Bijna Sinterklaas! De beleving van een 3-jarige

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas met zijn stoomboot vol met Pieten en cadeautjes naar Nederland. Niks nieuws eigenlijk, maar ons peutermeisje heeft er zoveel zin in, dat ik ook niet kan wachten.. Jippie, bijna Sinterklaas!

 

Bijna Sinterklaas

 

Bijna Sinterklaas

Overal zie je ze verschijnen; in de folders, op vlaggetjes in winkels, op reclameborden… Sinterklaas en zijn pieten! Met als gevolg dat ons meisje steeds vraagt ‘wanneer komt Sinterklaas nou mam?’ of ‘Is Sinterklaas al bijna in Nederland?’.

Als ik dit vergelijk met vorig jaar, dan is dat echt wel een verschil! Ik weet nog dat we toen al merkten dat ze het echt leuk begon te vinden, maar dat moesten we wel zelf een beetje stimuleren. Van de week vond ze toevallig zelf twee Sinterklaas puzzeltjes in de kast, die we vorig jaar hadden gekocht. Daar is ze zó blij mee dat ze ze elke dag wel 10 keer in elkaar zet!

 

Sinterklaas film kijken

Ook het Sinterklaas journaal wordt dit jaar écht bekeken. Vorig jaar stond het wel aan, maar halverwege was ze toch al weer iets anders aan het doen en leefde het nog niet echt. Nu hoort ze al aan de begintune dat het komt en gaat ze snel kijken of ze Sinterklaas nog kan spotten.

Op Netflix staan de Sinterklaas films elkaar te verdringen en afgelopen weekend heb ik me in de Supermarkt laten verleiden om een setje kruid- en pepernoten te kopen. Ik had namelijk bedacht dat het misschien wel een leuk idee zou zijn om samen met Fiene een Sinterklaas film te kijken. Dit was ook écht super! Ze zat helemaal in de film en ze genoot van het lekkers. Af en toe keek ze me aan met een heel blij koppie, want ‘het is bijna Sinterklaas mam’!

 

Liedjes zingen

Ook zingen we sinds deze week Sinterklaas liedjes. Ik vroeg of ze deze op school (peuterspeelzaal) al had gezongen en dat had ze niet. Ze was wel heel benieuwd hoe die dan gingen, dus ik zong er een paar voor haar. Dat heb ik geweten, want we zingen niks anders meer haha.

Waar we normaal gesproken voor het slapen nog ‘slaap kindje slaap’ of een liedje van nijntje zingen, klinkt het nu van ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘Zie ginds komt de stoomboot’.

Ze kan straks dus helemaal beoefend haar schoentje zetten.

 

Het is bijna Sinterklaas en wij kunnen niet wachten tot het zover is!

Vanaf welke leeftijd begon het Sinterklaasfeest bij jouw kindje(s) te leven?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Afbeelding stoomboot via Shutterstock.

11 comments on “Bijna Sinterklaas! De beleving van een 3-jarige

  1. Onze peuters (2 en 3) zijn helemaal lyrisch van Sinterklaas. Ze kunnen niet wachten. Inmiddels dragen ze geloof ik al een maand lang de Pietenpakken en verslinden elke Sinterklaasfilm die maar op Netflix te vinden is. Dan zijn ze elitepieten en vervolgens rommelpieten (‘en die kunnen echt niet opruimen, mama’). Ik geniet er zo van! Die magie en het verhaal eromheen… Ik hield van het feest als klein meisje en vind het fijn dat al onze meiden er ook dol op zijn.
    Merel onlangs geplaatst…Sinterklaas & versieringen | Lekker veel DIY Inspiratie (ook geschikt voor hulppietjes)My Profile

  2. Heerlijk tijd en zo leuk om te zien hoe kindjes hier ook in groeien. Ik weet nog wel dat ik de eerste jaren alleen op de bank naar de intocht zat te kijken omdat dat hen nog helemaal niet interesseerde. Nu kijken e met zijn allen.

  3. Zo leuk! Ik keek er als kind ook altijd intens naar uit, haha. En m’n vader zette altijd toevallig “de fietsen in de schuur” als er weer aangebeld werd. Zo grappig!

  4. Mijn zoontje is vorige week 3 geworden, maar hij is toch meer into Spiderman dan Sinterklaas. Ik moet ook zeggen dat we er dit jaar ook zelf niet zo mee bezig zijn. Daardoor leeft het bij hem ook niet zo. Komt ook doordat hij net jarig is geweest en het me allemaal te snel achter elkaar komt. Wel gaan we naar de intocht bij ons in de stad en naar een Sinterklaasviering op mijn werk. Benieuwd hoe hij daar op gaat reageren.
    Sheila onlangs geplaatst…Waarom we toch voor een 2e zijn gegaanMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.