Lezen is leuk met Kwebbels Kinderboeken + Winactie

Is jouw kind dol op boeken? Van een kleintje dat graag plaatjes kijkt of juist een groep 3er die zelf leert lezen, boeken zijn leuk voor alle leeftijden! Kwebbels Kinderboeken speelt hierop in door iedere maand leuke leespakketten samen te stellen. Vandaag vertel ik je hier meer over en mag ik ook nog eens een boekenpakket verloten!

 

logo kwebbels

 

Kwebbels Kinderboeken

Kwebbels is een kinderboekenclub, die iedere maand leespakketten samenstelt voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Deze kinderboeken worden met veel zorg uitgezocht, het doel is namelijk dat lezen leuk blijft en het leesplezier vergroot wordt.

De pakketten zijn onderverdeeld in de volgende leeftijdsgroepen:

 • 0-2 – kinderboeken voor de allerjongsten
 • 3-5 – peuter en kleuter leespakket
 • 6-7 – leespakket om zelf voor te lezen
 • 8-12 – leer- en ontspanningspakket

Naast de verschillende leeftijdsgroepen kun je ook aangeven of het pakket voor een jongen of meisje bestemd is. Op deze manier is het boekenpakketten volledig aangepast aan jouw kindje. Ook de frequentie waarin je een leespakket wilt ontvangen is zelf aan te geven. Ontvang je graag iedere maand een leespakket? Of misschien om de maand of om de twee maanden? Het kan allemaal!

 

Het boekenpakket voor 3-5 jaar

Om de service van Kwebbels kinderboeken en de inhoud van het boekenpakket te ervaren, ontvingen wij zelf ook een boekenpakket. Omdat Fiene volgende maand 3 wordt, kozen wij voor het boekenpakket voor meisjes van 3-5 jaar.

Kwebbels boekenpakket 3-5 jaar voor meisjes

Dit pakket bestaat voornamelijk uit doe-boeken, wat inderdaad perfect bij de leeftijd past! Een aantal oefeningen in de boekjes is nog wat lastig voor Fiene, maar aangezien de leeftijdscategorie 3-5 is, lijkt me dat ook logisch.

 

De boeken:

Stickerboek van Maja de Bij

Stickerboek van Maja de Bij

Het stickerboek van Maja de Bij is een leuk boek voor de fijne motoriek. In dit boek moeten diverse plaatjes worden ingevuld met de bijbehorende stickers (zie foto). De stickers zijn herbruikbaar, dus als je kindje mis heeft geplakt, kan het gewoon nog een keer geprobeerd worden.

 

Oefenboek met tegenstellingen van Sesamstraat

Oefenboek met tegenstellingen van Sesamstraat

Het Sesamstraat oefenboek zit vol met tegenstellingen in diverse oefeningetjes. Denk aan eenvoudige tegenstellingen als ‘warm-koud’ en ‘klein-groot’, maar ook moeilijkere oefeningen als ‘verbind de tegenstestelden’. Ook bevat het boekje diverse zoekplaatjes om zich spelenderwijs te leren concentreren.

 

Kleur- en spelletjesboek van de Looney Tunes

 Kleur- en spelletjesboek van de Looney Tunes

Een bomvol kleur- en spelletjesboek, inclusief stickers. Van kleurplaten tot doolhoven en van zoek de verschillen tot puzzelstukjes verbinden. Een leuk boek met uitdagende spelletjes. De meeste spelletjes in dit boek zijn nog wat te lastig voor Fiene, maar daar wordt ze vanzelf groot genoeg voor!

 

Kabouter Plop

Kabouter Plop aanvulboek

Het Kabouter Plop boek is een aanvulboek, waarbij je kindje goed naar de tekening moet kijken om het rijmpje aan te vullen. Voor onze peuter erg leuk om samen te lezen, maar wanneer je kindje wat ouder is en zelf begint te lezen, lijkt me dit ook een handige!

 

Wat vindt onze peuter ervan?

Het zal voor velen van jullie geen verrassing meer zijn dat Fiene dol is op boeken. Plaatjes bekijken, voorgelezen worden, een opdracht maken in een doe-boek – je doet haar er een plezier mee! Dit boekenpakket valt dan ook goed in de smaak!

Fiene kent Kabouter Plop niet zo goed, maar dat maakt helemaal niks uit, want het aanvulboek is haar favoriet! De plaatjes zijn heel grappig, dus die wil ze blijven doen.

Peuter met het Kwebbels boekenpakket

Of ze het boekenpakket leuk vindt? Deze foto zegt ook eigenlijk al genoeg. Op een heerlijk zonnige dag zit mevrouw geïnstalleerd op de loungeset in onze tuin met haar boeken, haha.

 

Winactie

Ik heb niet alleen zelf een heel leuk boekenpakket gekregen, ik mag ook een set van 4 boeken weggeven! De winnaar ontvangt een leespakket van 4 boeken in de gekozen leeftijdscategorie / geslacht. ‘No strings attached’, dus zonder lid te worden van de Kwebbels boekenclub.

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder de gewenste leeftijdscategorie weten en of het boekenpakket voor een jongen of meisje bestemd is
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

 

De winactie loopt tot en met vrijdag 2 juni. Zaterdag 3 juni maak ik de winnaar bekend.

 

Kennismakingspakket

Mocht je nou net buiten de boot vallen met de winactie: Kwebbels heeft op dit moment ook een fijne kennismakingsactie! Hierbij krijg je een gratis boekenpakket voor de eerste maand, daarna betaal je maandelijks € 13,95 per pakket. Het fijne is dat je niet gelijk vast zit aan een abonnement, want het is maandelijks opzegbaar. Via de volgende link kun je je aanmelden voor het gratis boekenpakket: kennismakingsactie. Hier vind je tevens meer informatie over de leespakketten.

 

Doe jij ook mee? Vergeet dan vooral niet je voorkeuren aan te geven.
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

48 comments on “Lezen is leuk met Kwebbels Kinderboeken + Winactie

 1. Dat ziet er echt heel erg leuk uit. Ik doe graag mee voor mijn meisje van 7. Sinds ze in groep drie heeft leren lezen is er een wereld voor haar open gegaan en leest ze alles wat ze twgen komt. Zo’n leuke set boeken helemaal voor haar alleen is natuurlijk en een cadeautje!

 2. Wat leuk zeg! Ik zou graag voor zoonlief een pakket winnen in de leeftijdscategorie 3-5 jaar. Hij vindt verhalen geweldig en wil graag voorgelezen worden!

 3. Ontzettend leuk! Graag het boekenpakket leeftijd 6-7 jaar voor een jongen. Allebei mijn boys hebben er dan plezier van. Wij gaan duimen!

 4. Super leuk! Ik zou als ik het geluk heb te winnen graag het pakket van 3-5 jaar voor een jongen willen winnen. Mijn zoontje is 4 jaar en zou het ontzettend leuk vinden. Fingers crossed 🙂

 5. Ik heb een zoontje van 4 jaar die heel graag dingen laat zien aan zijn kleinere zus. Ik doe graag mee voor een combinatie van beide, namelijk voor een 4 jarige voor een meisjespakket 🙂

 6. Hele leuke actie!!! Doe graag mee voor de 0-2 – kinderboeken (meisje) voor de allerjongsten pakket! Super leuk voor ons prinsesje

 7. Dat vinden onze kinderen van 8 en 11 jaar heeeel leuk! Graag het pakket van 8-12 jaar voor jongens.

  Ik volg je ook al op Twitter en instagram

 8. Leuk zeg! Mijn zoontje van 2 heeft genoeg boekjes, maar ik zou graag een pakketje winnen voor een meisje van bijna 6 jaar. Toevallig had ik het vanavond met haar moeder over leuke boeken voor die leeftijd. Zou leuk zijn om te kunnen geven met haar verjaardag!

 9. Wat een handig iets! Ik doe mee voor onze kleine Ryan in de categorie 0 tot 2 jaar, sinds vorigr week begonnen met voorlezen uit kleine boekjes😊. Ook op Facebook en Instagram geliked en natuurlijk ook volgend.

 10. Erg leuk! Graag doe ik mee voor mijn dochter isa (meisje, 3-5jaar pakket). Ze is gek op voorlezen en plaatsjes kijken ☺

 11. Wat een leuke pakketten! Ik maak graag kans op een pakket in de leeftijd 6-7 voor een meisje; mijn oudste is dol op lezen en leest haar kleuterzusje graag voor 🙂

 12. 6-7 – leespakket om zelf voor te lezen; meisje.
  Elise gaat bijna naar groep 3 en ze kan niet wachten. Want ze wil zo graag leren lezen en schrijven en vooral ook voorlezen aan haar kleine broertje! Ik waag dus graag een kansje voor haar en volg uiteraard via ig en fb. liefs melissa

 13. Ik doe graag mee voor mijn buikbaby om al snel te kunnen starten met ‘voorlezen’ maar vooral boekjes te kunnen ontdekken. Mocht ik winnen, voor mij dus graag het baby-pakketje!

 14. Het zou fantastisch zijn voor mn dochtertje met leesproblemen.. ze zit in groep 3 en is 7 jaar oud🌼 ze heeft echt moeite met lezen en leuke boeken zijn voor haar echt een goede stimulans 🌼

 15. Oohh wat superleuk om je recensie over het boekenpakket te lezen!!
  Hier ook echt lees fanatiekelingen dus heel herkenbaar!!
  Graag doe ik mee voor mijn oudste dochter; leeftijd 8 jaar.
  Ik blijf je zeker volgen, leuk om je blogs en recensies te lezen!! Ga zo door!
  Zonnige groetjes van (mama) Saskia van der Heijden

 16. Wat ontzettend leuke actie en gave blog. Kom het nu pas tegen op Facebook heb het uiteraard gelijk geliked. Ga hier vaker terug komen 🌞. Ik heb 3 kinderen in de leeftijden 4, 7 en 12 jaar. Als ik dan moet kiezen mocht ik de gelukkige zijn ga ik voor een meisjespakket 7 jaar. Mijn dochter leest nu al graag en leest ook haar broertje van 4 graag voor dus dat gaat vast goedkomen met het pakket. Nu snel weer aan het werk want de pauze zit erop en vanavond na werk even terug keren naar je blog.

 17. Wat leuk! Ons meisje is dol op boekjes en wilt het liefst de hele dag voorgelezen worden. Ik doe daarom dan ook graag mee. Categorie: 3-5 – peuter en kleuter leespakket, meisje.

 18. Ik doe graag mee voor mijn dochter Sara. Ze heeft heel veel zin om te gaan starten in groep 3. Het meisjespakket voor 6-7 jaar zou dus helemaal leuk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.