12 tips | Kamperen met kinderen als het regent

Wij trekken er graag op uit met onze caravan. In de zomervakantie zoeken we de zon op in Frankrijk, maar daarnaast trekken we er ook graag op uit in Nederland. Buiten leven, eten en genieten – super toch?! En naar de kinderen heb je amper omkijken, want die spelen heerlijk buiten. Maar ja, wat nou als het regent? Heel de dag achter de tablet of iPad? Liever niet! Met deze 12 tips blijf je genieten!

 

Kamperen met kinderen als het regent - verveling

 

12 tips | Kamperen met kinderen als het regent

 

1) Knutselen

Ik neem altijd een tasje ‘voor het geval dat’ knutselspulletjes mee. Hierin zit sowieso wat papier, kleurtjes en stickers, maar ook wat nieuwe (dus speciale) knutselpakketjes, die ik vaak bij de Action aanschaf. Zo hoeft het niet veel te kosten, maar heb je toch iets bijzonders.

 

2) Speel een spelletje

Heel gezellig voor het hele gezin of misschien meer een spel dat alleen gespeeld kan worden. Er is genoeg variatie en jij weet het beste wat bij jou kind(eren) past. Ook voor peuters en kleuters zijn er hele leuke spelletjes te verkrijgen. Hiermee kun je alle kanten op, denk aan memory, kwartet of zelfs een bordspel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een spelletje via je telefoon te laten spelen, maar dit zie ik zelf meer als ‘schermtijd’, wat ik zelf altijd liever achter de hand hou.

 

3) Bezoek een binnenspeeltuin

Vaak is er wel een binnenspeeltuin in de buurt of zelfs op de (grotere) camping! Je houdt ervan of niet, maar op een regenachtige dag kan het toch een keer een uitkomst zijn. Je kindje kan in ieder geval weer even een lading energie kwijt!

 

4) Naar buiten!

Ja, je leest het goed: ga alsnog lekker naar buiten! Je hebt vast kaplaarsjes of slippers voor je kindje meegenomen, trek ze bij je kindje aan en stampen maar. Ga de modder niet uit de weg, maar zoek het op, waar beter dan op de camping? Naderhand gelijk even douchen en iedereen is weer schoon. Dit zijn juist de dingen die kinderen zich nog lang zullen herinneren.

 

Kamperen met kinderen als het regent - plassen stampen

 

5) Ga een keer uit lunchen

Even lekker van de camping af en met de auto richting een gezellig dorpje of stadje op zoek naar een leuk eetcafeetje of pannenkoekenhuis. Slecht weer of niet – we maken er gewoon een feestje van!

 

6) Winkelen / boodschappen doen

Misschien niet voor elk kindje even leuk, maar ons meisje vindt het juist erg leuk om gezellig te winkelen. Misschien is er wel een indoor shopping center in de buurt, wat wel zo lekker is als het regent. En boodschappen doen is meer handig dan echt leuk, maar liever op een regenachtige dag dan op een zonnige, toch?

 

7) Naar een binnenzwembad

Tijdens een regenachtige dag kun je natuurlijk prima binnen zwemmen! Dit kan vaak zelfs op de camping, maar anders is er vast wel een zwembad in de buurt om met het gezin heen te gaan.

 

8) Recreatieruimte

Op de meeste campings is wel een recreatieruimte te vinden, waar ook wat speelgoed, spelletjes en boekjes staan of zelf een ruimte met allerlei speelautomaten. Misschien erg voor de hand liggend, maar ik merk dat ik er zelf vaak niet bij stil sta en achteraf (als het weer mooi weer is) denk ‘oh ja, daar hadden we ook even heen kunnen gaan’ – vandaar dat ik ‘m toch even noem.

 

9) Bouw een hut

Je kunt ervoor kiezen dit in de voortent te doen. Met de tafel, stoelen en wat strandlakens (heb je toch niet nodig met dit weer 😉 ) kom je een heel eind en met wat speelgoed in de tent is je kindje nog wel even zoet. Het enige nadeel is dat je wel je stoel kwijt bent haha. Het kan overigens ook in de caravan zelf. Onder de tafel of misschien juist in het stapelbed van de kinderen, met een beetje fantasie kan alles een hut worden!

 

Kamperen met kinderen als het regent - stapelbed

 

10) Bezoek een museum of indoor park

Een museum saai voor kinderen? Zeker niet! Denk bijvoorbeeld aan het nijntje museum, of het Spoorwegmuseum! Ook zijn er best wat kleinschalige indoor pret- of dierenparken te vinden. Misschien zit er iets leuks bij jouw camping in de buurt!

 

11) Naar de bioscoop

Is er een bioscoop in de buurt? Kijk dan even of er niet toevallig een leuke familiefilm op het programma staat.

 

12) Maak je eigen bioscoop

Wij hebben een televisie + mediaspelertje met films in de caravan, maar dit kan natuurlijk ook met een tablet of dvd-spelertje met wat vermaak erop.

Klim met z’n allen in het grote bed, rolgordijntjes dicht en kruip lekker warm onder de dekens. Iets de drinken, wat chipjes én een leuke kinderfilm aan en klaar is je thuisbios! – Die kruimels sla je later wel weer uit je bed haha.

 

Met deze 12 tips heb je vast genoeg inspiratie om een regenachtige dag door te komen.

Heb jij nog aanvullende tips voor tijdens het kamperen als het regent?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

12 TIPS: Kamperen met kinderen als het regent
KAMPEERTIPS - Kamperen in de regen

 Afbeeldingen via Shutterstock.

8 comments on “12 tips | Kamperen met kinderen als het regent

  1. Okay, dat zijn wel goeie tips, maar voor kleine kindjes duurt een dagje tent met spelletjes of knutselen toch wel heel lang. En hoe kook je dan/zet je koffie? Dat doe je als je alleen een tent hebt, toch buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.