Review | Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

Elke avond voor het slapengaan lezen wij Fiene voor uit een (prenten)boek. Zij mag altijd kiezen welk boek we lezen en vervolgens lezen we meestal braaf het verhaaltje voor. Dat dit ook op een heel andere manier kan, lees en leer je in het boek ‘Dit is GEEN bedtijdverhaaltje’ dat wij mochten reviewen. Zo’n verrassende titel vraagt natuurlijk om (voor)gelezen te worden!

 

“Dit boek is schattig en knuffelig OPWINDEND en OOGVERBLINDEND, BLOEDSTOLLEND en om te GIEREN.

Bedtijd zal nooit meer hetzelfde zijn!”

 

Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

Op 14 november verscheen ‘Dit is GEEN bedtijdverhaaltje’, geschreven door Will Mabbitt. De grappige karikaturale illustraties (gemaakt door Fred Blunt) vertellen het verhaal op geheel eigen wijze. Een humoristisch prentenboek, dat kinderen stimuleert hun eigen fantasie te gebruiken. Ontzettend leuk voor kinderen vanaf 3 jaar.

Tess wil niet wéér een bedtijdverhaaltje over schattige poesjes en gezellige verjaardagsfeestjes. Ze wil ruige avonturen met stoere leeuwen, reusachtige robotdinosaurussen en helikopters horen, dus dwingt Tess haar vader iedere keer opnieuw het verhaal aan te passen. Wie leest nu eigenlijk wie voor?

Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

 

Titel: Dit is GEEN bedtijdverhaaltje
Door: Will Mabbitt
Illustraties: Fred Blunt
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Omvang: 32 bladzijden
ISBN: 9789026144745
Uitgeverij: De Fontijn
Voor € 12,99 o.a. verkrijgbaar bij De Fontijn.

 

Een andere manier van voorlezen

Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

Bij het lezen van ‘Dit is GEEN bedtijdverhaaltje’ kom je er al snel achter dat de ‘normale’ manier van voorlezen niet voldoet. Het meisje in het boek, Tess, is ontzettend enthousiast en fantaseert erop los, terwijl haar vader het boek over een roze katje aan het voorlezen is. Jij als verteller zult beide verhalen moeten vertellen en het geheel samen laten komen tot één verhaal!

Het is de kunst om zowel enthousiaste Tess als de verbaasde vader over te brengen, terwijl het spannende verhaal ook nog de juiste aandacht hoort te krijgen.

 

Vaker fantaseren

Naast dat het een erg leuk verhaal is, word je door dit boek weer even herinnerd aan het feit dat zelf verzinnen eigenlijk heel erg leuk is! Fiene bladert er ook graag zelf in, terwijl ze aan de hand van de illustraties zelf het stoere verhaal vertelt aan haar knuffels. De ene keer lijkt het op het originele verhaal en de andere keer verzint ze er zelf weer iets bij.

Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

 

Een verhaaltje ‘out of the box’ met gekke, onwaarschijnlijke wendingen. Dát gaan we dan ook zeker vaker doen! Zoek jij nog een mooi boek voor het Sinterklaasfeest of voor onder de kerstboom? Dan kan ik deze zeker aanraden.

Geef jij het verhaal wel eens een bijzondere wending tijdens het voorlezen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

13 comments on “Review | Dit is GEEN bedtijdverhaaltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.