7 Vakantietradities – hierdoor weet ik dat ik op vakantie ben!

Je hebt van die dingen, waardoor je direct het vakantiegevoel krijgt of weet ‘ik ben op vakantie!’. Tenminste, ik wel want wij hebben een aantal gewoontes of inmiddels zelfs vakantietradities die echt bij onze kampeervakanties horen.

 

Vakantietradities

Koude broodjes met omelet onderweg

Dit gevoel begint al bij vertrek, want wij nemen altijd dezelfde broodjes mee voor onderweg. Zachte bolletjes of puntjes met omelet, die we avond ervoor gemaakt hebben en gekoeld meenemen. We houden ieder jaar over, want de omelet is rijkelijk gevuld met champignons, spek en kaas. Dit soort broodjes maken we eigenlijk alleen als we op vakantie gaan, dus bij de eerste hap weet je dat je op vakantie bent!

 

‘Rolletjes’

Ik weet niet wat het is, maar ik hou van het beeld van de Franse velden met de rolletjes hooibalen erop. Ze liggen er altijd als wij door het Franse binnenland rijden en het beeld hoort voor mij echt bij vakantie. Ook Fiene heb ik vorig jaar besmet met het virus, want zodra ze er eentje spotte ‘Mam, kijk – rolletjes!’ Ik ben heel benieuwd of ze dat dit jaar nog weet als we er voorbij rijden.

Hooibaal rolletjes

 

Vakantiemuziek

Michiel en ik hebben ooit een aardige lijst met muziek samengesteld, met nummers die we allebei kunnen waarderen. Hier halen we eens wat uit en voegen we wat toe, maar in de basis is dat onze vakantiemuziek voor onderweg in de auto. Zodra we het land uitrijden gaat deze dan ook aan en zijn we op vakantie.

 

Travellers (zigeuners) spotten

Omdat wij aardig wat toeren en dus wat uurtjes op de weg doorbrengen, komen we ook vaak (kleine) groepen travellers (of zigeuners, maar mag je dat nog zeggen?) tegen onderweg. De ene keer helemaal gesetteld op een veld langs de kant (of midden in het dorp) of net als wij op weg naar een volgende locatie. We hebben zelfs een keer een enorm kamp naast één van onze campings gehad, waardoor we bijna de verkeerde ‘camping’ opreden haha. Je hoort er wel eens negatieve verhalen over, maar ik moet zeggen dat we absoluut geen last van ze hebben gehad – hopelijk houden we dit ook gewoon zo. Omdat we ze zo vaak tegenkomen, hoort het intussen ook wel een beetje bij onze vakanties.

 

Rummikub

Thuis spelen wij normaal gesproken weinig tot geen gezelschapsspellen, met uitzondering van de peuterspelletjes van Fiene. Op vakantie is dat wel anders en spelen we dagelijks een paar potjes Rummikub. Het spel, nog van mijn oma geweest, ligt ook standaard in de caravan, dus we kunnen het thuis niet eens spelen haha.

Vakantietradities - Rummikub

 

‘Met z’n allen’ de voortent opzetten

Deze nieuwe traditie is er sinds vorig jaar. Michiel en ik zetten samen de voortent op en zodra Michiel de haringen in de grond slaat, timmert Fiene alles even na met haar eigen hamertje. Sindsdien heeft Fiene haar plastic hamertje bij elk kampeertripje al klaarliggen en kunnen we de voortent niet snel genoeg opgezet hebben, zodat zij met papa alles vast kan zetten.

 

De zoektocht naar blikjes poulet basquaise

Misschien wel de meest gekke traditie: onze zoektocht naar blikjes poulet basquaise in de enorme Franse supermarkten. Toen mijn schoonvader nog jaarlijks met zijn caravan richting Spanje vertrok, kocht hij onderweg in Frankrijk altijd een blikje poulet basquaise. Dit at hij traditiegetrouw altijd zijn eerste dag op zijn bestemming in Spanje.

Sinds hij niet meer met de caravan op vakantie gaat, nemen wij altijd zo’n blikje voor hem mee. Dat proberen we tenminste, want die krengen zijn maar wat lastig te vinden / verkrijgen! Het is tot nu toe altijd gelukt en ook dit jaar gaan we weer voor de winst 😉 .

 

Heb jij ook vakantietradities?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

4 comments on “7 Vakantietradities – hierdoor weet ik dat ik op vakantie ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.