Wat als je peuter het verlanglijstje zelf maakt?

Met de komst van Sinterklaas in het vooruitzicht, is onze peuter erg bezig met wat ze zich nog herinnert van vorig jaar. Dit zijn voornamelijk kruidnootjes, chocolademunten én natuurlijk cadeautjes! Fiene is intussen 3 jaar en echt wel groot genoeg om haar eigen lijstje te maken (zegt ze). Hoe het eruit ziet als je peuter het verlanglijstje zelf maakt? Nou, dat wordt een heel lang lijstje..

 

Verlanglijstje zelf maken

 

Verlanglijstje zelf maken

Samen nemen we een kijkje in de folders en speelboeken die door de brievenbus vallen. 50% wil ze hebben, 20% meent ze ook echt ‘nodig te hebben’ en nog eens 10% zou ze best leuk vinden.. Ook als we online op zoek gaan naar leuke koopjes of een fijne prijskiller ziet ze alleen maar speelgoed dat ze wel zou willen hebben haha. Keuzes maken? Waarom dan mam?

Ik kijk op een afstandje toe hoe ze bijvoorbeeld heel serieus de kleuren kiest van een skateboard. Verrassend genoeg wil ze niet de roze versie met witte wielen op haar lijstje, maar kiest ze de blauwe met roze LED wielen. Daarnaast zoekt ze nog een mooie keuken uit (heeft ze al..), een poppenhuis én een loopauto waar ze al veel te groot voor is.

 

Sinterklaas mag kiezen

Ach, je lijstje kan maar vol staan 😉 . Voor de zekerheid heb ik nog even aangegeven dat Sinterklaas maar een paar cadeautjes zal meenemen en ze dus echt niet alles zal krijgen. Gelukkig hoefden we daar niet over in discussie, want ze zei ‘oh weet ik mama, Sinterklaas mag wel kiezen’. Wat ik ook wel weer heel lief vond om te horen.

Nu wil het feit dat de Sint en ik way back gaan, dus als het nodig is kan ik hem wel een paar hints geven. Al denk ik dat het hem wel goed af zal gaan, want hoe moeilijk is het om voor een peuter te shoppen die ongeveer alles leuk vindt!

 

Vindt jouw kindje ook zoveel leuk? Of wordt het al wat lastiger voor Sinterklaas?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Disclaimer

3 comments on “Wat als je peuter het verlanglijstje zelf maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.