10 geluksmomentjes van een mama

Sinds ik moeder ben, heb ik ontdekt dat er enorm veel momenten zijn dat je zo van je kindje geniet, dat je je intens gelukkig voelt. Ook wel geluksmomentjes genoemd. Dat je helemaal wegsmelt van de manier waarop je kindje aan het spelen is of hoe bepaalde woordjes en kleine zinnetjes die uit dat wijze mondje komen.

Genietmomentjes

10 geluksmomentjes

Ik heb mijn 10 geluksmomentjes even op een rijtje gezet, ik denk dat de meeste moeders zich hier wel in kunnen herkennen:

 1. Als je ’s morgens wakker wordt en je je kindje nog even lekker meeneemt in het grote bed voor wat ochtendknuffels. Er is geen betere manier om je dag te beginnen!
 2. Die heerlijk ondeugende glimlach die volgt als je kindje iets wil doen wat eigenlijk nèt niet mag – ze weten precies hoe ze moeten kijken haha
 3. De glinstering in de oogjes van je kindje als je het absoluut favoriete liedje op zet en het té schattige dansje wat daarna op het liedje volgt, waarbij mama ook lekker mee mag (of moet haha) doen
 4. Je kindje zien genieten! Genieten van een spelletje met eigen schaduw, van een gesprek met oma, van een zelfgemaakte tekening, van lekker eten, noem maar op!
 5. Wanneer je vanuit het niets een heerlijk klef en nattig kusje mag ontvangen met de tekst ‘aaah mama lieeef’
 6. Als je samen buiten bent en je kindje zelf jouw hand zoekt en vastgrijpt om gezellig samen verder te lopen
 7. Als je na een werkdag thuiskomt en je kindje staat je helemaal happy met open armpjes op te wachten. Alle stress van de dag glijdt zó van je af!
 8. De armpjes van je kleintje in je nek, die zich stevig aan je vastklampen tijdens een heerlijke knuffel.. Dit soort kroeltjes kunnen niet lang genoeg duren!
 9. Als je je kindje in bed stopt, 10 kusjes geeft en zegt ‘ik hou van jou’ en dan ‘ik hou van jou’ terug hoort. In ons geval: ‘kouviejou’
 10. Je kindje te zien slapen. Ooh hier kan je toch uren naar kijken!

Volgens mij zijn er nog veel meer geluksmomentjes, maar deze kwamen als eerste in mij op! Welke geluksmomentjes mis jij nog?

 

Mijn favoriet van het moment

Geluksmomentjes

Met hier en daar een uitzondering kan onze dame zó genieten van haar eten! Ze zit dan heerlijk te smullen en de laatste tijd is ze gek op nieuwe dingen proeven. Daar kan je als mama alleen maar van genieten, toch!?

 

Wat zijn jouw ultieme geluksmomentjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “10 geluksmomentjes van een mama

 1. Oh heerlijk! Vooral nummer 5 hahahah! Wat ik vooral een geluksmomentje vindt is als ze weleens een nachtje logeren zijn bij opa en oma, dat dat vooral voor jezelf natuurlijk ok weleens fijn is, maar dat het zo fijn is als je ze weer de volgende dag ziet en dat zij ook zo blij zijn als ze papa en mama zien…
  Firma Mama onlangs geplaatst…MeisjesmamaMy Profile

 2. Ah geweldige momentjes zijn dit! Vooral nummer 1 en nummer 7 vind ik heerlijk. Ook de trotsheid als kindlief weer met nieuwe woordjes aan komt zetten of iets dat ‘ie heeft geleerd 100x sneller heeft opgepakt dan ik had verwacht en we er dan samen keihard om moeten lachen. Love it!
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Lachhuil-momentjes week 24My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.