Uitstelgedrag aangepakt | ik maakte weer een fotoboek!

Geïnspireerd door een vriendin nam ik mezelf voor elk jaar een fotoboek van Fiene te maken van het afgelopen jaar. Het eerste jaar heb ik dit ook netjes gedaan en lag er op haar verjaardag een prachtig fotoboek op tafel, bomvol foto’s van haar eerste levensjaar.

Het uitzoeken van de foto’s kost aardig wat tijd, dus ik besloot de foto’s voor het volgende boek per maand te archiveren en uit te zoeken voor het fotoalbum van haar tweede levensjaar. Helaas heb ik dit maar twee maanden volgehouden en kreeg ik last van uitstelgedrag..

 

Fotoboek van Fotofabriek

 

Fiene wordt over een paar maanden 3 en nog steeds staat er alleen een album van haar eerste levensjaar in de kast (OEPS!). Ik besloot mezelf weer te motiveren door eerst een specifiek fotoalbum te maken van foto’s die ik al had uitgezocht. Dit resulteerde in een fotoboek van onze heerlijke zomervakantie van vorig jaar, die ik in samenwerking met Fotofabriek maakte!

 

Fotoboek Zomervakantie 2016

Bij het doornemen van alle foto’s van onze zomervakantie van vorig jaar, kwam ik er al snel achter dat 95% van de gemaakte foto’s van Fiene zijn – herken je dat? Het was ontzettend leuk om de foto’s weer terug te zien van onze stranddag, de zwembaden en het heerlijke buitenleven! Weer even genieten van Fiene die bij het opzetten van de voortent steeds achter Michiel aan huppelde met haar rode plastic hamertje. Altijd aan het ‘helpen’.

 

Fotoboek - Fiene helpt papa

 

Fotoboek - buitenspelen

 

Ik maakte een hardcover fotoboek, A4 liggend met 24 pagina’s. Haar jaarboek(en) maak ik staand, dus dit leek me een leuke afwisseling omdat het een losstaand album is. De software die ik hiervoor nodig had, is gratis te downloaden van de site. Eenmaal geïnstalleerd kon ik gelijk aan de slag – easy peasy, het wijst zichzelf. Ik vind het altijd lastig om een indeling te bedenken, maar door alle sjablonen die ik tot mijn beschikking had, hoefde ik zelf niet te stuntelen. Ik koos ervoor om de pagina’s helemaal te vullen, maar er zijn ook diverse achtergronden beschikbaar.

 

Fotoboek - 4 x spelen

 

Gemotiveerd weer verder

Loop jij ook achter met je fotoboeken? Ik raad je aan om net als ik een losstaand themaboek te maken van foto’s die al uitgezocht zijn. Als je eenmaal bezig bent, is het eigenlijk wel erg leuk om al die foto’s weer even te zien. Zeker als het al wat langer geleden is. Mijn motivatie is in ieder geval weer helemaal terug! Hier ben ik dan ook direct gebruik van aan het maken door nu echt eerst alle foto’s uit te zoeken en per maand in een mapje te bewaren.

Wie weet lukt het me zelfs om op Fiene’s derde verjaardag 2 nieuwe boeken af te hebben!

 

Heb jij ook zo’n last van uitstelgedrag bij het maken van de fotoboeken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “Uitstelgedrag aangepakt | ik maakte weer een fotoboek!

  1. Ja dat is het inderdaad, het kost zoooveel tijd!! Ik doe nu steeds een beetje zodat ik straks in één keer door kan als ik het boek maak.

 1. Hier wordt dat ook steeds maar uitgesteld.
  In de eerste weken van mijn zwangerschapsverlof heb ik een fotoalbum van Lisa’s eerste jaar gemaakt en een begin aan het tweede. Lisa is nu 2,5.
  Ik had al wel (kleine) albums van Lisa’s eerste 2 weken en eerste 3 maanden.
  Nog 3 weken zwangerschapsverlof dus moet het maar weer even oppakken, zodat ik ook van Niek straks albums heb.
  En dan bij blijven houden, maar dat was al eerder het voornemen.

 2. Kun je wat van die hergevonden motivatie op mij overbrengen 😉 Fijn om te zien dat ik niet de enige ben, maar ik schaam me diep dat ik nog verder achterloop. Ik moet nog fotoboeken maken van de afgelopen 8 jaar! Ik neem het me elke keer voor te doen en ik maak het om de een of andere reden maar niet af. In de tussentijd heb ik wel drie hele leuke albums gemaakt van de aanloop naar de bruiloft, de loveshoot (werd ook ons gastenboek) en de huwelijksreis (allemaal 5 jaar geleden). Maar van de kids zijn er nog steeds geen fotoboeken. Misschien nu toch maar eens aan beginnen.

  Succes met de andere twee fotoboeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.