7 x het beste van augustus

Het is al weer september, dus heb ik even een terugblik naar de afgelopen maand voor je klaarstaan. Augustus was een gekke maand voor ons, met veel ziekte maar ook hele fijne dagen. Deze maand vind je dan ook niet alleen de Instagram foto’s van het beste van augustus maar ook een beetje van het slechtste.

 

7 x het beste van augustus

Beste van augustus - naar het strand

De eerste foto is er eentje van een hele mooie dag! Ons nichtje is 6 jaar geworden en dat vierden we in Ouddorp. Ze verbleven in een prachtig vakantiehuis vlakbij het strand en het weer was heerlijk. Een perfect excuus om vroeg van huis te vertrekken en eerst nog even naar het strand te gaan.

 

Slechtste van augustus - ziek

Ziekte 1:
Eén van de slechtere dingen deze maand was de week dat Fiene ziek was. De eerste 2 dagen was ze alleen af en toe aan het overgeven en was ze daarna weer zichzelf – ook op de stranddag van hierboven. Daarna hadden we een ziek poppetje in huis dat maar niet op wilde knappen.. (daar kun je hier meer over lezen). Gelukkig bleef ze goed water drinken, maar het duurde mij veel te lang – een hele week!

 

Het beste van augustus - weer beter

Deze foto staat dan ook voor het weer beter zijn. Eindelijk wilde ze ook weer buitenspelen en lekker gek doen, zoals het hoort bij een peuter! Hier inspecteert ze de glijbanen op eventuele minuscule spikkeltjes die wel eens een beestje zouden kunnen zijn.. Een heel ritueel voorafgaand aan al het glij plezier haha.

 

Het beste van augustus - poesje aaien

Fiene spotte weer eens ergens een poesje en deze kwam gelijk op haar afrennen. Een ontzettend knuffelig beestje, dus haar dag was helemaal gemaakt. Wat deze foto voor mij extra leuk maakt is Fiene’s outfit. Het blouseje kreeg ze van haar vriendinnetje en het staat haar zó wijs op een spijkerbroekje.

 

Het beste van augustus - vriendinnen

Het einde van de schoolvakantie.. Voordat we zelf op vakantie zouden gaan, kon Fiene nog één keer naar de peuterspeelzaal. Dit betekende ook een hereniging van de twee vriendinnetjes. Ze gaven elkaar eerst een knuffel toen ze elkaar weer zagen, zó lief!! Fiene mocht daarna nog bij haar vriendinnetje spelen, zodat ik het één en ander kon voorbereiden voor de vakantie. Dit kwam mij wel heel goed uit en zoals je op de foto kunt zien, vond Fiene dat ook helemaal leuk!

 

Het slechtste van augustus - waterpokken

Ziekte 3:
Waterpokken.. Na een paar vakantiedagen ontdekte ik de eerste kleine pokjes op Fiene’s borst. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 30° niet het handigste om te hebben. Gelukkig heeft ze er niet al te veel last van (gehad), hopelijk blijft dat zo! Daarnaast hopen we natuurlijk dat ze zo snel mogelijk indrogen, want een zwembad is nu geen optie.

Er staat ziekte 3, want ziekte 2 betreft Michiel. Ongeveer twee weken voordat we op vakantie gingen, bleek Michiel gordelroos (= het waterpokkenvirus) te hebben. Super pijnlijk én vervelend! Voor ieders gemak heb ik daar geen foto van op Instagram gezet 😉 . Gelukkig was de ergste heftigheid na die twee weken wel voorbij en konden we alsnog op vakantie. Het blijft alsnog pijnlijk, dus we hebben wel de reisdagen wat aangepast en vooral wat korter gemaakt, zodat we alles op het gemak kunnen doen.

We hebben trouwens ook nog een ziekte 2,5 gehad, want ook ik ben nog een paar dagen beroerd geweest. Ik dacht ‘held van het gezin’ te zijn en gewoon door te gaan, maar op een gegeven moment begon ik ook over te geven en dook ik uiteindelijk mijn bedje maar in. Vergeleken met de rest kan ik het niet eens als ‘ziekte’ tellen – met al die bacillen in huis ontkwam ik er gewoon niet aan.

 

Het beste van augustus

Als dit niet onder het beste van augustus valt… In de Loire valt veel te zien, waaronder de vele kastelen. En wat is dit een prachtig kasteel! Het lijkt wel zó uit een Disneyfilm te zijn gekomen. Fiene vroeg dan ook of we er even heen konden gaan om te vragen of Elsa thuis was haha.

 

De afgelopen maand was dus een beetje een pechmaand voor ons. Nou ja, pech.. We genieten intussen ook gewoon van onze vakantie, dus wat dat betreft hebben we niks te klagen! Ik ga nu voor een mooie septembermaand!

Wat was voor jou het beste van augustus?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

2 comments on “7 x het beste van augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.