Geen probleem, mama is flexibel ;), ze mag van mij ook best in de kar zelf zitten. En met hier en daar een beetje creatief laden (‘Nee Fiene, niet op de eitjes staan’) kwamen we toch weer makkelijk de winkel door!

Ook bij thuiskomst is het al een tijdje anders dan een paar maanden terug. Hartstikke leuk, want Fiene wil samen de boodschappen ‘opruimen’! Ik zet dan (onder luid gejuich) de boodschappentassen in de keuken en geef haar een tas met de wat lichtere, onbreekbare boodschappen (alvast gesorteerd in de winkel) die ze leeg mag trekken, terwijl ik de rest kan opruimen. En daarna ruimen we samen haar tas op en is het boodschappenwerk weer gedaan!

Boodschappen doen met je dreumes los in de kar

Maar dat helpen smaakt bij Fiene natuurlijk naar meer! Dus als wij nu naar de supermarkt gaan en ik wil een karretje halen, rukt Fiene haar handje los uit mijn hand en probeert de andere kant op te rennen (dan moeten we dus nog naar binnen..). Ik leg haar dan uit dat ze niet in de kar hoeft en mama leuk mag helpen met boodschappen doen, waarna ze helemaal blij mee naar binnen gaat. Niks aan de hand, zou je denken!

Ik denk dat het nu tijd is dat ik even afdwaal en even iets anders over Fiene vertel:
Fiene houdt heel erg van rennen!

Terug naar de boodschappen: een maandje geleden liepen we dus samen de winkel in en ik wees wat producten aan die Fiene mocht pakken en in de kar kon gooien. Dit vindt ze heel erg leuk, dus zo waren we toch wel een boodschapje of 7 zoet. Maar een dreumes is snel afgeleid en zo ook mijn Fiene, die keek eens om zich heen en merkte ineens de enorm lange paden op, waar ze heerlijk kan rennen – en weg was ze. Blik op oneindig en gaan met die banaan.. Op zich zou ik haar dan misschien moeten laten gaan met het idee ‘die komt wel weer terug’. Maar het idee dat er misschien wel iemand achter haar aan rent vindt ze zo grappig dat ze gerust gierend de winkel uit rent en zonder te kijken ineens op straat staat.

Dus dan is mama ineens toch iets minder flexibel… Ik ging achter Fiene aan om haar vervolgens in het hele stomme zitje van het karretje te zetten (de kar zelf is ook geen optie meer in deze bui) om mijn boodschappenroutine te vervolgen met een boos / verdrietig / teleurgesteld meisje in de kar. Ik kon haar uiteindelijk nog wel een beetje tot bedaren krijgen, maar ik moest niet verwachten dat we het ook echt heel gezellig hadden – want die kleine dame kan heel goed laten weten wat ze ergens van vindt ;).

Omdat ik afgelopen weken ‘druk’ was met het herstellen van mijn EUG en operatie, heeft Michiel de laatste tijd de boodschappen met Fiene gedaan en hij gaf al aan dat het gelukkig al weer een stuk beter gaat. Ze rende niet heel de tijd weg en wil ook vaak weer gewoon in de kar zitten. Ik hoop dus maar dat het bij een enkel incident blijft – fingers crossed!

Vorige week had Michiel nog even een paar boodschapjes met haar gehaald en waren ze in een supermarkt met van die kleine karretjes – dit was echt een hit! Alleen het terugbrengen van het karretje viel niet helemaal mee, want ze wilde deze natuurlijk veel liever mee naar huis nemen.

Boodschappen doen met je dreumes met een eigen karretje

Ik heb er ook echt weer zin in om gewoon weer samen boodschappen te doen! Het is inmiddels toch al een aantal weken geleden.. Het liefst natuurlijk zonder al te gekke dreumes drama, dus daar gaan we dan maar even vanuit – positive thinking helps.

Is dit een een beetje herkenbaar voor andere moeders? Of lopen / liepen jouw kinderen altijd netjes mee naast de kar op deze leeftijd?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

5 comments on “Boodschappen doen met je dreumes – Makkie of Drama?

    1. Dat is helemaal geen doen inderdaad! En je doet er ook niks aan als ouder, het kind besluit gewoon dat het niet leuk is. Het is hier ook zo verschillend, lange tijd niks aan de hand en dan ineens bijna oorlog in pad 3… Ik heb nog even de hoop dat het een uitzondering was 😉

    1. Haha 🙂 Voor Fiene vond ik er geen zak aan om boodschappen te doen, maar samen werd het een heel ander verhaal en werd het hartstikke gezellig! ik zou je beeld voorlopig gewoon zo houden hoor 😉 – ik hoop ook dat wij weer gewoon gezellig boodschappen gaan halen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.