Back to school | Op naar groep 2!

Ook wij beginnen vandaag weer aan een nieuw schooljaar. Ons meisje is nog steeds een kleuter, maar dan wel een hele grote van groep 2. We hebben de nodige voorbereidingen getroffen en ze er dan ook helemaal klaar voor!

 

Op naar groep 2

 

Back to school

Fiene heeft gelukkig wel weer zin om terug naar school te gaan. Vakantie vindt ze eigenlijk nog leuker, maar op school ziet ze haar vriendinnen weer en dat is natuurlijk helemáál top. Aangezien ze in een combinatieklas zit (groep 1/2), komt ze in hetzelfde klaslokaal en heeft ze dezelfde juffen als het voorgaande jaar. Dat voelt natuurlijk heel vertrouwd en daardoor is er geen greintje ‘back to school – stress’ te bekennen; heel fijn! Het enige verschil is dat de klas nu weer wat kleiner is en ze nu een ‘groep 2er’ is geworden, waardoor ze bij de ‘grote kleuters’ hoort, wat ze alleen maar heel erg stoer vindt!

 

Groep 2, de voorbereidingen

Wel hebben we als een soort beginnende traditie een aantal back to school voorbereidingen gedaan. Samen wat spulletjes uitzoeken om het nieuwe groep 2 schooljaar goed mee te kunnen beginnen.

Gevulde rugzak

  • nieuwe rugzak
  • nieuwe drinkfles
  • nieuw vriendenboekje uitzoeken

Een niet al te groot lijstje dat even wat extra aandacht verdient, want je gaat maar één keer naar groep 2!

 

L.O.L. Surprise rugzak

Ik liep ‘m al eerder zien; de L.O.L. Surprise verander rugzak! Hier is ze ontzettend blij mee en ze kan dan ook niet wachten om het knalroze exemplaar op haar rug mee te mogen nemen. Haar favoriete poppetje (de zeemeermin) zit aan de ene kant en als je de pailletjes omveegt, vind je het superhelden poppetje.

Verander rugzak voor groep 2

 

Kambukka drinkfles

Fiene wilde al een tijdje graag een nieuwe drinkfles, het liefst met een zeemeermin of een prinses erop. Ze had ontzettend veel geluk, want wij kregen een mooi en handig exemplaar mét eenhoorn opgestuurd van Kambukka.

Kambukka drinkfles voor groep 2

Ze is er zo blij mee dat ze haar beker al een aantal keer in de schoolvakantie heeft gebruikt (‘hij drinkt ook zó lekker mam’). Je klapt het drinktuitje heel gemakkelijk open om te drinken. Er zit een vast rietje in de fles, waardoor knoeien haast onmogelijk is.

Kambukka drinkfles

De fles is gemaakt van slijtvast Tritan dat geen geuren of kleuren vasthoudtHij is gemakkelijk uit elkaar te halen voor reiniging en het geheel kan ook nog eens gewoon in de vaatwasser (Yeej voor mama!). Daarnaast is de fles als het goed is 100% lekvrij. Ik heb inderdaad nog geen lek gezien. De komende tijd zullen we merken of hij ook het schooltas leven door gaat komen, maar aangezien de drinkfles tegen een flinke stoot kan, verwacht ik dat dit helemaal goed gaat komen!

Met de code: BACKTOSCHOOL scoor je zelf ook een Kambukka fles zónder verzendkosten te hoeven betalen. Check de website voor de verkooppunten.

 

Vriendenboekje

Ook de knoop voor wat betreft het nieuwe vriendenboekje is afgelopen zaterdag doorgehakt. We zijn naar de boekhandel gegaan om de boekjes nog eens te bekijken en na haar vorige K3 boekje is de keuze nu gevallen op het L.O.L. Surprise vriendenboekje.

Vriendenboekje voor groep 2

Zondag heeft ze haar naam erin geschreven en was het boekje klaar om uitgedeeld te worden aan al haar vrienden en vriendinnen in groep 2.

 

Als het aan ons ligt, wordt het vandaag dus een échte topdag met haar prachtige rugzak vol handige en nieuwe groep 2 spulletjes.

Doen jullie ook altijd wat inkopen voor het nieuwe schooljaar?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

Back to School - groep 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.