Game Night met bordspel Ramses van Ravensburger

Afgelopen vrijdag hadden Michiel en ik Game Night! Een keer niet heel de avond voor de televisie, maar gezellig samen aan tafel met een leuk spel, wat lekkere hapjes en een wijntje. Vorige maand ontving ik het bordspel Ramses van Ravensburger en dit was hét moment om het eens goed uit te testen!

 

Bordspel Ramses

 

Bordspel Ramses

Bordspel Ramses is een echt familiespel, waarbij het geheugen flink op de proef wordt gesteld. Het spel is voor twee tot vijf spelers vanaf acht jaar. De spelers moeten zoveel mogelijk schatten zien te vinden die onder de piramides op het speelbord verborgen liggen. Omdat het een geheugenspel is, moeten de spelers goed opletten en onthouden waar de verstrooide farao Ramses II al zijn kostbaarheden verborgen heeft.

Het speelbord staat vol met piramides, waaronder de schatten gezocht moeten worden. Eén vakje op het speelbord blijft open, zodat er met de piramides geschoven kan worden. Zo maak je al schuivend met de piramides een zoektocht naar de bewuste schat.

Met dit spel kun je twee verschillende versies spelen; het basisspel én de gevorderde versie voor professionele schatzoekers. Ook is er nog een solo-variant, waardoor je zelfs op 3 verschillende versies komt.

 

Bordspel Ramses - inhoud

 

Het spel bestaat uit:

  • 47 piramides (goud, rood en blauw)
  • 30 zoekkaarten
  • 1 spelbord
  • 12 schatpanelen
  • 21 fishes (voor professionele schatzoekers)
  • 1 mummie (voor professionele schatzoekers)
  • handleiding in diverse talen

 

Het spel spelen

Basisspel

We beginnen met het basisspel. Eerst bouwen we het spel op, zoals uitgelegd in de handleiding. De schatpanelen verdelen we op de basis (dit kun je steeds weer op een andere manier doen), waarna het speelbord er overheen gaat. Dan zetten we het speelbord vol met de piramides, waardoor de schatten verborgen zijn. Eén vakje blijft inderdaad open, zodat we schuivend op zoek kunnen naar de schatten.

 

Bordspel Ramses

 

Om het spel te spelen, mag de moedigste speler een schatkaartje omdraaien. Op deze kaart staat de schat die je moet vinden door te schuiven met de piramides. Aangezien je tijdens je zoektocht ook steeds andere schatten tegenkomt (waarna je beurt over is), moet je constant opletten en proberen te onthouden waar welke schat ligt, zodat je de meeste schatten kunt verzamelen! Dit klinkt makkelijker dan het is, want er zijn ook diverse actiekaartjes die roet in het eten gooien. Zo moet het spel soms bijvoorbeeld een kwartslag gedraaid worden, waardoor het lastiger is om te onthouden waar de schatten liggen. Wij waren op een gegeven moment alleen nog maar in de verkeerde hoeken aan het zoeken, wat het spel weer heel uitdagend maakt!

Het spel eindigt als alle schatkaartjes gewonnen zijn. De speler met de meeste punten (hoogste schatwaarde) heeft gewonnen.

 

Professionele schatzoeker

De gevorderde versie maakt het spel nog wat uitdagender. Het speelveld wordt in deze versie extra voorzien van de 16 fishes, waarover de gouden piramides geplaast worden. Wanneer je nu tijdens het spel een schat vind door met een gouden piramide te schuiven, mag je deze omdraaien om te zien welke fishe eronder ligt. Dit kan goed of slecht uitpakken, dus wat kies je?

Ook kun je de scarabee inzetten, waar je twee keer een extra beurt kunt krijgen om een schat te zoeken.

 

Aanrader of niet?

Het was in het begin echt even inlezen en het spel spelen met de handleiding erbij, omdat er allerlei speciale acties bij de schatkaartjes horen. Al snel hadden we de slag te pakken en begon de fanatieke schatzoektocht. Omdat onze peuter hier nog wat te klein voor is, spelen wij het spel met z’n tweetjes. Wij vonden het een grappig spel, echt even iets anders. Ik denk dat dit ook echt een leuk spel is met kinderen. Het daagt uit, beloont en het is natuurlijk hartstikke grappig als je ziet dat iemand helemaal verkeerd aan het zoeken is!

 

 

De schatten liggen niet op een vaste plek, maar kun je elk spel weer verplaatsen. Dat is echt een pluspunt, want anders zou je het speelveld na een paar spelletjes echt wel door hebben. Een ander pluspunt vind ik het feit dat je het spel op verschillende manieren kunt spelen. Het basisspel is op zichzelf al erg leuk, maar de versie voor de professionele schatzoeker maakt het net wat uitdagender door de extra opties in het spel.

Wat ons betreft is dit een aanrader!

 

Bordspel Ramses is zowel online als in de speelgoedwinkels verkrijgbaar.

 

Heb jij nog een leuke speltip voor onze volgende Game Night?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

9 comments on “Game Night met bordspel Ramses van Ravensburger

  1. Wat leuk dat jullie samen een spelletjes avond hadden! gezellig en eens wat anders dan voor de televisie hangen. Ik ken het spel niet, maar lijkt me eigenlijk el heel leuk, ook met de jongens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.