10 tips voor de Paasbrunch

Wil jij iets speciaals maken van de Paasbrunch en eens iets anders serveren dan een Paasbrood? Ik ben geen foodblogger, maar heb wel ervaring met Paasbrunches 😉 . Ik geef je dan ook 10 tips voor de Paasbrunch.

 

Paaseitjes in mandje - 10 tips voor de Paasbrunch

 

Onze Paastraditie

Wij genieten al jaren elke 2e Paasdag van een heerlijke Paasbrunch bij mijn schoonouders en de laatste jaren doen we dat zelfs om en om. Wanneer wij aan de beurt zijn, vinden we het ook altijd weer leuk om te doen! Eerst samen bedenken wat we gaan maken en daarna eens kijken hoe we de boel dan een beetje willen aankleden.

Mijn schoonmoeder maakt er altijd iets speciaals van, dus wij willen daar natuurlijk niet voor onderdoen 😉 haha. We vinden het zelf gelukkig ook heel leuk en zijn niet van het type ‘we gooien een Paasbrood op tafel en klaar..’, dus wij steken er dan ook de nodige tijd in om er een leuk en lekker geheel van te maken.

 

10 tips voor de Paasbrunch:

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk van tevoren wat je plan is en maak alvast een boodschappenlijstje.
 2. Besteed aandacht aan de aankleding. Laat dat ene tafelkleed met die pastavlekken (ja, je weet welke ik bedoel..) in de kast liggen en koop eens een kleurrijk (wegwerp)kleed als fleurige basis met servetten in een contrasterend kleurtje. Daar staan je standaard witte borden ook gelijk veel leuker bij! Koop een paar leuke voorjaarsbloemen en zet deze in kleine vaasjes op tafel en leg hier en daar wat paasversieringen neer. Dit is natuurlijk enorm uit te breiden, maar met alleen deze kleine aanpassingen ziet het geheel er heel gezellig uit!
 3. Zorg voor een goede basis. Lekker wat keus in brood; van verse croissants tot afbakbroodjes (wel of niet in de vorm van een konijn) en zet er bijvoorbeeld ook wat crackers bij. Natuurlijk kunnen de (geverfde) eitjes niet ontbreken en ook verse sinaasappelsap hoort erbij.
 4. Heb je kinderen? Laat ze dan zelf wat broodjes maken! Hoe trots zullen ze zijn om hun broodjes terug te zien op de gedekte tafel!
 5. Geef keuze in beleg en denk ook aan de wat luxere belegsoorten, zoals rosbief of zalm
 6. Zet iets nieuws op tafel. Struin het internet af naar lekkere receptjes die bij jouw Paasbrunch passen. Het hoeft echt niet een heel ingewikkeld recept te zijn, maar maak in ieder geval iets anders dan dat je normaal doet en serveer het op een mooi bord of een speciale schaal.
 7. Laat je niet afschrikken door punt 6; ook de klassiekers, zoals de gevulde eitjes, zijn hartstikke welkom op de Paastafel!
 8. Kijk eens in je keukenkastjes en laat je inspireren voor een andere manier van opdienen. Een klein soepje vooraf kan prima in een glas of een kopje in plaats van een soepkom en een mousse is heel leuk te serveren in een klein weckpotje – het staat ook nog eens heel leuk op tafel!
 9. Voor de kinderen is het ook leuk om een paar pannenkoeken op tafel te zetten, misschien zelfs in de vorm van een paashaas of een ei
 10. Geniet! En mocht je nu denken ‘pff moet ik dat allemaal zelf doen..?’ – niet persé, de supermarkten hebben vaak ook een aardig assortiment voor de Paasdagen, dus een beetje smokkelen mag ook 😉

 

Paastafel - 10 tips voor de Paasbrunch

 

Zoek je nog inspiratie?

Naast de bovenstaande 10 tips voor de paasbrunch nog even een kleine inspiratie tip:

Er zijn genoeg recepten op het internet te vinden, maar waar ga je op zoeken? Hier wat zoekwoorden die ik eerder heb gebruikt en welke je zeker te weten iets lekkers op gaan leveren:

 • Ei muffins
 • Zalm/komkommer sandwiches (of maak een schaal met verschillende sandwiches)
 • Aspergemousse met garnalen
 • Hartige mini quiches
 • Frisse salade met gerookte kip en avocado

En als laatste: denk ook eens aan kwarteleitjes!

 

Ik hoop dat ik je met deze tips een beetje op weg heb kunnen helpen naar een hele gezellige en vooral lekkere Paasbrunch.

Heb nog leuke of vooral lekkere tips? Ik kan ze altijd gebruiken!
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

8 comments on “10 tips voor de Paasbrunch

 1. Wij kregen hier een boekje van de emtee met de reclame, daar staan echt hele lekkere dingen in! Bij de jumbo hebben ze nu zoete afbakbroodjes met oa koffie broodjes en dat soort dingen, dat komt hier op tafel te staan. Ik ga wentelteefjes maken en lekker verse afbak broodjes, smoothies en mimosa (jusdorange met champagne) mag zeker niet ontbreken dit jaar ?
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…T.B.T 13 jaar geleden. Gesprongen blindedarm, Ziek, IC. Deel 2My Profile

 2. Wat een leuke en gezellige tips.. Oh en al dat lekkers, krijg nu al trek. In de winkels word ik ook al helemaal hebberig van al die lekkernijen. Ik ga wentelteefjes maken en ik denk of van een paasstol of van suikerbrood, pannenkoeken zowel zoet als hartig en scones..
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…Een denker of doener?My Profile

  1. Ja heerlijk allemaal hè, ik moet ook echt met oogkleppen de winkel door! Ik heb al heel lang geen wentelteefjes meer op – zó lekker… ik denk dat ik even bij Michiel ga hinten voor een ontbijtje op bed voor zondag of zo haha (trapt ie vast niet in..) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.