André het astronautje, Hoe word je astronaut?

Afgelopen woensdag is het nieuwe voorleesboek van André Kuipers op feestelijke wijze gelanceerd in Amsterdam. André het astronautje, Hoe word je astronaut? is het vijfde deel in de succesvolle boekenreeks, waarvan ik een exemplaar mag verloten!

 

Lancering van het nieuwe boek

Tijdens de feestelijke lancering werd gezocht naar astronauten in de dop. Scheltema, JCDecaux en het Parool organiseerden eerder een tekenwedstrijd en onder de inzenders heeft André Kuipers zelf de vijf prijswinnaars bekendgemaakt.  Na de bekendmaking gaf André een speciale cursus ‘hoe word ik astronaut?’. Samen met Ronald Ockhuysen, de hoofdredacteur van Het Parool, gaf hij antwoord op alle vragen over de ruimte, de planeten en het leven als astronaut.

Ook benieuwd hoe je een astronaut word? Dat lees je in André het astronautje, Hoe word je astronaut?

 

André het astronautje, Hoe word je astronaut?

In André het astronautje, Hoe word je astronaut? krijgen André en Astromuis bezoek van neefje Max en nichtje Mia. Ze willen graag weten hoe je een goede astronaut wordt. Moeten ze hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? André neemt ze mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim..

Het boek is het vervolg op de belevenissen van André en zijn vriendjes in de 4 succesvolle voorgaande delen: André het astronautje, André het astronautje terug naar de aarde, André het astronautje op reis naar de planeten en André het astronautje gaat naar Mars. Via de belevenissen van André het astronautje wil André Kuipers de allerjongste kinderen inspireren en enthousiasmeren voor wetenschap en techniek.

Titel: André het astronautje, Hoe word je astronaut?
Tekst: André Kuipers
Illustraties: Natascha Stenvert
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Formaat: 307 x 250 x 8 mm
ISBN: 978 90 5956 866 2
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers B.V.
Adviesprijs: € 14,99

 

Wat vinden wij?

André het astronautje, Hoe word je astronaut?

Wij kennen André het astonautje al, want we zijn ook in het bezit van André het astronautje terug naar de aarde. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat ook dit boek een succes bij Fiene zou zijn. Ook dit boek is weer geweldig! De boeken van André Kuipers zijn een laagdrempelige manier om kinderen meer over de ruimte te leren. Het verhaal, de leuke, interessante weetjes en de prachtige illustraties blijven boeien en je kindje steekt er ook nog eens wat van op!

 

Win het nieuwe boek van André Kuipers

Wil jij thuis ook wat meer over de ruimte laten zien en vertellen en zou jouw kindje ook wel willen weten hoe je astronaut wordt? Dat komt goed uit, want ik mag een exemplaar van André het astronautje, Hoe word je astronaut? weggeven!

André het astronautje, Hoe word je astronaut?

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met vrijdag 14 september.

 


De winnaar is:

 • Callista Langen

Gefeliciteerd!


 

Ken jij de boeken van André Kuipers al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Dit artikel bevat affiliate links.

48 comments on “André het astronautje, Hoe word je astronaut?

 1. Ja zeker kennen wij de boeken van André al! Maar dat kan ook niet anders dan met een astronaut in de dop als zoon. En ook al is hij misschien aak te groot voor dit boek (11), hij wilt graag kans maken, want hij verzameld werkelijk van alles wat met de ruimte te maken heeft! En deze hoort daar volgens hem ook gewoon nog bij. (Heerlijk als een kind z’n passie heeft!)

 2. Wauw, dit zou echt een fantastisch boek zijn voor mijn tweelingjongens. Zij zijn gek op alles wat met de ruimte te maken heeft.

 3. Ik doe graag mee om dit leuke boek te winnen voor het zoontje van een vriendin die volgende week jarig is en helemaal fan is van sterretjes, raketten en de ruimte.

 4. Dit lijkt me een leuk boek! Ik heb met peuter al wat andere boeken van André het astronautje gelezen en hij vond ze erg leuk. Ik maak dus graag kans.
  Helaas heb ik geen FB.

 5. Leuk! Wij hebben laatst een boek van deze serie geleend bij de bibliotheek. Het was tijdelijk zijn favoriete boekje, een exemplaar om te houden zou natuurlijk helemaal leuk zijn!

 6. Poging twee, mijn reactie komt er niet op te staan dus vandaar.
  Mijn zoontje heeft laatst een boek van deze geleend bij de bieb, hij was eventjes zijn favoriete boek. Een eigen exemplaar zou wel heel leuk zijn!

 7. Lijkt mij een superleuk boek voor mijn kleinzoontje Niek die 13 september 4 jaar wordt. Niek vind alles wat met ruimte en astronauten te maken heeft altijd heel erg interessant.

 8. Ik loot ook graag mee voor dit leuke boek. Ik volg je via Facebook (Mooie Rooie, op je bericht gereageerd, geliked en gedeeld), Twitter (@Glambertgirl77) en Instagram (Truusje26).

 9. Het eerste boek van André is hier letterlijk kapot gelezen. De kaft dan in ieder geval.. Het zou super zijn om nu dit boek te winnen, aangezien het zo’n leuk boek is !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.