Boodschappen bestellen op AH.nl

Ondanks dat ik vorige week nog aangaf dat ik niet kon wachten om weer gewoon boodschappen te gaan doen na mijn herstelperiode van een aantal weken, zag ik er afgelopen donderdag toch enorm tegenop om het de volgende ochtend ook echt uit te voeren. Ik heb vorige week ook nog geen hele dagen gewerkt – wat ik dus wel van plan was – want dat ging eigenlijk helemaal nog niet. Dus ik zag mezelf al helemaal energieloos bij de kassa staan en dan nog met al die boodschappen aan de slag moeten.. Aangezien Michiel ook weinig tijd had, besloten we: ‘We gaan onze boodschappen bestellen op AH.nl’. Ik was heel benieuwd, want we hebben nog nooit eerder gebruik gemaakt van een bestelservice voor boodschappen!

Aan de hand van ons boodschappenlijstje vulden we ons virtuele winkelwagentje met de boodschappen. Dit was even zoeken, maar vooral omdat het voor ons nog onbekend terrein was. De producten zijn duidelijk gesorteerd en daardoor gemakkelijk te vinden. En anders is er ook een zoekfunctie te gebruiken, waardoor het alsnog gemakkelijk te vinden is.

Boodschappen bestellen op AH.nl

Aangezien de boodschappen tot in de keuken worden bezorgd, vond ik het wel handig om gelijk wat extra zware spullen te bestellen. Even weer wat wijn en frisdrank in de voorraad, altijd handig en nu hoeven we zelf niet te sjouwen!

Wat goed is om te weten; het minimale bestelbedrag is € 70,00. Nu heb ik voor een hele week boodschappen + extra’s besteld, dus daar kwam ik wel overheen.

De servicekosten (voor het thuisbezorgen) bedragen minimaal € 4,95. Dit is afhankelijk van het bezorgmoment en hoe lang je de boodschappen van tevoren bestelt. Ik deed dit pas een avond van tevoren, dus bij mij kwam er helaas € 7,95 bij. Mocht ik nog een keer mijn boodschappen bestellen op AH.nl dan kan ik daar natuurlijk rekening mee houden – scheelt toch weer.

Nadat ik een bezorgmoment uitkoos, mijn bestelling had geplaatst en de laptop had uitgezet, bedacht ik me dat ik nog allerlei boodschappen was vergeten.. Gelukkig heb je de mogelijkheid om de hele avond nog boodschappen toe te voegen en te schrappen.

Wat ik wel jammer vond, is dat ik de Allerhande Box niet mee kon bestellen, omdat daar een aantal dagen tussen moet zitten. Ik twijfelde al een tijdje en vond dit het uitgelezen moment om het dan toch een keer te proberen (ondanks dat ik het best aan de prijs vind voor 3 maaltijden).

De volgende dag werden de boodschappen bezorgd. Dit zou tussen 16.00 en 19.00 uur zijn en om 16.30 kregen we nog een sms’je hoe laat de bezorger er ongeveer zou zijn en dat klopte ook. Hartstikke netjes geregeld! De bezorger had de boodschappen in 3 klapkratten, die hij inderdaad tot in de keuken bezorgde. Voor deze kratten betaal je € 4,00 statiegeld per stuk. Nadeel is wel dat je deze kratten niet in de winkel kunt terugbrengen, maar pas weer bij een volgende bestelling kunt inleveren bij de bezorger, waarna deze kosten worden verrekend. Dus als je een eenmalige bestelling plaatst, zit je wel een beetje met die kratten. Op zich kunnen we ze wel gebruiken, maar handig is anders.

Kratten met boodschappen - boodschappen bestellen op AH.nl

Er was 1 artikel dat niet geleverd kon worden. Dit was ook netjes van de bon afgehaald, maar ik was wel blij dat we dit niet dezelfde avond nog nodig hadden voor het avondeten.

 

Conclusie?

Ik vond het een heel handig alternatief en ik ben blij dat we het nu eens hebben uitgeprobeerd. We waren wel wat duurder uit dan normaal, maar dit kwam ook door de bezorgkosten en de klapkratten (waarvan ik me dus afvraag of we die nu nog zullen inleveren).

Wat ik wel jammer vind, is dat je nu niet zelf je groenten en fruit uitkiest. De bananen waren prima, maar ik koop ze zelf altijd wat groener en de tomaten waren voor dezelfde avond, dus die waren weer net iets te hard. Maar dit is AH.nl absoluut niet aan te rekenen, zij kunnen ook niet weten wat wij wanneer eten.

Ik geef nog altijd de voorkeur aan zelf boodschappen doen, maar mocht er ooit weer iets zijn waardoor het niet lukt, dan zal ik zeker niet twijfelen om mijn boodschappen nog een keer op AH.nl te bestellen!

 

Heb jij je boodschappen ook wel eens laten bezorgen? Hoe heb je het ‘krat-probleem’ opgelost?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “Boodschappen bestellen op AH.nl

 1. De kratjes kun je ook bij een afhaal punt voor je boodschappen inleveren, ik weet niet of dit een optie is? Als wij de ah box hebben, komen er soms wat boodschappen mee. Dan betaal je geen service kosten (7.95) en geen verzendkosten (4.95) dus dat scheelt dan weer? ik vind het heel handig, ook al wandel ik het liefst zelf door de supermarkt
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Dingen waar ik blij van wordMy Profile

  1. Fijne tip, dank je! Ik zal eens kijken waar die afhaalpunten zijn en of er één in de buurt is. Ik had het inderdaad gezien dat je die kosten niet hoeft te betalen als je een box neemt, dat scheelt zeker 🙂

 2. Ik heb er nog geen gebruik van gemaakt maar het lijkt mij wel handig. Was ook een ware uitkomst geweest toen ik net was bevallen. Al zal zelf boodschappen doen toch altijd het handigst blijven, denk ik.

  1. Ik vind het zelf ook prettiger om zelf de boodschappen te doen inderdaad. Maar zo voor een keer was het best handig! 🙂

 3. Ik bestel al ruim twee jaar bij Albert Heijn. Soms een tijdje niet. Ik doe liever zelf boodschappen, maar het scheelt me zoveel tijd dat ik toch maar blijf bestellen. Voelt wel decadent af en toe…
  Als je bij een volgende bestelling van je kratten af wil kan je zodra je een bestelling hebt geplaatst even bellen. Dan plannen ze extra tijd in voor de chauffeur en wacht hij even tot je alles (snel) hebt uitgepakt.

  1. Haha, ja dat decadente gevoel had ik ook toen de boodschappen binnen werden gebracht! Wat een handige tip, die ga ik zeker onthouden 🙂

 4. Haha, tja wij hebben hetzelfde probleem met die kratten. Ook een keer besteld om te proberen. Maar toen stonden er dus drie kratten hier, met een waarde van 12 euro bij elkaar. Ik heb later nog eens besteld en toen heb ik één van de nieuwe kratten die de bezorger meebracht meteen leeggekiept en heb ik gezegd: zo deze kan ook vast mee terug! Haha. Maar mijn man zei later: ach het zijn wel lekkere stevige boodschappenkratten. Daar hebben we ook wel wat aan op zich.
  Simone onlangs geplaatst…Het doorkomen van de tandjesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.