Een mooie herfstdag in het bos

De natuur is op dit moment zó mooi dat het je bijna smeekt om even langs te komen om het te bewonderen. Het bos is daar natuurlijk een perfecte plek voor! Wij trokken er dan ook op uit voor een mooie herfstdag in het bos, samen met mijn zus en haar kinderen.

 

Een mooie herfstdag in het bos

Een mooie herfstdag in het bos

De weersverwachting zag er hoopvol uit afgelopen zondag en we besloten naar het Mastbos in Breda te gaan. Onderweg in de auto kregen we nog een aardige regenbui over ons heen, maar wij hoopten dat we dat achter ons konden laten. De kinderen waren er in ieder geval voor gekleed om vies te worden, dus we zagen wel wat het zou worden. Eenmaal bij het bos aangekomen was het gelukkig droog en scheen zelfs de zon af en toe door de bomen.

 

Het bos is prachtig deze tijd van het jaar. Mooie bladeren op de grond, maar er hangen er ook nog genoeg in de bomen, een perfecte mix!

 

3 kids met een missie

Eén van de activiteiten die op het lijstje stonden was natuurlijk het zoeken naar kastanjes, dennenappels, eikels en herfstbladeren. Er moet thuis natuurlijk ook nog een herfstschaal gemaakt worden, dus we hadden een emmer en wat tasjes meegenomen

 

Kastanjes zoeken

Gevonden! Aangezien de scherpe stekels nog om deze kastanjes heen zaten, wees Fiene de exemplaren aan die ze in haar emmertje wilde hebben.

 

Paddenstoelen

Een andere missie was het vinden van paddenstoelen. Het liefst natuurlijk een rode met witte stippen, maar dat was nog een lastige om te traceren.

 

Rood met witte stippen

Maar… Missie geslaagd! We hebben er welgeteld 1 gevonden, maar dan wel een hele mooie! Fiene zei nog dat ze bij de Efteling op dit soort paddenstoelen kan zitten, maar dat deze zou knallen als ze dat nu zou doen haha. Ehm ja, doe dat met deze mini-versie maar niet 😉 . Wel werd er nog even gezocht naar kabouters, maar die waren waarschijnlijk binnen.

 

Lekker modderig

Aangezien het die ochtend nog had geregend was het bos lekker modderig en drassig. Heel grappig natuurlijk om dan lekker in de modder te stampen zodat je voetjes daarna een beetje vast blijven zitten. Hier staan we nog op het brede pad, dus hier viel het nog mee. We hebben ook op smallere paden gelopen waar we echt een beetje om de diepe modder heen moesten lopen!

 

Op onderzoek uit

De kinderen gingen lekker op onderzoek uit en renden voor, achter en naast ons uit. Fiene vond het super om zo met haar grote neef en nicht mee te kunnen gaan en keek haar ogen uit als ze weer iets bijzonders hadden gevonden.

 

Het resultaat

Tadaaaa: de herfstschaal! Alle vondsten zijn op de herfstschaal gelegd en dit is het resultaat.

 

Een mooie herfstdag in het bos, vol natuur, gezelligheid en een schaal vol vondsten als resultaat. Super toch?! Zo zie je maar weer dat je eigenlijk weinig nodig hebt om een hele leuke dag te hebben! Ik hoop snel weer een keer te gaan, want eigenlijk doen wij dat veel te weinig.

Ben jij al naar het bos geweest deze herfst?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

12 comments on “Een mooie herfstdag in het bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.