Bewegend leren met het Woezel & Pip yogaspel

Spelend leren kennen we allemaal, maar ken jij het begrip bewegend leren ook? Met het Woezel & Pip yogaspel gaat de hele familie aan de slag met de basisvaardigheden van yoga. Een spel dat je niet tegen elkaar maar mét elkaar speelt!

 

Het Woezel & Pip yogaspel

 

Het Woezel & Pip yogaspel

Het Woezel & Pip yogaspel is een gezellig familiespel waarbij kinderen spelenderwijs kennismaken met de basisvaardigheden van yoga. Het spel stimuleert het samen spelen en bewegend leren. Alle deelnemers wandelen samen spelenderwijs door de tovertuin. De yoga-oefeningen voer je dan ook samen uit, want in dit leerzame spel speel je niet tegen elkaar, maar mét elkaar.

Onze hondenvriendjes Woezel & Pip zijn gek op bewegen en spelen, wat ze het allerliefst allebei tegelijk doen. In dit yogaspel komt die wens uit, want al rekkend en strekkend dans, rol, spring, wapper, kruip en sluip jij met de hondjes! Ga samen op ontdekkingsreis met de speelkaartjes en help Tante Perenboom alle peertjes te verzamelen om samen te winnen. Kijk uit voor de sterren, want als ze alle zes eerder in de lucht hangen, heb je samen verloren.

Het Woezel & Pip yogaspel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en o.a. bij Bol.com verkrijgbaar voor € 19,95.

 

Yoga met jonge kinderen

Bewegen is natuurlijk altijd goed voor kinderen, maar yoga doet nog meer. Kinderyoga draagt bij aan een beter lichaamsbesef, meer controle over de adem, bewustwording van de omgeving en helpt kinderen te leren ontspannen. Er zijn ook samenwerkingsoefeningen in het spel, waardoor de groepsdynamiek positief beïnvloed wordt. Het versterkt de band tussen ouder en kind of kinderen onderling.

 

Woezel & Pip yogaspel

 

Op avontuur in de Tovertuin

Het spel oogt als een normaal bordspel, maar al voordat het spel begint, merk je dat het anders is. Het spel heeft namelijk maar 1 loper, want je speelt het spel met elkaar. Verder bestaat het spel uit het bord, verschillende opdrachtkaartjes, 6 + 3 extra peertjes, 6 + 3 extra sterretjes, een dobbelsteen en een handige handleiding waarin ook verschillende yogahoudingen staan afgebeeld.

Je doorloopt het spel met de Woezel & Pip loper, waarbij je met de dobbelsteen bepaalt hoeveel stappen je mag nemen. Je kunt op verschillende vakjes terechtkomen:

 • Een peertje: hang een peer in de perenboom
 • Een ster: hang een ster in de lucht
 • Een vallend peertje: haal een peer uit de perenboom
 • Een vallende ster: haal een ster uit de lucht
 • Het Woezel en Pip logo: pak een yogakaart en doe samen een oefening
 • Dobbelsteen: nog een keertje gooien
 • Leeg vakje: niks – de volgende speler mag de dobbelsteen gooien

Het is de bedoeling om alle 6 de peertjes in de boom te hangen, want dan heb je gewonnen. De ene keer gaat het heel snel, de andere keer ben je best lang bezig – net hoe de dobbelsteen valt. Fiene vond het vooral heel erg leuk om op het Woezel & Pip logo terecht te komen, want dan kregen we een opdracht!

Woezel & Pip Yogaspel

 

De opdrachten

Er zijn opdrachten uit diverse yogagebieden. Elk gebied heeft een eigen kleur kaartjes, zodat ze makkelijk te onderscheiden zijn.

 • Blauw: Houdingen (stilstaand en bewegend)
 • Geel: Massagespel en ontspanning
 • Paars: Ademhalingsoefeningen
 • Groen: Zintuigenspel
 • Roze: Emotiebeleving en identiteit

Woezel & Pip yogaspel

Het ene moment sta je te waaien als een boom in de wind en het andere moment heb je opeens een gesprek over een leuke droom. Ontzettend leuk, want door dit soort vragen kom je allerlei bijzondere dingen te weten over je kindje! Heel afwisselend en door het verzamelen en verliezen van de peertjes en sterren zit er ook echt een spelelement in.

Wij zijn niet eerder een spel als het Woezel & Pip yogaspel tegengekomen. Een ontzettend leuke aanwinst in de spelletjeskast, we spelen het dan ook regelmatig!

 

Wat is jouw favoriete spel om met kinderen te spelen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Bewegend leren met het Woezel & Pip yogaspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.