10 tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes

Het Sinterklaas feest is voor velen een reden om eens flink uit te pakken. Het kan niet op met alle zoetigheid en kinderen worden overladen met cadeaus. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wat moet dat allemaal wel niet kosten?! Sowieso is het natuurlijk de vraag of het wel nodig is om zoveel cadeaus te geven, maar duur hoeft het in geen enkele situatie te zijn. Ik geef je 10 tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes.

Zakken met Sinterklaas cadeautjes

10 tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes

1 – Kies de juiste winkels om te shoppen

Sla de (duurdere) speelgoedwinkels even over en kijk eerst even bij low budget winkels als:

Het kan een hoop geld schelen als je de reclamefolders goed in de gaten houdt!

 

2 – Zoek even op Marktplaats

Als jouw kindje dol is op bijvoorbeeld Lego, dan weet je dat Sinterklaas geen beter cadeau zou kunnen geven.. Maar ja, die prijzen! Kijk eens op Marktplaats of een ander kindje niet toevallig nèt op zo’n leuk pakket is uitgekeken. Het kan enorm schelen om het tweedehands aan te schaffen.

 

3 – Koop cadeautjes gespreid

Gedurende het hele jaar komen er leuke aanbiedingen voorbij in de (online) speelgoedwinkels. Als je zeker weet dat jouw kindje dit rond Sinterklaas nog leuk vindt, dan kun je dat al op zo’n moment aanschaffen en apart leggen.

Sinterklaas met cadeau's

 

4 – Koop een ‘ouderwetse’ adventskalender

Tegenwoordig kun je de meest bijzondere adventskalenders kopen; van Playmobil tot beauty producten – het is allemaal mogelijk! Maar ken je de ‘ouderwetse’ adventskalenders ook nog, die met chocolade? Precies, die zijn er ook nog gewoon en die blijven populair! Je koopt ze al vanaf één euro en het is toch weer een groot en lekker cadeautje om uit te pakken!

 

5 – Word lid van weggeef- en verkoophoeken op Facebook

Er bestaan enorm veel weggeef- en verkoophoeken op Facebook, waar heel spullen voor niks of voor weinig worden aangeboden. Dit geldt ook voor speelgoed. Het kost in ieder geval niks om lid te worden van de groepen, wie weet scoor je zo het perfecte cadeau!

 

6 – Geef een kledingstuk

Je kunt een ‘nuttig’ cadeautje ook prima inpakken als cadeautje. Dit kan bijvoorbeeld ook bij kleding. Een leuke pyjama of onesie hoef je niet direct in de kast te leggen, maar kan prima als cadeau (kijk eens bij Primark of C&A – daar vind je leuke low budget kleding)!

 

7 – Maak het zelf

Ben jij heel handig met stof of vilt? Of timmer(t) je (man) de leukste dingen in elkaar? Misschien kun je dan zelf een leuk cadeau maken! Jij kent je kind het beste en weet precies wat hij of zij leuk zal vinden.

 

8 – Kijk eens op zolder bij je (schoon)ouders

Echt, ouders bewaren de leukste dingen! Wie weet staat jouw vroegere poppenwiegje nog wel ergens achter een luik. Even een likje verf erover en jouw poppenmeisje is helemaal gelukkig met het cadeau! Misschien staat er nog wel een enorme ton met Lego van je man op zolder bij je schoonmoeder? Even poetsen en je hebt het perfecte cadeau voor je zoon in handen!

 

9 – Geef een zakje met chocolade munten

Zakjes met chocolademuntjes worden altijd goed ontvangen bij kinderen. Het is én lekker én ze kunnen er ook mee spelen, want het zijn net piratenmunten! Voor zo’n € 0,50 haal je al een zakje in huis, dus dat is toch weer een leuk low budget cadeau!

Chocolade munten

 

10 – Doe mee met winacties

Ik kan niet anders zeggen dan: DOEN! Er zijn zoveel leuke acties waarbij je speelgoed kunt winnen! Je hoeft vaak maar heel weinig te doen om mee te doen en je weet maar nooit, wie weet ben jij de gelukkige! Hier kun je ook regelmatig een winactie vinden, waag gerust een kans!

 

Ik hoop dat je er met de bovenstaande tips helemaal uit gaat komen met de aankoop van de low budget Sinterklaas cadeautjes.

De meest belangrijke tip:
Laat je niet gek maken! Het Sinterklaas feest hoeft echt niet over de top gevierd te worden en de kinderen hoeven ook écht niet overladen te worden met cadeaus. Vier het feest zoals jullie het willen en laat je niet leiden door wat anderen doen, dan wordt het vast een top feest!

 

Hoeveel geef jij gemiddeld uit aan Sinterklaas cadeautjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

10 Tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes

 

Sinterklaas afbeeldingen via Shutterstock

16 comments on “10 tips voor low budget Sinterklaas cadeautjes

 1. Een aantal van jouw tips heb ik inderdaad ook gebruikt. Zo kocht ik wat spullen bij Action, Zeeman en Kruidvat. Maar ook adventkalenders met chocola er in. En begin ik vanaf eind augustus met inkopen doen voor Sinterklaas. Zodat ik niet alle kosten in een keer heb, al blijft er nog genoeg over nu 😉
  Wij geven hier rond de 50 euro per kind uit.
  marieke onlangs geplaatst…December – Feestmaand x 4My Profile

 2. Bij het Kruidvat liep ik laatst tegen iets heel leuks aan voor 4,- en ze hadden ook nog eens korting op al het speelgoed. En ik kijk ook veel op Marktplaats. Al vind ik de laatste tijd wel dat mensen ook heel graag geld willen verdienen op Marktplaats.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Hoe kom ik aan mijn inspiratie?My Profile

  1. Dat is wel jammer zeg! Ik zie Marktplaats zelf meer als een leuke manier om toch nog iets aan je spullen over te houden, zeker niet de hoofdprijs.

 3. Dl is bijna 2, dus dit jaar wat bewuster al vorig jaar. Vorig jaar hebben we een paar kleine dingen gekocht en de rest heeft ze van opa, oma en de tantes gehad.
  Dit jaar heb ik ook niet veel uitgegeven. Aantal dingen bij de kringloop gekocht, paar dingen nieuw en een hele hoop tweedehands gekregen. Afgelopen week even alles bij elkaar gezet en een groot deel weggezet voor haar verjaardag (24-12)
  Ik was alles bij elkaar €20/€30 kwijt en heb 4 verhuisdozen vol. Ook krijgt ze dit jaar weer veel van opa, oma’s en tantes
  Linda onlangs geplaatst…Verlanglijstje van de dreumesMy Profile

 4. Vooral die laat je niet gek maken is een goeie 😄 vind ‘t zo vervelend als ik echt veel verschil maak in de bedragen tussen de kinderen. Maar de kleintjes maken het veel minder bewust mee dan die grotere en ze hebben al zoveel van hun zussen. Hoop dat ik me kan bedwingen om op t laatst nog ff wat voor die kleintjes bij te shoppen 😉
  Liselotte onlangs geplaatst…Wat een overTWINning!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.