10 x hoor ik mezelf nou praten?

Hoe ouder Fiene wordt hoe vaker ik soms denk ‘hoor ik mezelf nou praten’? En ik kan je vertellen, dat is soms best een beetje confronterend. Dat je je afvraagt ‘hoe komt ze daar nou weer bij?’ en je je al snel erna beseft dat je het eigenlijk al weet. Over het algemeen is het gelukkig vooral leuk, maar soms.. even een leermomentje voor mama 😉 .

 

Hoor ik mezelf nou praten?

 

Hoor ik mezelf nou praten?

 • Fiene speelt met haar Playmobil poppetjes ‘Wel goed vasthouden hè.’ Het poppetje valt.. ‘Ja ik zei toch goed vasthouden!’
 • Zodra ze een speelgoed telefoon ziet liggen, gaat hij naar haar oor en vertelt ze de grootste verhalen aan de denkbeeldige persoon aan de andere kant. De dag wordt even doorgenomen en zodra ik maar probeer iets te zeggen krijg ik heel hard ‘sssssstt’ te horen. ‘Even mondje dicht mam, ik ben aan het bellen’. *Oeps* geen twijfel mogelijk, dat ben ik ja.
 • Ook moeten Michiel en ik regelmatig even voor haar poseren én lachen, omdat mevrouw een foto van ons wil maken
 • Als er iets misgaat: ‘aiaiai’
 • Michiel pakte laatst het verkeerde paar schoenen voor haar, want ‘die passen niet bij m’n outfit, pap’.. En geen haar op haar hoofdje dat er aan denkt om die ‘verkeerde’ schoenen aan te trekken.
 • Als er een glas omvalt: ‘Dit moet echt eerst even gepoetst worden’
 • Tegen haar knuffel ‘oh kom maar liefje, ik zal je wel troosten’ en ‘gaat het weer een beetje?’ (smelt!)
 • Er is iets kapot ‘Ik ga wel aan papa vragen of hij het kan maken’ – haha dat doe ik ook altijd 😉
 • Als we samen boodschappen doen, wil Fiene ook graag haar eigen lijstje. Dan verzinnen we samen welke producten erop staan en vult ze haar eigen kleine karretje ‘deze hebben we nodig.. en deze…’. Super gezellig!
 • ‘Zó die auto ging echt knoepertjes hard!’ – soms hoor je opeens welke gekke dingen je zelf soms kunt zeggen

 

Waarschijnlijk vergeet ik nu talloze uitspraken die zó in dit rijtje zouden passen, maar dit zijn even de voornaamste dingen die in me opkomen. Wellicht volgt er nog eens een deel 2 haha.

Hoor jij jezelf thuis ook wel eens praten?
Reacties hoor ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

 

13 comments on “10 x hoor ik mezelf nou praten?

 1. “weet je dat heel zeker mama?” als ik iets vertel
  Dat vraag ik hem altijd als hij zegt dat hij na het plassen handen heeft gewassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.