7 x Gênante momenten

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen, doe ik mee aan de 30 Day Blog Challenge. Vandaag komt er weer een onderwerp uit de lijst aan bod en wel mijn gênante momenten. En geloof me.. Als ik zeg gênant, dan bedoel ik ook echt gênant..

Er zijn natuurlijk leukere dingen om over te bloggen dan je blunders en gênante momenten, maar wat is er nu leuker om te lezen! Dus ik doe jullie een plezier en zal even een lijstje opnoemen van de gênante situaties waarin mezelf heb bevonden. Ik denk (en hoop haha) dat een aantal situaties nog best herkenbaar zal zijn, dus misschien denk je zelf gelijk ook weer even terug aan je eigen momentje van schaamte..

Ik heb er in ieder geval genoeg.. dus ik heb maar gelijk een top 7 gemaakt (in willekeurige volgorde).

Gênante momenten

7 x Gênante momenten

1) Een gesprek met iemand hebben die er helemaal niet is… 

Ik was laatst bij de Action met mijn zus en ik was een heel verhaal aan haar aan het vertellen. Toen ik iets vroeg en geen antwoord kreeg, kwam ik erachter dat ze er helemaal niet stond. De persoon die in mijn ooghoek zat was eigenlijk gewoon een onbekende man die me met een half lachje aan het uitlachen was – waarschijnlijk dus al best een tijdje.. heel fijn.. En dit was zeker ook niet de eerste keer dat me dit gebeurde haha.

2) Mevrouw? Weet u misschien….?

En dan draait de ‘vrouw’ zich om en blijkt het heel duidelijk een meneer te zijn met goed verzorgd lang haar… Tjsa, ik had haast, lette niet op en verder heb ik absoluut geen excuus. Heel stom.. De man vond het duidelijk niet grappig en ik stond daar maar een beetje met een rood hoofd een excuus eruit te stotteren – OEPS

3) De verkeerde persoon omhelzen

Ik kan me nog een heel gênant moment herinneren van toen ik nog een klein Mirjammetje was. Ik was op een verjaardag bij mijn oom en tante, waar mijn oma ook was. Ik was aan het spelen geweest met mijn zus, neef en nicht en zag mijn oma vanaf de achterkant en rende erheen. Ik omhelsde haar, legde mijn hoofd in haar nek en gaf haar een enorme knuffel. Toen ik mijn ogen open deed zag ik dat mijn oma een paar meter verder zat en ze lachte naar me.. En ik begreep ‘ik was met iemand anders aan het knuffelen met hetzelfde kapsel…’! Iedereen vond het natuurlijk heel grappig en ik schaamde me kapot haha. Achteraf gezien was dit eigenlijk helemaal niet zo gênant, maar als kind voelde dat toen heel anders 😉

4) Een geheimpje delen op het moment dat het stilvalt

Ken je dat? Dat je net even iets privé wil zeggen tegen je lief of een vriendin terwijl je in een ruimte bent met andere mensen.. En precies op het moment dat je je uitspreekt wordt het stil en mensen horen je alsnog! Ai.. dat kan soms echt even heeel gênant zijn.. Zeker als je van een beetje sarcasme houdt zoals ik – whoopsie

5) Tegen een glazen deur aanlopen..

Yuup.. this happened.. En hard ook! En waarom gebeuren die dingen altijd als er heel veel publiek bij is?! En dan op de vraag ‘gaat het?’ antwoord je ‘ja hoor, niks aan de hand’ terwijl je je zit te verbijten en die rode vlek op je gezicht nog 3 dagen blijft hangen.. Van de klap én van de schaamte..

6) In een reflex een ongepaste opmerking naar je manager maken

Over gênante momenten gesproken.. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op ongepaste grapjes en van die onzinnige geintjes met vrienden of collega’s maar voor alles een tijd en moment. En wat je met de één voor geintjes hebt, kan bij de ander echt helemaal niet. Ik denk dat dit intussen een jaar of 2 geleden was, maar ik was met mijn toenmalige manager in gesprek en hij zegt op een gegeven moment het woord ‘ho’ – geen idee meer in welke context – en ik reageer als in een reflex met een grapje ‘noem je me nou een hoer?’ (NEEEEEEEEEEEEE – deed ik dat nou echt??) Hij keek me soort geschokt aan, negeerde het en ging daarna verder met zijn verhaal.. Achteraf hebben vooral andere mensen hier hartelijk om kunnen lachen en heb ik vooral veel ‘oh nee, jij weer’ opmerkingen gekregen haha.

7) Een kledingstuk vergeten aan te trekken naar je werk..

Ja, echt – ook dit is mij overkomen.. Ik kwam op een dag aan op mijn werk en ging op mijn stoel zitten. Mijn bevriende collega komt binnen, kijkt me een beetje vragend aan en terwijl ze dat doet voel ik ‘ik heb geen rokje aan’..  Ik had wel een legging aan – dus het had een stuk gekker gekund haha – thank god dat het winter was (!!). Nadat ik eerst hartelijk door haar ben uitgelachen (lees: neeee jij weer! whooeeaahahaha) heb ik snel mijn gelukkig langere jas weer aangetrokken en ben nog even naar huis gegaan met reden ‘ik ben iets vergeten, zo terug’ haha.

 

Ok.. ik denk dat ik het maar even bij 7 gênante momenten houd, want anders nemen jullie me echt nooit meer serieus haha.

 

Durf jij ook een gênant moment met mij te delen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “7 x Gênante momenten

  1. Oh die bovenste gebeurt mij echt te vaak. Ik heb een keer gehad dat ik in de aanleunflat van mijn oma een verdieping te vroeg stopte en het verkeerde huis in wandelde. Deze mensen hadden blijkbaar graag de voordeur open staan. Dat de foto’s in het halletje niet klopte, hield mij blijkbaar niet tegen. hahaha
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Geluksmomenten tagMy Profile

    1. Hahaha die broek – geweldig! Trui binnenstebuiten.. ja die had er bij mij ook nog tussen kunnen staan, want ook dat is mij gelukt inderdaad haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.