Grapjes | Uit de serie ‘Hoera, ik kan lezen!’ voor beginnende lezers

Wanneer kinderen net leren lezen, is het even zoeken welke boeken geschikt zijn. De leerkracht van jouw zoon of dochter kan je vertellen op welk AVI-niveau (CITO) jouw kind leest en op basis daarvan kun je samen een leuk boek uitzoeken. De serie ‘Hoera, ik kan lezen’ is speciaal voor deze beginnende lezers. Er zijn diverse boeken beschikbaar in verschillende AVI-niveaus en het laatst uitgekomen boek is ‘Grapjes’ (AVI-E4).

 

Grapjes Hoera ik kan lezen

 

Hoera, ik kan lezen

De boeken uit de ‘Hoera, ik kan lezen’ serie hebben veel illustraties in kleur en hebben een lettertype dat prettig leesbaar is, ook voor kinderen met dyslexie (ontwikkeld door IWAL Instituten voor Dyslexie, in nauwe samenwerking met de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam). Op de rug van het boek vind je een herkenbaar logo en de vermelding van het AVI-niveau zoals dat door CITO is bepaald, zodat kinderen snel een titel kunnen vinden die bij hun leesniveau past.

 

Grapjes

Grapjes is het derde deel over Luuk en zijn opa. In dit boek is Luuk op vakantie met zijn ouders, terwijl opa voor hun huis en de dieren zorgt. Opa stuurt elke dag een selfie, waarop hij doet alsof er van alles mis gaat. Hij geeft bijvoorbeeld een grote bak met chips aan de kat en geeft de planten geen water, maar cola! Gelukkig waren het maar grapjes. Maar dan heeft opa opeens echt een probleem..!

Grapjes Hoera ik kan lezen

Titel: Grapjes
Door: Hieke van der Werff
Illustraties: Jolet Leenhouts
Leesniveau: AVI E4
Omvang: 48 pagina’s
Formaat: 15 x 21,5 cm
NUR: 287
ISBN: 978 90 5116 648 4
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Verschenen: juli 2018
Adviesprijs: € 8,95

 

Wat vinden wij?

Dit vind ik dus heerlijke boeken. Ik kan ook bijna niet wachten tot Fiene wat groter is, zodat ze zelf kan lezen! Nicht Lynn is hier heel druk mee en leest op dit moment niveau AVI-E4. Ze vindt het heerlijk om te lezen en leest ook graag voor als Fiene er is of komt logeren. Het boek ‘Grapjes’ is dan ook echt iets voor haar!

Het is een lekker luchtig boek met grapjes die kinderen zelf hadden kunnen verzinnen – wat het heel herkenbaar maakt. Met een fijn lettertype en leuke illustraties erbij is het een erg leuk om te lezen!

 

Welk boek is bij jou thuis favoriet?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.