Berkenhof Tropical Zoo | Hét indoor uitje in Zeeland

Als je naar Zeeland op vakantie gaat, hoop je natuurlijk op heerlijk zomers weer waardoor je de dagen op het strand kunt doorbrengen. Maar de Nederlandse zomers blijven onvoorspelbaar, waardoor de kans op een regenachtige dag aanwezig blijft. Niet getreurd, er is namelijk een hele leuke plek om naar uit te wijken: Berkenhof Tropical Zoo!

 

Berkenhof Tropical Zoo

 

Berkenhof Tropical Zoo

Bij Berkenhof Tropical Zoo vier je een veelzijdig dagje uit. Het is ooit begonnen als vlindertuin, maar intussen is het uitgebreid tot zoveel meer. Naast de diverse indoor attracties is er ook een buitenspeelbos, waardoor het ook met mooi weer een leuke bestemming is.

Je vindt er de volgende attracties:

  • Tropical Zoo
  • Fossielenmijn
  • Dino Expo
  • Natuurschool
  • Kids Jungle
  • Buitenspeelbos

 

Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo

 

Zodra je de Tropical Zoo binnenstapt, waan je je in even in de tropen. In deze mini jungle ben je omringt door tropische planten en bloemen. Om je heen fladderen vlinders en je hoort genoeg vogeltjes fluiten, die je goed kunt bekijken vanuit de vogelhut.

Er leven allerlei tropische dieren; van prachtige toekans tot kleine aapjes en enorme kikkers, padden en zelfs kaaimannen!

 

Berkenhof Tropical Zoo

 

Fossielenmijn

 

Vanuit de Tropical Zoo stap je de donkere mijn binnen. Hier zijn verschillende fossielen te zien, uitgestald in vitrines. Bekijk de gigantische tanden van de grootste haai die ooit heeft geleefd, de sabeltandtijgers, mammoeten en oerkrokodillen!

Doordat het zo donker is, is het een spannende, prehistorische route voor kinderen. Ze kunnen op zoek naar allerlei leerzame fossielenweetjes.

Ook in de fossielenmijn zijn levende dieren te vinden. Als je wat geritsel hoort, dan zijn het de gordeldieren! Wees gerust, ze lopen niet los rond.

 

Dino Expo

 

In de volgende ruimte vind je de Dino Expo. Deze expositieruimte staat vol met enorme, indrukwekkende dinosaurussen. Naast de dino’s vind je er ook allerlei bijzondere fossielen, zoals dino eieren, botten, schedels en tanden.

Ook hier kom je ook weer echte dieren tegen, zoals aapjes en enorme padden!

 

 

Natuurschool

Naar school in de zomervakantie? Ja hoor, hier willen de kinderen vast een uitzondering voor maken! Op vaste tijden geven de natuurkenners van Berkenhof Tropical Zoo ‘natuurles’ in verschillende thema’s. Denk aan slangen, spinnen, vlinders en fossielen.

Aan het eind van de les is er een fotomomentje met een spin, slang of hagedis – durf jij er eentje vast te houden?

 

Kids Jungle en Buitenspeelbos

 

Vanuit de Dino Expo loop je door naar de Kids Jungle. In deze speeltuin kunnen kinderen door de touwbruggen en klimtorens klimmen, spelen met zand en water speeltoestellen én lekker spetteren in de junglerivier.

Terwijl de ouders plaatsnemen op het terras met uitzicht over de Kids Jungle kunnen de kinderen hun energie kwijt in deze natuurlijke speeltuin. Bij mooi weer kunnen ze verder spelen in het Buitenspeelbos, waar ook nog een kabelbaan te vinden is.

Neem vooral schone kleding mee, want zowel de Kids Jungle als het Buitenspeelbos zijn natuurlijke speelomgevingen met veel zand en water.

 

Kids Jungle

 

Algemene gegevens

Berkenhof Tropical Zoo is in juli en augustus alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Entreeprijzen:
Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: Gratis
– Kinderen 3 t/m 12 jaar: € 10,00
– Kinderen 13 t/m volwassenen 64 jaar: € 11,00
– Volwassenen 65+ : € 10,00

Extra info
– Gratis parkeren
– Rolstoel toegankelijk

Adresgegevens
Berkenhof Tropical Zoo
Langeweegje 10A
4434 NE Kwadendamme (Zeeland)
Tel: 0113 – 649 729
www.tropicalzoo.nl

 

Berkenhof Tropical Zoo, ooit begonnen als vlindertuin en nu uitgegroeid tot een verrassend leuke plek met verschillende attracties. Niet voor niets al jaren door de ANWB gekozen tot ‘Leukste uitje van Zeeland’!

Ben jij er al eens geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

6 comments on “Berkenhof Tropical Zoo | Hét indoor uitje in Zeeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.