BlaZeLets Style Studio | Zelf armbandjes maken

Meiden en sieraden, een gouden combinatie die er al vroeg in zit en eigenlijk nooit meer weggaat. Fiene vindt het helemaal leuk om ze zelf te maken en ik krijg regelmatig een zelf gefabriceerd exemplaar van haar. Deze keer gingen we aan de slag met de BlaZeLets Style Studio van Ravensburger. Armbanden maken met magisch poeder, water en glitters – dat is nieuw!

Lees ook: Versier je haar, outfit én accessoires met BLINGER!

BlaZeLets

BlaZeLets inhoud

De BlaZeLets Style Studio is een compleet koffertje waarmee je de armbandjes gaat maken. De koffer bevat het volgende:

  • BlaZeLets gereedschap (mal, boven- en onderstuk, verwijderhulp)
  • 7 elastische koordjes
  • 7 satijnen bandjes
  • 1 zakje glitter
  • 7 zakjes gekleurd poeder
  • 7 sluitingen
  • 1 strooibeker
  • 1 kwastje
Poeder

Hoe werkt het?

BlaZeLets is een hele nieuwe manier van armbandjes maken. Je pakt de koffer erbij en legt een elastisch koord in de mal. Vervolgens kies je de kleur poeder die je voor de armband wilt gebruiken. Je vult de mal met één of meer kleuren poeder en als alles er netjes in zit, kun je de mal sluiten en het onderste deel van de koffer vullen met water. Houd de vorm 2 minuten onder water en haal het er weer uit. Laat het geheel nog 3 minuten drogen en druk daarna voorzichtig het bandje uit de vorm.

BlaZeLets

Het armbandje is nu gevormd en kan door middel van het penseel versierd worden met glitters. Dan mag het armbandje ongeveer 20 minuten om een glas of beker drogen, zodat het ook de vorm van een armbandje krijgt.

Als laatste hoef je alleen de uiteinden van het koord door de gaten van de sluitingen te schuiven en deze stevig vast te knopen. Voor een beter draagcomfort kun je de bijgeleverde satijnen bandjes aan de binnenkant van de armband plakken met knutsellijm.

Wat vinden wij?

BlaZeLets is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar en dat snap ik helemaal! We hebben eerder al armbandjes gemaakt met kralen, loombandjes, wol, vilt, klittenband, papier en noem maar op.. Maar deze manier is echt nieuw, anders en ook nog eens met een prachtig resultaat!

Samen armbandjes maken

Net voordat we wilden beginnen, stond er een vriendinnetje van Fiene op de stoep. Ze wilde graag meedoen, dus gingen ze samen aan de slag!

Het is gemakkelijk en heel erg leuk om te maken. Het wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt en het heeft echt iets magisch. De eerste maakten we stap voor stap samen en daarna ging ze zelf aan de slag. Helemaal leuk als je dan je resultaat om je pols heen kunt hangen!

BlaZeLets
BlaZeLets
BlaZeLets

Met de BlaZeLets Style Studio kun je 7 armbandjes maken. Wil je er nog meer maken? Er is ook een navulset te koop met met poeder, koordjes en sluitingen.

Wat vind jij van deze nieuwe manier van armbandjes maken?
Reacties lees ik graag

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

BlaZeLets

One thought on “BlaZeLets Style Studio | Zelf armbandjes maken

  1. Het ziet er erg gaaf uit😊 daar zal mijn meisje ook echt blij van worden als ze dit ziet, ze houd van sieraden en een beetje hulp van mama maken we mooie armbandjes aangezien ze 5 jaar is. Ik ga dit eens aan haar laten zien om te kijken wat haar reactie is. Bedankt voor je verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.