10 dingen die ik deze herfst wil doen met mijn peuter

Ondanks dat het officieel al even herfst is, begint het echte herfstgevoel eigenlijk pas deze week te kriebelen bij mij – en hoe! Ik heb zin om allerlei herfstachtige activiteiten te gaan ondernemen, die ik graag met jullie deel.

Herfst bladeren

10 dingen die ik deze herfst wil doen met mijn peuter

1. Naar het bos

Natuurlijk is dit nummer 1 op de lijst! Lekker met z’n drietjes naar het bos om paddenstoelen te zoeken – misschien spotten we kabouter spillebeen nog wel! Kaplaarsjes aan, emmertje mee en op zoek naar mooie herfstbladeren en dennenappels.

 

2. Bladerenregen maken

Hoe leuk is het om zoveel mogelijk (droge) bladeren tussen je handen te houden en deze zo hard mogelijk boven je hoofd in de lucht te gooien zodat het bladeren regent! Super grappig toch?! Dat dacht ik ook en dus staat het zeker op mijn lijstje!

 

3. Warme chocolademelk met slagroom drinken

Ik bedacht me van de week dat Fiene eigenlijk nog nooit chocolademelk heeft geproefd en al helemaal geen warme! Daar moeten we snel eens verandering in brengen haha. Dit is natuurlijk ook heel leuk te combineren met het bezoek aan het bos!

 

4. Een herfstschaal maken

Om nog wat langer te genieten van de gevonden en verzamelde herfstbladeren, dennenappels, eikels en wat dan ook nog meer, wil ik een herfstschaal maken. Waarschijnlijk wordt het gewoon een schaal met alle ‘schatten’ erin gemikt, maar het idee is er 😉

 

5. Een pompoengezichtje maken

Een pompoengezichtje hoeft niet altijd eng te zijn zoals met Halloween, toch? Het lijkt mij hartstikke leuk om samen lekker te kliederen met het uitlepelen van de pompoen en er een gezellig vrolijk poppetje van te maken. Het vies-wordt-gedeelte is sowieso al geslaagd voor een peuter haha.

 

6. Een Disney film kijken onder een dekentje

Dit is op zich misschien niet zo herfstig, maar het lijkt me wel heel erg leuk om te doen samen met mijn peutermeisje! Lekker in pyjama onder een deken, misschien ook in combinatie met die warme chocolademelk.

 

7. Herfst OOTD maken

Ik vind het altijd zo’n mooi gezicht, al die losse bladeren overal en de kleuren van de natuur op hun best.. Het lijkt me daarom ook heel erg leuk om mooie Outfit Of The Day (OOTD) foto’s te maken in die setting. Zodra ik deze kan afvinken, zal het resultaat aan jullie laten zien!

 

8. Stampen in de plassen

Zodra Fiene haar kaplaarsjes ziet, begint ze er al over. Ze wil heel graag stampen in de plassen! Dus dat gaan we dan maar doen. Jas aan, capuchon op, kaplaarsjes aan en GAAN!

Herfst kaplaarsjes

 

9. Koekjes bakken

Vorig jaar wilde ik het al graag een keer doen, maar toen was ze eigenlijk nog wat te klein. Nu gaat het er toch echt van komen; we gaan koekjes bakken! Dan gaan we aan de eettafel zitten en lekker aan de slag. Eerst de koekjes kneden, vormen en na het bakken kunnen we ze ook nog even versieren – leuk!!

 

10. Dennenappels verven

Ons peutermeisje is dol op verven. Heerlijk kliederen met veel te veel verf op haar kwast, waardoor alles dagen nodig heeft om te drogen haha. Heerlijk toch?! Het lijkt me heel leuk om zelf gevonden dennenappels te verven en als pronkstukjes op de tafel of op het dressoir te zetten. Ik denk dat ze er heel trots op zal zijn als er visite komt.

 

 

Wij kunnen voorlopig even vooruit met onze herfstplannen!

 

Doe jij ook mee? Ik zou het leuk vinden als je me foto’s met me deelt op mijn Facebook pagina!
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

23 comments on “10 dingen die ik deze herfst wil doen met mijn peuter

 1. Wat een leuke dingen allemaal! Hier staat naar het bos en kastanjes zoeken ook op 1! Wij gaan ook een open haard knutselen om de kastanjes bij te kunnen leggen en over een tijdje zijn schoen bij te kunnen zetten!
  Ruby onlangs geplaatst…DIY Learning towerMy Profile

  1. Haha ja dat bedacht ik me ook ineens nadat ik het lijstje had geplaatst! Ik denk dat we de stapel bladeren eerst maar even goed inspecteren 😉

 2. Jaaa, herfst!!! Ik heb zó’n zin om met zoon door de plassen te stampen! En de pompoen uithollen staat ook op de planning. Leuke dingen allemaal! Tot nu toe hebben we vooral bergen kastanjes geraapt waar flink mee gespeeld wordt.

 3. Wat een heerlijk lijstje. Met mijn kleine kan ik veel van die dingen nog niet doen, maar ik kan niet wachten tot het zo ver is. Gisteren zijn wij wel heerlijk wezen wandelen. Hij vindt het zo leuk om naar de bladeren van de bomen te kijken
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Een tropische winactieMy Profile

 4. Wat een leuke dingen staan er tussen! Soms denk ik wel eens te moeilijk denk ik (altijd maar dat denken he haha). Naar het bos gaan lijkt me super leuk zo met de herfst, alleen kan Nola nog niet lopen dus is dat weer iets onhandig misschien. Ach, misschien moeten we het gewoon eens proberen. Kan nooit kwaad en anders gaan we gewoon weer naar huis.
  Minke – mamaminke.nl onlangs geplaatst…Echte post is leuker!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.