20 x schoencadeautjes voor peuters

Schoencadeautjes voor peuters in de zak

Hij komt, hij komt…!

Ben jij ook al aan het aftellen met je peuter? Nog 1 nachtje slapen en dan komt Sinterklaas aan in Nederland. De kleur van zijn Pieten hangt een beetje af van de plaats waarin je hem opwacht, maar hij zal ze zeker bij zich hebben om de cadeautjes weer in de schoentjes van de kinderen te stoppen. Ter inspiratie van deze Pieten deel ik 20 x schoencadeautjes voor peuters!

Omdat wij een peutermeisje in huis hebben, ben ik eens gaan denken over wat er allemaal in haar schoentje terecht zou kunnen komen.. Ik kwam op een aardige lijst waaruit Sint en Piet kunnen kiezen! Ik heb de leukste schoencadeautjes voor peuters in het algemeen op een rij gezet en daarnaast heb ik nog wat items geselecteerd die iets specifieker voor meiden of jongens zijn (al moet ik zeggen dat mijn meisje ook blij zou zijn met de cadeautjes uit de ‘jongenslijst’).

 

20 x schoencadeautjes voor peuters

 

20 x schoencadeautjes voor peuters

Algemeen

 1.  Een klein kleurboekje (later ook erg handig voor onderweg)
 2.  Een kleine verpakking kleurtjes (later ook erg handig voor onderweg)
 3.  Stickers – altijd goed!
 4.  Een klein puzzeltje
 5.  Een boekje
 6.  Een klein knuffeltje
 7.  Een potje klei (of een paar kleine potjes)
 8.  Een magisch tekenbordje
 9.  Een zaklampje
 10.  Een Chocolade lettertje
 11.  Een klein zakje Playmobil (als jouw peuter hier al klaar voor is)
 12.  Een stempelsetje
 13.  Een krasblok
 14.  Een zakje chocolade munten
 15.  Een kleine bal

 

Meiden

 1. Een kroontje
 2. Een klein popje
 3. Een kralen armbandje of kettinkje
 4. Poppenluiers
 5. Prinsessenjurk

 

Jongens

 1. Een autootje
 2. Een stoere dino
 3. Een politie badge
 4. Een treintje
 5. Piratenpak

 

Ik ben van mening dat een schoencadeautje niet veel hoeft te kosten en ik denk dat je met deze lijst ook goed kunt scoren in de bekende budgetwinkels. Daarnaast heb ik bijna alleen cadeautjes geselecteerd die ongeveer in een schoen zouden moeten passen, al wordt dat natuurlijk al snel lastig in een peuterschoen ;).

 

Hoe vaak mag je je schoen zetten?

Schoentje zetten

Wij gaan dit jaar voor het eerst bewust een schoen zetten met ons peutermeisje, ik ben zó benieuwd wat ze er allemaal van gaat vinden! Ze kent ‘Sinterklaas kapoentje’ inmiddels al uit haar hoofd, dus daar zal het niet mis gaan 😉

Maar hoe vaak zet je eigenlijk de schoen in de periode dat de Sint in het land is? Ik heb echt geen idee.. een keer of 2 à 3? Of mag / mogen jouw kindje(s) veel vaker hun schoen zetten? Laat het me even weten in de comments!

 


Psst…
Wil je liever niet te veel geld uitgeven aan je Sinterklaas cadeaus? Lees dan even mijn 10 tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes.


 

Heb jij nog aanvullingen op de lijst met schoencadeautjes voor peuters?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Sinterklaas afbeeldingen via Shutterstock

 

Schoencadeautjes

15 comments on “20 x schoencadeautjes voor peuters

 1. Ik geef ook vooral kleine schoencadeautjes. Gister even mijn kasten opgeruimd en daar vond ik ook nog een hoop leuks van vorig jaar, inpakpapiertje er op en klaar. Scheelt weer 😉 Bij mij mogen ze ongeveer 3x in de week hun schoen zetten idd. Ik hou altijd even in m’n achterhoofd dat ze waarschijnlijk super vroeg gaan opstaan op zo’n dag, dus daar moet je maar net zin hebben 😀
  Liselotte onlangs geplaatst…Shoplog Primark novemberMy Profile

 2. Ik wil dit jaar ook voor het eerst gaan schoenzetten met mijn peuter van 2,5. De lijst met cadeautjes die jij opnoemt, daar heb ik er inderdaad al een paar van in huis 😉 Ben benieuwd wat hij er van vindt. Ik denk dat ik 2-3 keer per week meer dan genoeg vindt voor schoenzetten…
  Astrid onlangs geplaatst…Shoplog Sephora.comMy Profile

  1. Ik denk dat wij op totaal 3 keer uit gaan komen. We vieren sowieso 2 x Sinterklaasfeest en ook op mijn werk krijgt ze nog een cadeau, dus dan is het op een gegeven moment ook wel even goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.