6 redenen waarom ik uitkijk naar het voorjaar

Bah, bah, bah wat een ongelooflijk vies weer hebben we op het moment. Al die wind en regen.. je hoeft niet eens de moeite te nemen om een paraplu op te zetten, want voor je het weet ben je hem kwijt! Nu zijn we natuurlijk ontzettend verwend door de fijne temperaturen van eind vorige maand en zitten we echt niet meer te wachten op de rest van de winter, maar ja.. we moeten nog even. Toch haal ik met gemak 6 redenen waarom ik uitkijk naar het voorjaar.

 

Waarom ik uitkijk naar het voorjaar

 

Waarom ik uitkijk naar het voorjaar

Zon

Het is natuurlijk maar afwachten hoeveel zon de lente met zich meebrengt, maar de kans dat de zon zich vaker zal laten zien dan deze afgelopen week is toch best groot 😉 . Heerlijk op het terras, genieten van het voorjaarszonnetje. Laat de temperatuur maar stijgen en kom maar op met die vitamine D!

 

Buitenleven

Ok, het kan natuurlijk een druilerig voorjaar worden, maar daar ga ik niet van uit. Als ik aan het voorjaar denk, dan zie ik de zon, een aangename temperatuur, buitenleven, barbecueën en buitenspelende kinderen. Zó fijn!

 

Kamperen

Als aanvulling op dat buitenleven komt natuurlijk kamperen! Ik kan niet wachten om er weer met ons gezinnetje op uit te trekken. Helemaal fijn zijn de ‘last minute’ beslissingen om toch nog even een weekendje met de caravan weg te gaan. Spullen pakken, caravan halen en weg. Qualitytime op z’n best!

 

 

Natuur

Nu alles er de afgelopen week zo grijs en grauw uitziet buiten, kan ik extra uitzien naar alle kleur die het voorjaar met zich meebrengt. De mooie bloemen die opkomen, bomen in de bloesem en alle struiken prachtig groen. En wat dacht je van alle jonge dieren in de wei? Hier in de kinderboerderij zijn de eerste lammetjes en geitjes al geboren!

 

Waarom ik uitkijk naar het voorjaar

 

Luchtige kleding en slippers

Nog zoiets, op een gegeven moment ben je al die lagen kleding zó zat! Hoe fijn zal het zijn om straks weer luchtig gekleed te zijn en dat je je schoenen weer in kunt wisselen voor blote voeten met slippers!

 

Vakantie

Zodra de temperaturen omhoog gaan, komen ook de vakantiekriebels voorzichtig opborrelen. Zodra het echte voorjaar begint, kun je beginnen met het aftellen naar de zomervakantie! Zo lang duur het nu eigenlijk niet meer 🙂

 

Kijk jij ook zo uit naar het voorjaar?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.