5 x kinderboeken met herfstthema

Het is soms best lastig om de seizoenen uit te leggen aan je kindje. Je kunt er natuurlijk gezellig op uit gaan en de natuur opzoeken, maar ook in huis kun je de het op een leuke manier onder de aandacht brengen. Je kunt bijvoorbeeld een spelletje over de seizoenen spelen, maar er zijn ook heel veel leuke boeken te vinden in het thema van de diverse seizoenen. Aangezien we nu vol in de herfst zitten, deel ik vandaag 5 leuke kinderboeken met herfstthema.

 

Kinderboeken met herfstthema

 1. Woezel en Pip Spookjes

Kinderboeken met herfstthema - Woezel & Pip Spookjes

Ook in de Tovertuin is het herfst en Woezel en Pip geven een spookfeest voor al hun vriendjes. Samen willen ze Tante Perenboom en de Wijze Varen flink laten schrikken, maar zelf vinden ze het eigenlijk ook best spannend. Een super leuk boekje wat perfect bij de herfst en Halloween past.

Woezel & Pip Spookjes
Door Guusje Nederhorst – Dromenjager
Uitgeverij Leopold

 

2. Een huis voor Haas… en Muis!

Kinderboeken met herfstthema - Een huis voor Haas.. en Muis!

Wij kregen laatst een verrassend leuk herfstachtig kartonboek toegestuurd, over een haas en een muis die samen op zoek gaan naar een huisje. Haas en Muis vinden steeds een nieuw holletje waar ze misschien kunnen wonen. Kijk met ze mee via de doorkijkgaatjes in de pagina’s of het holletje misschien al bewoond is en zo ja, door wie dan? De doorkijkjes hebben aan beide kanten een functie en worden door het gehele verhaal gebruikt. Een leuk verhaaltje in echte herfstsferen, die ook al door echte kleintjes zelf kan worden bekeken aangezien het een kartonboek is.

Kinderboeken met herfstthema - Een huis voor Haas... en Muis!

Een huis voor Haas… en Muis!
Door Rosalinda Kightley
Uitgeverij De Vier Windstreken

 

3. Twee vechtende eekhoorntjes

Kinderboeken met herfstthema - twee vechtende eekhoorntjes

Denk je aan herfst, dan denk je aan eekhoorntjes! Dit grappige prentenboek gaat over twee ruziënde eekhoorns, die beiden druk bezig zijn hun wintervoorraad aan te leggen. Alle twee willen ze de allerlaatste dennenappel in hun bezit krijgen, die ze in het bos hebben gezien. Er zit ook een wijze les in dit boek, want de eekhoorntjes leren hier dat ze beter samen kunnen delen dan ruzie te maken.

Twee vechtende eekhoorntjes
Door Rachel Bright & Jim Field
Uitgeverij Gottmer

 

4. Bobbi in het bos

Kinderboeken met herfstthema - Bobbi naar het bos

Wij zijn dol op de bekende rijmende Bobbi boekjes en hebben dan ook een paar fijne verzamelbundels in huis. Eén van deze bundels bevat het boekje Bobbi naar het bos. Bobbi wandelt, speelt, verzamelt en valt – zo’n beetje alles wat een peuter gemiddeld overkomt in het bos 😉 . Daarna gaat hij ook nog knutselen met de gevonden beukennootjes en bladeren, dus dat past ook perfect bij het herfstthema.

Kinderboeken in herfstthema - Bobbi naar het bos

Bobbi naar het bos
Door Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
Uitgeverij Kluitman

 

5. Bobbi in de herfst

Kinderboeken met herfstthema - Bobbi in de herfst

Dan denk je een herfstachtige Bobbi in bezit te hebben, spot je ‘Bobbi in de herfst‘ in de winkel! In deze versie gaat Bobbi Beer met zijn vriendinnetje naar buiten. Ze trekken hun kaplaarsjes aan en gaan de herfst ontdekken! Stampen in de plassen, lopen in de wind, appels plukken en kastanjes rapen.

Bobbi in de herfst
Door Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
Uitgeverij Kluitman

 

Heb jij nog een leuke tip voor kinderboeken met herfstthema?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat affiliate links.

 

13 comments on “5 x kinderboeken met herfstthema

  1. Die van Woezel & Pip ga ik sowieso halen ter decoratie voor de babykamer! Zo schattig altijd die figuurtjes, ga m’n kind er echt mee spammen. Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.