Naar de bibliotheek met je kleintje

Als kind kwam ik heel vaak bij de bibliotheek en wat hebben mijn zus en ik veel geleend! Het was altijd echt een uitje en we konden uren neuzen tussen de boeken, om te kijken of er  nog iets nieuws te vinden was – misschien zelfs 1 van onze favorieten!

Ik was er nu echt jaren niet meer geweest, maar ik heb het helemaal herontdekt toen ik Fiene een half jaar geleden lid heb gemaakt. Sindsdien komen we er regelmatig en afgelopen weekend was het weer zover!

 

Boekenkasten - Naar de bibliotheek met je kleintje

Een jeugdabonnement is tot 18 jaar helemaal gratis (tip!). Je mag per keer 10 boekjes meenemen en vervolgens mag je deze ook nog eens 4 weken houden. Als er een boekje bij zit wat je kindje nog wel wat langer zou willen houden, dan mag je deze ook gewoon nog een keer verlengen. Maar op zich zijn die 4 weken meestal wel lang genoeg en is ze na de uitleentijd wel weer toe aan wat nieuwe boekjes.

 

Boek lezen - Naar de bibliotheek met je kleintje

Zoals ik een tijdje geleden ook al schreef in een plog, vindt Fiene het zelf ook helemaal leuk bij de bibliotheek, boekenwurmpje dat ze is. Zodra we binnen komen, rent ze naar de kinderhoek en pakt ze snel een boek uit één van de bakken en begint gelijk te bladeren. 🙂

 

DVD's in kar - Naar de bibliotheek met je kleintje

Naast boeken kun je ook CD’s en DVD’s lenen. We mogen er 20 gratis per jaar lenen, daarna kost het € 1,50 per stuk. We hebben dit nog niet uitgeprobeerd, maar ze staan zo leuk opgesteld dat Fiene er altijd naartoe getrokken wordt. Vervolgens trekt ze het kartonnen vogeltje van Pluk z’n kraanwagen af en loopt daar nog even een rondje mee de bibliotheek door haha.

 

Spelen met keukentje - Naar de bibliotheek met je kleintje

Er zijn ook allerlei leuke speelhoekjes waar kindjes zich goed kunnen vermaken. Fiene vond bijvoorbeeld dit keukentje en ging gelijk met de pannetjes aan de slag (let ook op het eerder genoemde vogeltje in haar handje).

Fiene heeft zich weer goed vermaakt en we kwamen thuis met een mooie stapel boekjes, waar ze zich de komende 4 weken weer mee mag vermaken!

Mocht je nog twijfelen om eens een kijkje te gaan nemen, ik raad het je van harte aan! Heb je een baby? Dan zou ik helemaal even langs gaan om je kindje in te schrijven, want dat krijg je ook nog eens een leuk BoekStart koffertje met een babyboekje en nog wat andere leuke spulletjes, helemaal gratis!

Ga jij ook vaak naar de bibliotheek met je kleintje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

13 comments on “Naar de bibliotheek met je kleintje

  1. Ja, inderdaad. Op een gegeven moment is het leuk om van die kartonboekjes te halen. Ze hebben vaak ook het één en ander van Nijntje – ook heel leuk.

  1. Ja heerlijk he! Wij hebben zelf ook best veel, dus ik twijfelde eerst ook. Maar achteraf is het toch een goede zet geweest 🙂

  1. Het wordt ook alleen maar leuker volgens mij. Als ze eenmaal zelf lezen, hebben ze natuurlijk nog veel meer keuze en ook voor school inderdaad super handig!

 1. Ja! Hier ook bibliotheekfans! Ik heb een heerlijk leesbeest in huis, net als zijn moeder. Ik geloof dat hij een maand of vier of was toen ik hem lid heb gemaakt van de bieb. Nu gaan we regelmatig met z’n tweetjes neuzen. Leuk, die kinderhoekjes bij jullie bieb! Dat hebben ze hier helaas wat minder.
  Tessa onlangs geplaatst…De draagzak en de dreumesMy Profile

 2. Wij gaan ook al heel graag naar de bieb. Wat fijn dat je cd’s en dvd’s tot 20 stuks gratis kunt lenen, dat is bij ons niet. Al ben ik meer gek op boeken en voorlezen en mijn zoon ook 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Let’s get personalMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.