5 x Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Heb jij ook altijd zoveel kruidnoten over na Sinterklaas? Ik koop altijd heel enthousiast in voor Sinterklaasavond en achteraf blijkt één schaaltje op tafel altijd genoeg en blijf je weer met minimaal 1 volle zak kruidnoten over. Bij mij gaat dat dus altijd zo en dan zit ik er weer mee. Ik bedacht me, waarom zou ik ze niet gebruiken voor het Kerstdessert? Ik vroeg eens rond of iemand een lekker recept voor mij had en uit alle reacties zocht ik 5 verschillende opties uit voor een lekker Kerstdessert met overgebleven kruidnoten.

 

5 x Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

1) Sinaasappel Cheesecake

Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Eefje van Eefs Food heeft een heerlijke Sinaasappel Cheesecake gemaakt met kruidnotenbodem. Wat een leuk idee om de kruidnoten te gebruiken voor de bodem! Dat kan natuurlijk ook bij een kwarktaart als je het wat gezonder zou willen houden. Deze cheesecake ziet er gelijk ook ontzettend feestelijk uit, dus die zou zeker niet misstaan na een kerstdiner!

Het recept van deze heerlijke taart vind je hier: Sinaasappel Cheesecake

 

2) Kruidnoten Tiramisu

Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Ook Nicole van Meisje Eigenwijsje heeft een heerlijk recept op haar site staan, namelijk Tiramisu met kruidnootjes! Ik ben sowieso dol op Tiramisu en deze variant lijkt me ook echt zó lekker! Ook dit ziet er weer lekker feestelijk uit, dus top voor op de feestelijke Kersttafel.

Het recept vind je hier:  Tiramisu met kruidnootjes

 

3) Peren en Kruidnoten Crumble

Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Hanneke van Culinea heeft weer een heel ander idee, namelijk een winterse Peren en Kruidnoten Crumble. Dit is echt zo’n toetje, waar ik het liefst gelijk in zou willen duiken! Lekker warm in de schaal opdienen en aan tafel opscheppen. Misschien een klein bolletje vanille ijs ernaast? En dan een scheutje warme saus erover, mmm…

Het recept van de Crumble staat hier: Peren en Kruidnoten Crumble

 

4) Kerst Rocky Road

Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Op de chocoladeblog Choc Check deelde Daniëlle een recept voor Kerst Rocky Road; breekchocolade voor Kerst. Een ontzettend grappig recept om zelf allerlei lekkernijen bij elkaar te smelten tot één groot stuk breekchocolade. Je kunt hier al je verschillende overgebleven kruidnoten, taaitaai of zelfs schuimpjes in kwijt en het geheel aanvullen met mini-marshmallows en andere ingrediënten.

Het recept van dit chocoladefeestje vind je hier: Kerst breekchocolade

 

5) Dubbele Chocolademousse met kruidnootjes

Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

Als je echt heel weinig tijd hebt en toch iets heel lekkers op tafel wil zetten, heeft Laura van Wereld Van Mama een heel eenvoudig idee. Ze maakte een glas laagje voor laagje op met gestampte kruidnoten, witte chocolade mousse, melkchocolade mousse en slagroom. Snel en lekker, dat klinkt toch eigenlijk ook niet verkeerd! Je kunt het natuurlijk op verschillende manieren opmaken, zoals hier in een glas. Maar je kunt het ook in een ondoorzichtig kommetje maken waardoor het een verrassing is wat er allemaal onder de bovenste laag zit. Leuk!

Het recept van deze mousse vind je hier: Chocolademousse met kruidnootjes

 

Bedankt voor de inspiratie dames, dat moet helemaal goed komen met onze kruidnotenvoorraad! Ik ben er nog niet helemaal uit welk recept het gaat worden, misschien wel een combinatie van twee kleine gerechtjes.. Ik zal het uiteindelijke toetje met jullie delen op social media.

Heb jij ook zoveel kruidnootjes over?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

.

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Uitgelichte afbeelding kruidnoten via Shutterstock.

Kerstdessert met kruidnoten

15 comments on “5 x Kerstdessert met overgebleven kruidnoten

  1. Wow, wat een leuke ideeën met de overgebleven kruidnootjes, dank je wel.
    Heb nog een heleboel over, dus zal eens even deze recepten noteren in mijn boekje en ga ze volgende week uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.