Back to School | De leukste vriendenboekjes voor meiden

Hoewel het nieuwe schooljaar voor de regio’s zuid en noord alweer begonnen is, zitten wij nu in de allerlaatste week van de zomervakantie. De hoogste tijd voor de laatste voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar! Wij gingen op zoek naar een nieuw exemplaar en ik zet de leukste vriendenboekjes voor meiden voor je op een rij.

Lees ook: Gratis schoolbox voor kleuters

 

Vriendenboekjes voor meiden

 

Vriendenboekje

Wie denkt dat vriendenboekjes pas in groep 3 / 4 / 5 in het leven komen, komt al snel bedrogen uit. Tenminste, als ik naar onze kleuterklas kijk. De vriendenboekjes vliegen om je oren en voor je het weet check je dagelijks het lievelingseten, het favoriete tv-programma en de hobby’s bij je kroost na. Je zou zeggen, dat doe je één keer en dan weet je het, maar bij kleuters verandert dit met de minuut, dus vind ik het wel zo leuk om het (op dat moment) kloppend in te vullen.

Onze dame wilde zelf dan ook heel graag een vriendenboekje en nog voor het einde van het schooljaar was haar geweldige K3-vriendenboekje helemaal volgeschreven. Een nieuw schooljaar vraagt een nieuw vriendenboekje, want in een combinatiegroep 1/2 komen er steeds weer nieuwe kindjes bij! Het nieuwe vriendenboekje moest minimaal zo leuk zijn als haar vorige exemplaar, dus we gingen op zoek naar een waardige vervanger.

 

De leukste vriendenboekjes voor meiden

K3 vriendenboekje

K3 – Fiene’s vorige vriendenboekje was het Iedereen K3 vriendenboek. Erg leuk en ook qua indeling anders dan veel andere vriendenboekjes. De meiden van K3 zijn erg populair hier in huis, dus het volgende vriendenboek zou zomaar de Rollerdisco versie kunnen worden in mooie hartjesvorm!

 

LOL Surprise

L.O.L. Surprise – Ook deze staat hoog op de ranglijst! Er gaat geen dag voorbij dat ons meisje niet even met de L.O.L. Surprise poppetjes speelt en een vriendenboekje van deze schattige meiden zou dan ook enorm in de smaak vallen.

 

Mijn gezellige vriendenboek

Mijn gezellige vriendenboek – Dit boekje heeft onze dame eens van een klasgenootje mee naar huis gekregen om in te vullen en ik vond het echt een opvallend leuk boekje! Heel lieflijk qua uiterlijk; heel wat anders dan de soms schreeuwerige boekjes. Leuk!

 

Topmodel

Topmodel (voor grotere meiden) – Ik hoop dat ze in groep 4 nog steeds aan vriendenboekjes doen, want ik vind het ‘Mijn beste vriendinnenboek’ van Topmodel zó leuk voor grote meiden! Voor de kleutertijd vind ik ‘m nog niet zo handig, maar als je dochter al wat ouder is, zou ik zeker even kijken! Het heeft allerlei gekke vragen als ‘Praat je in je slaap?’, ‘Heb je wel eens gespiekt’ en ‘Heb je soms een slecht humeur?’. Super grappig!

 

Unicorn vriendenboekjes

Unicorn – Tsja, Unicorns, glitters en regenbogen.. Meer hoef ik niet te zeggen, toch? Ze zijn niet meer weg te denken uit het leven van een kleutermeisje, dus ook dit vriendenboekje valt direct in de smaak!

 

Tips bij het uitzoeken

Als laatste nog even wat tips bij het uitzoeken van een vriendenboekje. Probeer je niet alleen te laten leiden door het uiterlijk van de kaft, maar blader het boekje ook even door. Sommige boekjes zien er ontzettend leuk uit aan de buitenkant, waarbij het invulgedeelte ontzettend saai is. Zonde! Ook kan het handig zijn om de vragen even te bekijken. Hoe oud is jouw dochter (of zoon)? Passen de vragen wel bij de leeftijd van de kinderen? Het viel mij op dat hier soms flink wat verschil in zit.

 

Zijn vriendenboekjes bij jullie ook zo ‘hot’?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Back to school - vriendenboekjes

2 comments on “Back to School | De leukste vriendenboekjes voor meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.