8 tips: kamperen in de regen met een peuter

De afgelopen dagen hebben wij gekampeerd in Zeeland. Jup, dus ook maandag toen het overdag non-stop regende.. Dus wat kamperen in de regen betreft, wij hebben het gedaan!

We hebben uiteindelijk niet zo veel gedaan die dag, want we waren laat op en Fiene besloot ’s middags nog wat meer slaap in te halen toen we in de auto zaten, dus we hebben vooral rijdend de omgeving verkend, wat papa en mama eigenlijk ook wel weer heel leuk vonden. Maar het kamperen in de regen inspireerde me wel om eens wat ideetjes op te schrijven voor een volgende keer, want als je heel de dag in de (voor)tent moet blijven met je kleintje, wordt het toch al snel tobben..

Ik deelde al eerder tips over wat mee te nemen tijdens een kampeervakantie met je kleintje, maar zeker in Nederland kan een beetje regendag-inspiratie ook wel eens nodig zijn 😉

Wat kun je doen met een peuter tijdens het kamperen in de regen?

 

kamperen in de regen met een peuter

 

Ik deel mijn 8 tips:

1) Regenlaarsjes aan en stampen maar

Ik had Fiene’s kaplaarsjes ingepakt, dus het leek me een super leuk idee om daar lekker mee in de drassige campinggrond te stampen met een vies outfitje aan! Maar toen we ze aan wilden doen bleken die te klein geworden (lekker bezig mam..) en op haar gewone stappers leek me dat toch een iets minder idee. Achteraf had ze het ook helemaal niet gewild, want zodra ik zei dat we naar buiten gingen zei ze ‘neeeee mam, regen!’. Maar volgende keer gaan we dit echt doen!!

2) Bezoek een binnenspeeltuin in de buurt

Vaak is er wel een binnenspeeltuin in de buurt, ook wel bekend als krijspaleis.. Je houdt ervan of niet, maar als alternatief voor een hele dag op elkaar geplakt in een kleine ruimte kan het toch een keer een uitkomst zijn. En je kindje kan in ieder geval een lading energie kwijt!

3) Indoor shoppen

Deze is misschien meer voor mama, even als tegenhanger van het vorige punt 😉 Fiene vindt het altijd heel leuk om mee te gaan naar de winkels. Zeker als we met z’n drieën zijn, dan heeft ze ook wat meer vrijheid doordat er meer ogen op haar kunnen letten. En als je dan toch gezellig aan het shoppen bent, is het wel zo gezellig om gelijk even wat te lunchen.

4) Bouw een hut

Als je kindje buiten geen creativiteit kwijt kan, doe het dan ‘binnen’ in de tent! Zet de tafel en stoelen zo neer dat je er wat plaids / handdoeken / dekens / .. overheen kunt gooien en bouw samen een hut! Als je nog wat bouwstenen bij je hebt, kunnen daar nog wat muurtjes van gebouwd worden en auto’s en poppen vinden het ook altijd erg leuk in een hut 😉

5) Naar een binnenzwembad

Tijdens een regenachtige dag kun je natuurlijk prima binnen zwemmen! In het buitenland zijn de zwembaden bij de campings over het algemeen niet overdekt, maar vaak is er wel een overdekt gemeentezwembad in de buurt, waar je prima kunt zwemmen en vaak ook voor weinig geld.

6) Bezoek een museum

Een museum klinkt snel te saai voor kinderen, maar wat dacht je bijvoorbeeld van het Nijntje museum, of het Spoorwegmuseum! Zo zijn er genoeg leuke musea voor (kleine) kinderen, die echt de moeite waard kunnen zijn. Voor hetzelfde geld zit er een super leuk museum bij jou in de buurt, dus altijd even checken!

7) Naar de bioscoop

Het ligt er natuurlijk maar net aan of je kindje hier al groot genoeg voor is, maar volgens mij draait er bijna altijd wel leuke familiefilm in de Nederlandse / Belgische bioscopen.

8) Maak je eigen bioscoop

Wij hebben altijd een televisie en mediaspelertje met films bij ons, maar dit kan natuurlijk ook met een tablet of dvd-spelertje met wat vermaak erop.

Klim met z’n allen in het grote bed en kruip lekker warm onder de dekens, neem wat lekkers te drinken en chipjes erbij en zet een leuke kinderfilm op. Zo simpel maar geloof me, je kindje zal het geweldig vinden! En ach, dat beddengoed sla je later wel uit om die kruimels eruit te halen.

 

Ik hoop natuurlijk dat je deze tips absoluut niet nodig zult hebben! Maar voor het geval dat het toch een keer regent tijdens jouw kampeervakantie, dan heb ik je misschien op weg kunnen helpen naar een leuke droge dag.

 

Heb jij nog aanvullende tips voor het kamperen in de regen met een peuter?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Kamperen in de regen

15 comments on “8 tips: kamperen in de regen met een peuter

    1. Ja inderdaad, gelukkig had ik genoeg voor haar bij me! Voor mezelf had ik iets te optimistisch ingepakt (geen dichte schoenen, alleen slippers) , maar dat vind ik dan toch minder erg 😉

  1. Handige tips! Wij waren de afgelopen 10 dagen op vakantie in Frankrijk en ook daar heeft het veel geregend! Inderdaad, indoor geshopt, binnen-zwembad geweest en naar een binnen speeltuin haha.
    MARIJKE onlangs geplaatst…Top 3 blogs JUNIMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.