4 x Geld besparen zonder ergens op in te leveren!

Geld besparen willen we allemaal wel toch? We zijn allemaal fan van 1 + 1 gratis acties en ook houden we heus de aanbiedingen wel in de gaten. Maar voor veel mensen staat het echte ‘besparen’ gelijk aan ‘inleveren op wat je hebt’. Maar je hoeft je levenswijze niet rigoureus aan te passen om toch standaard wat extra geld over te houden aan het eind van de maand! Ik geef je 4 tips waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen. Dat geld laat je toch niet liggen?

 

4 x Geld besparen

 

4 x Geld besparen

1. Cashbacks / gratis producten

Sinds een paar weken houd ik de ‘gratis’ sites in de gaten, waarop staat aangegeven op welke producten je een cashback kunt aanvragen (die vaak al binnen een week op de rekening staat) of welke producten je gratis kunt aanvragen. Hierdoor heb ik al aardig wat producten gratis in huis kunnen halen! Ik beperk me wel tot de (levens)middelen ik in het dagelijks leven gebruik, zoals yoghurt, toiletpapier of cola! Dit scheelt dus steeds in het wekelijkse boodschapbudget.

Ik dacht altijd dat het heel ingewikkeld was of veel tijd zou kosten, maar dat is dus echt maar een kleine moeite. Wel heb ik mezelf aangeleerd de cashback dezelfde dag nog in gang te zetten en bewaar ik het bonnetje goed, zodat ik er zeker van ben dat ik ook echt het geld terug krijg.

 

2. Producten ruilen

Heb jij levensmiddelen in huis die je zelf niet gebruikt? Of ga je zelfs zover met de cashbacks dat je ook de producten in huis haalt waar je zelf niks mee kan of doet? Kijk dan eens of je deze producten kunt ruilen voor iets wat jij wel lust. Er zijn per regio / stad diverse ‘ruilgroepen’ op Facebook te vinden, waar mensen actief aan het ruilen zijn. Wellicht is het ook iets voor jou en kun je op deze manier weer wat geld besparen!

 

3. Overstappen energie

Overstappen energie.. Het klinkt voor veel mensen als teveel gedoe. Maar zoveel ‘energie’ kost het dus niet! Het is eigenlijk een kwestie van even online de energie vergelijken, het goedkoopste energiecontract te kiezen en over te stappen. EasySwitch geeft een 100% laagste prijs garantie en helpt je graag bij het overstappen – helemaal gratis!

Toch fijn als je een maandelijkse rekening op deze manier naar beneden kunt bijstellen.

 

4. Weekmenu / wekelijkse boodschappen

Deze klinkt misschien gek, maar wanneer je een weekmenu maakt en slechts één keer per week boodschappen doet (mét boodschappenlijstje!), zul je merken dat je minder geld uitgeeft. Het weekmenu kun je aanpassen op de aanbiedingen en op wat er nog in huis is. Daarnaast is de kans op impulsaankopen een stuk kleiner omdat je precies op je lijstje hebt staan wat je ook echt nodig hebt en maar één bezoek aan de supermarkt brengt.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om te besparen, maar met deze 4 ben je al een heel eind op weg en heb je er nog niet eens zoveel moeite voor hoeven doen!

Heb jij nog een fijne tip om makkelijk geld te besparen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Afbeelding ‘geld besparen’ via Shutterstock.

Disclaimer

 

 

 

 

12 comments on “4 x Geld besparen zonder ergens op in te leveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.