Aan de slag met de Beedz Strijkkralen van SES Creative

Nu het wat kouder is geworden, merk ik dat de eettafel veel vaker gebruikt wordt. Niet perse om aan te eten, maar om te kleuren of te knutselen. En weet je, dat vind ik me een partij gezellig! Heerlijk kneuterig samen aan tafel, muziekje erbij.. echt quality time eigenlijk! Voor de knutselactiviteiten maken we vaak gebruik van de pakketten van SES Creative, zoals de Beedz Strijkkralen. Er zijn ontzettend veel soorten strijkkralen verkrijgbaar, waarvan ik er twee uitlicht.

 

SES Beedz Strijkkralen

 

SES Strijkkralen mini’s

Een knutselset met 8 schattige minifiguren op kleine legbordjes en een girly strijkkralenmix in zachte kleurtinten. Het bevat PVC-vrije kralen van goede kwaliteit, zoals we van SES Creative gewend zijn. De kleine legbordjes zijn erg fijn om te gebruiken met kinderen die het leuk vinden om te knutselen, maar nog niet te lang ergens mee bezig willen / kunnen zijn. De minifiguren zijn relatief snel klaar, zodat ze snel resultaat zien. De fijne bijkomstigheid bij het spelen met strijkkralen is dat het de fijne motoriek ontwikkelt.

SES Beedz Strijkkralen

Inhoud

  • Strijkkralenmix girly 1600 kralen
  • 8 mini legborden
  • 2 strijkvellen

 

Aan de slag

SES Beedz Strijkkralen

Omdat er zoveel kleuren in het pakket zitten, kan je kindje elk minifiguur op zijn of haar eigen manier invullen. Fiene ging voor een oranje poesje, net als Gert – de kater bij oma. Het gezichtje was even een beetje priegelen, maar nu is hij precies zoals ze wilde! In dezelfde sessie heeft ze ook een fantasiebloem gemaakt, want ‘die ziet er zo gezellig uit’. Het strijkwerk heb ik natuurlijk voor haar gedaan. Hierbij smelt je de kralen als het ware aan elkaar, zoals je ook op de bovenstaande afbeelding kunt zien.

 

SES Beedz Strijkkralen 3D taartjes en doosjes

De 3D taartjes en doosjes van SES Beedz Strijkkralen zijn voor kinderen die een stapje verder willen gaan. Eerst legt je kindje alle kralen voor het taartje uit op het transparante plaatje, waarna jij de kralen kunt strijken. Vervolgens kan het drukwerk uitgeknipt worden, waarna de afgekoelde strijkkraalwerkjes erop geplakt kunnen worden. Alles opgedroogd? Dan is je 3D creatie klaar!

SES Beedz Strijkkralen

Inhoud

  • Strijkkralen mix
  • Drukwerk
  • Lijmcupje
  • Penseel
  • Transparant legbord
  • Strijkpapier
  • Handleiding

 

Aan de slag

SES Beedz Strijkkralen

Zodra Fiene de doos bekeken heeft, besluit ze een doosje te willen maken, maar dan wel ‘zonder dat witte spul erop’. Voor de rest moet hij er precies zo uitzien als op het plaatje, dus ze begint met het sorteren van de kleuren. Ze weet al precies wat ze met het doosje wil gaan doen, maar dat mag ik nog niet weten want het is een verrassing..

Aan de hand van de (duidelijke) handleiding telt ze de strijkkralen uit die ze per kant nodig heeft en legt ze alles uit op het legbord. Deze keer zijn we na het strijken nog niet klaar, want nu moeten we alles nog in elkaar zetten! Ik knip de vorm van het doosje voor haar uit en samen vouwen we de hoeken van het doosje. Vervolgens plakt Fiene alle vlakken op het drukwerk. De lijm hoeft gelukkig niet zo lang te drogen en ze kan er bijna direct al mee gaan spelen, wat vaak toch het leukste is voor kinderen.

Zodra het doosje klaar is, pakt ze haar lievelings Hatchimal baby erbij. Het poesje heeft haar eigen huisje gekregen!

 

De Beedz Strijkkralen vallen hier goed in de smaak. Een leuke ‘bezighouder’ met een mooi kunstwerk als resultaat!

Wordt er bij jou veel met strijkkralen geknutseld?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “Aan de slag met de Beedz Strijkkralen van SES Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.