8 x waarom ik naar het nieuwe kampeerseizoen uitkijk

De echte kampeerders zullen het gevoel herkennen. Het gevoel van ‘kom maar op met het voorjaar’ en ‘laat het kampeerseizoen maar beginnen’! Het kriebelt en ik heb er zin in! Daarom alvast even 8 redenen waarom ik naar het nieuwe kampeerseizoen uitkijk!

 

Nieuwe kampeerseizoen

 

Waarom ik naar het nieuwe kampeerseizoen uitkijk

1. Het buitenleven

Hoe heerlijk is het om lekker buiten te leven?! Natuurlijk kan dit thuis ook, maar op de camping is dat toch even anders. Zodra je wakker wordt stap je de voortent in en als het weer het een beetje toelaat, schuiven we nog een stukje op naar buiten. Als je op de camping staat, zit je bijna altijd buiten, zelfs op een regenachtige dag. Dan merk je dat je tussen de buien door best af en toe even een uurtje naar buiten kunt!

 

2. Gevoel van vrijheid

Door al dat buitenleven ervaar ik echt een gevoel van vrijheid. Geen gehaast, geen stress en niet steeds op de tijd letten, maar gewoon vrij om te doen wat en hoe je het wilt. Genieten van de natuur en van elkaar.

 

3. Samen zijn

Omdat je veel minder om je heen hebt, ben je veel bewuster samen met elkaar. Niet achter de tv op laptop (of in ieder geval een stuk minder) en echt aandacht voor elkaar. Lekker knus een spelletje doen of samen koken; echt quality time met elkaar.

 

4. Anders koken

Koken is heel anders dan thuis! Daar gaat het toch vaak wat gehaast en flans ik snel een maaltijd in elkaar. Op de camping zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter, maar juist daar maken we de lekkerste gerechten. Altijd weer leuk om te zien hoe geïnspireerd je kunt raken door het ‘gebrek’ aan middelen.

 

5. Geen huishouden

Of nou ja, minimaal huishouden. De vaatwasser blijft thuis, dus afwassen gaat met de hand. Maar dat heeft ook wel z’n charme op de camping. Maar verder heb je zo weinig oppervlakte bij te houden, dat je tijd te over hebt!

 

6. Vakantiegevoel

Een heel belangrijk punt; het vakantiegevoel! Zodra je in je caravan, vouwwagen of tent zit, heb je direct een vakantiegevoel. De setting, de spulletjes en de geur van je eigen vakantie-optrekje, ik kan het zó voor me halen!

 

7. Waarderen van de natuur

Door al die rust en ruimte om je heen in de buitenlucht, besef ik weer eens hoe mooi de natuur is. De mooie voorjaarsbloemetjes tussen het gras, de verschillende vogels die fluiten… Voel je het al?

 

8. Je kind zien genieten

Dit laatste punt zou in mijn geval op nummer 1 kunnen staan. Als je je kind ziet genieten van het buitenleven, dan weet je dat je op de juiste plek bent. En is het slecht weer? Geen probleem – ook dan is er genoeg te doen!

 

Kijk jij ook zo uit naar het nieuwe kampeerseizoen? Of heb je er helemaal niks mee?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Afbeelding camping via Shutterstock.

 

5 comments on “8 x waarom ik naar het nieuwe kampeerseizoen uitkijk

  1. Wij zijn er ook helemaal klaar voor. Wij kampeerden eerst met een Rapido klapcaravan en stappen dit jaar over op een Hobby tourcaravan. Spannend hoor. De eerste vakanties zijn al geboekt, te weten Ardennen, Mierlo, Arcen en Drenthe en dat er nog maar heel veel mogen volgen. Mijn man gaat binnenkort met pensioen dus alle tijd om er heerlijk samen vante genieten. Fijn kampeerseizoen allemaal.

  2. O zo herkenbaar. Net onze “oude” dame weer opgehaald. Even een doekje er doorheen voor een fris geurtje. Daarna alles er weer in. Nog een paar weekjes dan “voor” kamperen met de kleinkinderen in Nederland en dan straks naar Kroatië met een tussenstop in Regensburg en Slovenië. Tenslotte is de reis er naartoe ook vakantie. Ook de kleinkinderen zijn al helemassl enthousiast heerlijk vooruitzicht 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.