Challenge | Een week niet stofzuigen

Een tijdje geleden werd ik gevraagd om mee te doen aan een niet-stofzuig-challenge. Dit houdt in dat je een week lang niet mag stofzuigen en ook geen kruimeldief mag gebruiken. Dat leek me best lastig met een peuter in huis en regelmatig meer kinderen en een hond over de vloer, maar ach een week niet stofzuigen.. Dat moet toch te doen zijn?

 

Het begin van een week niet stofzuigen

Op maandagochtend 11 september startte de Sauber niet-stofzuig-challenge voor 11 bloggers. Ik, nummer 12, was toen nog op vakantie in Frankrijk (waar ik sowieso niet kon stofzuigen) en begon mijn challenge bij thuiskomst op vrijdag. Ik bedacht me al dat dat eigenlijk niet zo’n fijn moment was, want bij thuiskomst is het altijd zo’n troep met alles wat uit de caravan komt. Maar goed, ik wilde een challenge, dus daar moest ik het maar mee doen.

Na 3,5 week vakantie had ik mijn familie enorm gemist. Het was dan ook super gezellig dat ze die middag gelijk even langskwamen om bij te kletsen! Op onze laatste vakantiedag kochten we nog wat wijn, smeersels en kaasjes, dus we konden ook een toepasselijk hapje aanbieden.

Een week niet stofzuigen

Na afloop keek ik naar de tafel en vooral onder en om de tafel en ik dacht ‘oh ja.. ik mag een week niet stofzuigen..’. En ik besefte me dat dit best eens een lange week kon worden. De kinderen hadden een hut gemaakt onder de grote tafel, waar ze ook hun chips lekker hadden gesmikkeld. Je begrijpt dat dat slagveld nog iets groter was.

Reactie Michiel: ‘Dan pak je toch de kruimeldief’, maar ook die is verboden terrein gedurende deze week. Ik mocht wel een stoffer en blik gebruiken, maar ik kwam erachter dat ik eigenlijk alleen zo’n metalen set voor heb met een harde borstel. Gelukkig bedacht ik me dat ik nog wel een fleurig exemplaar in de caravan had liggen, die nu dus als favoriet gebruiksvoorwerp werd bestempeld voor in huis.

 

Toch best lastig..

Waar ik in het begin van de challenge nog dacht dat het wel zou gaan wennen, werd het in de loop van de week eigenlijk alleen maar lastiger. Ik ben geen fan van stofzuigen en dacht dat dit mij misschien best makkelijk zou afgaan. Maar als je niet mag stofzuigen, merk je hoe vaak je het apparaat het er normaal gesproken even bij pak.

Een week niet stofzuigen

Toen ik halverwege de challenge ook nog eens een pak rijst omstootte in de keuken, was ik er echt wel even klaar mee. Ik vroeg me eerder af waarom ik geen stoffer en blik had en nu was het me weer helemaal duidelijk.. Wat een ontzettend onding is dat eigenlijk! Al die rotkorreltjes vlogen er steeds langs of onderdoor.. het duurde een eeuwigheid voordat ik het had opgeruimd. Zo handig om normaal de stofzuiger even te kunnen pakken!

 

Challenge geslaagd!

Na een week mocht ik eindelijk weer stofzuigen. Ik kan zelfs zeggen dat ik er naar uit keek! Dat was wel nieuw voor me, dus misschien is het toch ergens goed voor geweest. Wat hier misschien ook mee te maken heeft, is de beloning voor het behalen van de challenge; de Sauber V60, het nieuwste model zakloze stofzuiger van Sauber met een reservoir van maar liefst 3.0 liter!

Sauber V60

 

Specificaties Sauber V60

 • Nieuw cycloon systeem voorkomt dat stof tegen het filter gaat zitten, behoud optimale zuigkracht
 • Geen stofzuigerzak nodig
 • Stof reservoir 3 liter inhoud
 • Bereik van 10 meter
 • Extra grote wielen met rubberlaag voor bescherming houten vloeren
 • Elektronische zuigkracht regeling
 • Grote zuigmond, met speciale techniek waardoor het zuigresultaat optimaal is
 • Inclusief combi zuigmond voor lastig bereikbare plaatsen en textielborsteltje
 • Zeer effectief anti allergisch door gebruik van Hepa filter afwasbaar
 • Telescoopbuis uitschuifbaar tot 92 cm
 • Park assist systeem voor gemakkelijk opbergen
 • Automatische snoerhaspel
 • 3 jaar garantie

 

Hoe bevalt de Sauber V60?

Bij het uitpakken van de stofzuiger viel me gelijk op hoe licht deze is. De losse onderdelen waren gemakkelijk in elkaar te klikken en hij was dan ook binnen no time klaar voor gebruik. Achterop de stofzuiger vind je een schuifje waarmee je gemakkelijk de zuigkracht kunt regelen. Ideaal als je onderweg bijvoorbeeld een vloerkleed of badmat tegenkomt!

Sauber V60 zuigkracht

Als je een stofzuiger goed wil testen, dan is een huis waar een week lang geen stofzuiger doorheen is gegaan natuurlijk de beste plaats! Dat merkte ik vooral toen ik de zuigmond onder de oven doorhaalde, waar we nog wat verdwaalde rijstkorrels tegenkwamen.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een hele fijne stofzuiger vind. Het snoer is lekker lang, dus ik hoef niet steeds de stekker in een ander stopcontact te stoppen, de hulpstukken kunnen gemakkelijk aan de stang worden geklikt en de zuigkracht is groot! Het feit dat je niet met stofzuigzakken in de weer hoeft, is ook echt ideaal.

Raad ik deze stofzuiger aan? Jazeker! Daarbij is de Sauber V60 ook nog eens een stofzuiger waarvoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen. Hij is op dit moment te koop voor € 64,99 bij Blokker.

 

Een week niet stofzuigen, zou jij deze challenge aandurven?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Challenge | een week niet stofzuigen

10 comments on “Challenge | Een week niet stofzuigen

 1. Ik geloof dat ik maximaal 3 dagen zonder stofzuiger zou kunnen en daarna toch echt dat ding zou pakken. Dus heel knap van jou! Hier wordt zoveel gekruimeld dat ik als de dood zou zijn dat er muizen van zouden komen…

 2. Ik gebruikte de stofzuiger vroeger elke dag….
  Dat doe ik nu ook niet meer.
  Ik had een auto-ongeluk en kon het heel lang niet meer zelf en dan was ik afhankelijk van anderen. Zelfs met een huisdier in huis leek dat ook wel te gaan….

  Tegenwoordig ga ik tussendoor wel eens met een swiffer rond, ongelooflijk hoeveel dat meeneemt en ja hoor: maar een keer per week de stofzuiger. Als er tussendoor iets valt: stoffer en blik (maar daar heb je inderdaad veel verschil in: je hebt er heel goede en heel slechte! 😉 ) , behalve bij glas: dan wordt hier nog wel de stofzuiger genomen….
  (en een kruimeldief heb ik niet eens… Ooit wel gehad, gebruikte het nooit en vond het echt overbodig)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.