1 jaar MetMirjam | Een kijkje achter de schermen

Hier hiep hoeraaaa!

1 jaar MetMirjam

MetMirjam bestaat vandaag 1 jaar! Wie had dat een jaar geleden gedacht?
Nou, niemand – want niemand las nog mee.. *proest*

.

Ik was die schijterd die besloot te gaan bloggen, maar het aan niemand vertelde. Die geen idee had hoe ze de boel moest opstarten of promoten en daar ook absoluut geen hulp bij wilde vragen (fijn karaktertrekje 😉 ). Toch ben ik er nog, en hoe! Ik blik even terug en geef jullie een kijkje achter de schermen bij metmirjam.com.

 

1 jaar MetMirjam | Snel een eigen domein

Ik ben begonnen op een gratis WordPress pagina. Eigenlijk vond ik dat niet echt alles, maar omdat ik eerst even wilde kijken of het bloggen wel iets voor mij was, leek dit op dat moment de beste plek om te beginnen. Ik meldde me aan, speelde een paar dagen met kleuren en lettertypes (iets met uitstelgedrag) en uiteindelijk ging ik ervoor! Een beetje onwennig begon ik te typen en zocht ik mijn weg en verrassend genoeg beviel het goed!

Het feit dat ik geen eigen domein had, bleef me toch een beetje dwars zitten.. Binnen een maand stapte ik over en sindsdien blog ik op mijn metmirjam.com.

 

1 jaar MetMirjam | Een moeilijke periode

Geen gezellig feitje maar wel eentje die genoemd moet worden, bloggen hielp mij door een moeilijke periode heen.

Eind januari was mijn eileider geknapt door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik dacht dat ik ‘gewoon’ een miskraam had, dat de heftige pijn erbij hoorde en trok niet aan de bel. Toen ik na bijna een week nóg niet recht kon staan van de pijn trok ik toch maar aan de bel en ben ik met spoed opgenomen en geopereerd. De betreffende eileider werd verwijderd. Achteraf bleek dat ik zoveel bloed had verloren (wat nog los in mijn buik zwierf), dat ze er net op tijd bij waren. Doordat ik erover geblogd heb, heb ik mezelf ertoe gedwongen na te denken over wat er gebeurd is en heb ik het goed kunnen verwerken. Zonder mijn blog zou ik hier nooit zo open over zijn geweest.

 

1 jaar MetMirjam | Nieuwe contacten

Het bloggen heeft mij ook allerlei leuke nieuwe contacten opgeleverd! Ik vind het heel leuk om actief bezig te zijn met Social Media. Een jaar geleden was ik daar helemaal niet (meer) mee bezig en nu is het echt onderdeel van mijn dag. Het is ook heel bijzonder om andere bloggers te leren kennen via onder andere Facebook, Twitter en Instagram. Met een aantal meiden heb ik ook heel leuk contact via WhatsApp. Die contacten met andere bloggers zijn niet alleen heel gezellig, maar ook heel fijn. Je kunt nog zoveel zelf willen doen, af en toe kun je toch echt wel een beetje hulp gebruiken! Wat is het dan fijn dat je ergens met je vragen terecht kunt of de juiste richting op gewezen wordt. Daar ben ik deze meiden heel dankbaar voor!

 

1 jaar MetMirjam | Best gelezen

Ik schrijf over verschillende onderwerpen die me bezighouden en het één wordt beter geleden dan het ander, heel logisch. Soms ben ik zelf ergens heel enthousiast over en merk ik achteraf dat jullie dat wat minder waren 😉 en andere keren twijfel ik en lezen jullie het massaal! Heel leuk om achteraf te zien wat er goed is gelezen.

Mijn top 5 van het afgelopen jaar:

 1. Help, ik ben oma geworden!
 2. Zeeman shoplog – peuter zomeritems
 3. Help, mijn peuter zet zichzelf op de gang
 4. Het kindje dat niet geboren mocht worden
 5. Action Shoplog: speelgoed, Pasen en meer..

 

1 jaar MetMirjam | Tijdrovende bezigheid

Bloggen is leuk! Ik doe het met heel veel plezier, maar op sommige aspecten heb ik me toch een beetje verkeken. Ik heb me voornamelijk nogal vergist in de tijd die in een blog gaat zitten! Het kost namelijk niet alleen tijd om ‘even een stukje’ te schrijven, want dat is eigenlijk nog wel zo gedaan..

Er gaat ook een berg tijd zitten in het maken van foto’s, inspiratie op te doen, te redigeren (want niemand zit op rare zinnen en typefouten te wachten!), te plannen, verzamelen van informatie, je contacten te onderhouden, e-mails uit te sturen én te beantwoorden, Social Media bijhouden, je verdiepen in SEO (vindbaarheid in Google) en zo kan ik nog wel even doorgaan.. En zoals ik al zei: ik wil graag alles zelf zien, doen, uitzoeken én enigszins begrijpen – dus dat kost soms best wel wat tijd ja 😉

Ik ben elke dag wel een paar uur met mijn blog bezig, maar weet je – dat hoort er allemaal bij! Ik klaag absoluut niet en vind het heerlijk!

 

1 jaar MetMirjam | De cijfers

Wat iedereen wil weten (ja, jij ook): hoeveel unieke bezoekers heb ik nou eigenlijk?

Nou, ik ging van nog geen honderd bezoekers in januari naar over de 11.000 in november (bizar!). Dat er groei in zit is zeker en daar ben ik maar wat trots op! Bedankt lieve lezers, ik ben heel erg blij met jullie!

 

1 jaar MetMirjam | Samenwerkingen

Ik ben mijn blog voor mezelf begonnen en sinds een half jaar heb ik ook wel eens een samenwerking met bedrijven. De laatste tijd komt het wat vaker voor, ik vind het een hele leuke aanvulling! Ik kan jullie op deze manier goed op de hoogte houden van allerlei leuke nieuwtjes en ik deel graag mijn ervaringen met leuke producten! Wat ik trouwens nóg leuker vind, is dat ik jullie soms ook mee mag laten genieten door middel van winacties!
Daarover vanmiddag meer..!

Voor mij is een winactie ook echt een manier om jullie te bedanken. Ik vind het heel bijzonder dat jullie met mij meelezen, meeleven en ik word er altijd heel blij van om jullie reacties te lezen. Ik weet dat jullie het ook echt waarderen, dus ik kijk er ook altijd naar uit als ik weer iets cadeau mag doen! Zonder lezers geen gezellige, levendige blog, dus een bedankje voor jullie is wat mij betreft zeker op z’n plaats!!

 

1 jaar MetMirjam | En nu?

En nu ga ik lekker door zoals ik nu bezig ben. Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar, maar er is nog genoeg te leren!

Ik denk er wel eens aan om vaker te bloggen, maar ik vind het belangrijk om regelmaat te hebben en ben een beetje bang dat ik het dan soms niet ga redden. Ik blijf voorlopig standaard posten op maandag, woensdag en vrijdag. En af en toe heb ik gewoon een extra artikel op een andere dag. Ik zit er trouwens wel aan te denken om af en toe een weekoverzicht in foto’s te plaatsen. Ik ben benieuwd of jullie dat leuk zouden vinden.

Omdat het vandaag een speciale dag is, heb ik vanmiddag om 14.00 uur nog een bonusartikel online gezet! Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: wie jarig is trakteert! 😉

Klik hier om te lezen wat je deze week allemaal kunt verwachten!

 

Ik vraag me af, hoe lang lees jij al met mij mee?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

41 comments on “1 jaar MetMirjam | Een kijkje achter de schermen

 1. Wat ben je goed bezig en wat leuk dat je gewoon lekker zo door gaat 🙂
  Zolang je er plezier in hebt! Dat is het belangrijkste toch? 🙂

  Gefeliciteerd trouwens met deze mijlpaal 😀

 2. Gefeliciteerd! Ik ben sinds 11 weken trotse mama en ik ben tijdens mijn zwangerschap een aantal blogs gaan volgen waaronder die van jou 🙂
  Een weekoverzicht in foto’s zou ik wel leuk vinden, sowieso foto’s in het algemeen doen het bij mij erg goed 🙂

  1. Gefeliciteerd mama! Dankjewel voor je felicitaties 🙂
   Gezellig dat je met me meeleest, ik ben blij met je feedback – dank je!

 3. Gefeliciteerd met je blog verjaardag! Super dat je zo groeit😊. Ik volg je nu een half jaartje en blijf dat zeker doen. Ga zo door!!

 4. Gefeliciteerd lieve collega! Trots op je, prachtige talenten komen naar boven.

  DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY! Bloggen dus ;-).

  X SH

 5. Gefeliciteerd! Ik volg je ook al een tijdje, weet niet precies vanaf welk moment, maar altijd leuke en gezellige artikelen. Weekoverzicht met foto’s vind ik erg leuk om te lezen… op naar volgend top blog jaar✌

 6. Hartelijk gefeliciteerd ! Wat een leuk blog, ik kende je nog niet. Nu dus wel, via Marieke. Prachtige bezoekers aantallen. Dat je nu alleen nog maar mag groeien. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.