Wil je kindje geen fruit eten? Geen probleem!

Wij hebben normaal gesproken een fruitmonstertje in huis. Ze is er dol op! Maar soms.. dan besluit ze vanuit het niets: ik ga geen fruit eten. En dan bedoel ik dus niet een dag zonder fruit, maar gelijk meerdere dagen achter elkaar waarop ze geen enkele fruitsoort meer hoeft. Of ze wil bijvoorbeeld wel een banaan als we geen banaan hebben en een mandarijn als we dus wel banaan hebben.. Eerst even in de fruitschaal kijken en dan aan de hand daarvan bepalen wat ze zou lusten… Heel fijn – not 🙁

Geen fruit eten

Gelukkig duren deze periodes bij Fiene eigenlijk nooit langer dan een week, maar een week strijd over fruit vind ik toch al wat veel. Een een week geen fruit eten is in mijn ogen ook geen optie, dus zocht ik op zo’n moment een andere manier om fruit binnen te krijgen.

 

Wil je kindje geen fruit eten? Maak een smoothie!

DSC07546

Ik besloot een smoothie te maken door het fruit te mengen met lekker koud kokoswater. Vroeger maakte ik voor mezelf wel eens een soort smoothie met melk, maar dan wordt best een ‘vol’ drankje. Door kokoswater te gebruiken wordt het geheel veel frisser en het is ook nog eens een gezond alternatief!

 

DSC07549

Ik pakte de blender erbij en gooide daar het fruit in. Ik zette het apparaat aan tot het een vloeibaar goedje was geworden. In dit geval had ik vers fruit, maar ik gebruik ook vaak bevroren fruit, wat eigenlijk nóg lekkerder is in zo’n smoothie!

 

DSC07551

Vervolgens leng ik het vloeibare fruit aan met het kokoswater (genoeg voor 2, want ik vind het zelf ook zo lekker!)

 

DSC07556

Et voila! Zo simpel (en lekker) kan het zijn!

 

Fiene drinkt normaal gesproken alleen water gedurende de dag (naast een beetje melk bij het eten en soms een bekertje rooibosthee). Dit fruitsapje vindt ze heerlijk en is dus een echte traktatie voor haar 🙂

Dus nu denk ik:
Wil je geen fruit eten? Prima, dan drink je het maar!


Ik maak hier allerlei lekkere variaties op tijdens de warmere dagen van deze zomer. Dan gebruik ik meestal ook bevroren fruit erbij, want dan is zo’n heerlijk fris drankje natuurlijk helemáál lekker!

 

Maak jij ook wel eens smoothies met kokoswater?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

8 comments on “Wil je kindje geen fruit eten? Geen probleem!

    1. Heerlijk! Fiene vond fruit ook zo lekker toen ze het net begon te eten – aan groente moest ze wat langer wennen maar dat kwam na een tijdje ook helemaal goed 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.