Maak spaghetti met de Smoezels

Lust jij spaghetti? In het prentenboek ‘Maak spaghetti met de Smoezels’ gaat het over een wel heel bijzondere versie.. Smoezels zijn heel bijzondere wezentjes, die heel erg smoezelig zijn. Alles wat jij lekker vindt, vind een Smoezel vies. Ze wassen zich nooit en eten graag schoenzoolschnitzel met schetentaart! Weet je nog steeds zeker dat je spaghetti lust?

 

Maak spaghetti met de Smoezels

 

Maak spaghetti met de Smoezels

Opa Smoezel maakt zijn speciale spaghetti voor de hongerige Smoezelkinderen. Lang geleden deed hij mee aan een kookwedstrijd, waarbij hij als laatste overbleef met Lena. Zij maakte spaghetti met pesto – die de Smoezels echt heel vies vinden en hij maakte zijn schoenveterspaghetti met groene schimmelzwamsaus. Opa vertelt de Smoezelkinderen over de wedstrijd en de grote vraag is natuurlijk: wie heeft er gewonnen?

Maak spaghetti met de Smoezels

Titel: Maak spaghetti met de Smoezels
Tekst: Erhard Dietl en Barbara Iland-Olschewski
Illustraties: Erhard Dietl en Stephanie Stickel
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 40 pagina’s
Formaat: 19 x 19 cm
ISBN: 978 90 5116 653 8
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Verschenen: mei 2018
Adviesprijs: € 12,95

 

Wat vinden wij?

Voor- en achterin het boek staat een Smoezel afgebeeld, waarbij allerlei kenmerken en eigenschappen van de Smoezels staan omschreven. Ze wonen bijvoorbeeld op de vuilnisbelt, zijn heel sterk en hebben drie hoorntjes op hun hoofd waarmee ze horen hoe kikkers en mieren scheten laten. Maak spaghetti met de Smoezels is overigens onderdeel van een heuse Smoezel boekenreeks met allerlei grappige, stoute en een beetje viezige verhalen.

Maak spaghetti met de Smoezels

Het eerste woord in het verhaal is ‘Potverdriekikkerbillenscheet’. Je begrijpt dus dat mijn dochter fan is 😉 . Dit soort grappige uitspraken scoren natuurlijk direct bij kleine kinderen! De Smoezels zijn zo’n beetje alles wat wij niet zijn. Vinden allerlei vieze dingen lekker en de dingen die wij juist lekker en ‘normaal’ vinden, vinden zij dus heel erg vies en gek. Een grappig verhaal met pagina vullende illustraties dat lekker wegleest en leuk is voor je kindje om zelf in te bladeren!

Maak spaghetti met de Smoezels

Grappig detail is dat de recepten van zowel Lena (spaghetti met pesto) als dat van opa Smoezel (schoenveterspaghetti met schimmelzwamsaus) achterin het boek staan. Wie durft het laatste gerecht uit te proberen?

 

Kende jij de verhalen van de Smoezels al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.