Deze TV-programma’s wil ik niet missen dit najaar

We zitten al weer in de tweede schoolweek en het normale (vakantieloze) leven begint in het ritme te komen. Sterker nog.. we gaan al weer richting het najaar! De eerste afleveringen van de nieuwe TV-programmering zijn al uitgezonden, wat mij triggerde om eens te kijken wat we allemaal kunnen verwachten dit najaar. De volgende TV-programma’s wil ik niet missen dit najaar!

 

Deze TV-programma's wil ik niet missen dit najaar

 

Televisie of Netflix

De afgelopen tijd hebben Michiel en ik weinig tot geen televisie gekeken. We zijn dan ook veel aan het kamperen geweest, dat scheelt haha. Maar ook voor de vakantie, keken we regelmatig naar een film of serie op Netflix. Het is soms even zoeken, maar als we een goede serie hebben gevonden, kijken we bijna niks anders meer!

Soms zijn er uitzonderingen, zoals ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ van de afgelopen zomer. Een verrassend leuk realityprogramma, dat van maandag tot en met vrijdag in de avond werd uitgezonden op RTL4. Wanneer we op de camping waren, namen we de afleveringen op en als we eens een dag thuis waren, keken we ze achter elkaar. Konden we toch lekker bingewatchen haha.

 

Deze TV-programma’s wil ik niet missen

De komende tijd zullen we weer wat vaker door de televisiezenders zappen en de opname-knop indrukken, want er valt weer genoeg te zien!

Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Wie zal dit seizoen alle eilandraden overleven? Wie houdt zich staande bij de proeven en gaat er vandoor met de winst? ‘Expeditie Robinson’ 2018 wordt weer een emotionele strijd tussen 14 BN’ers en zeven onbekende kandidaten.

Ik zag namen als Donny Roelvink, Nienke Plas, Jody Bernal en Steven Brunswijk voorbij komen – ik ben reuze benieuwd hoe de sfeer in de kampen zal zijn! Leuk ook dat er net als vorig jaar weer onbekende kandidaten mee doen, al moet ik toegeven dat de bekende Nederlanders bij mij ook niet altijd even bekend zijn 😉 .

Wanneer? Iedere donderdag (vanaf 6 september) om 20:30 uur – RTL 5

 

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Jaaaa we gaan weer verder! Ongeveer twee weken geleden is de laatste ‘dagelijkse’ aflevering van deze serie uitgezonden. Omdat het programma zo succesvol is gebleken (en de huizen nog lang niet af zijn), wordt het nu, sinds afgelopen maandag, wekelijks vervolgd.

In dit realityprogramma worden vijf Nederlandse stellen gevolgd die een authentiek, vervallen huis op Sardinië hebben gekocht voor slechts één euro. De burgemeester van het Italiaanse dorpje Ollolai heeft dit geïnitieerd om het dorp nieuw leven in te blazen. De reden daarvoor is dat de bevolking veroudert en de lokale bewoners wegtrekken. Ollolai dreigt daardoor te veranderen in een spookdorp. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: de nieuwe eigenaren moeten hun vervallen casa opknappen en daarnaast een ondernemersplan realiseren waarmee ze een bijdrage leveren aan de plaatselijke economie.

Wanneer? Iedere maandag (vanaf 3 september) om 21.30 uur – RTL 4

 

Race tegen de klok

In Race tegen de Klok kruipen zes BN’ers achter het stuur voor een spannende en avontuurlijke autorally op de mooiste en meest uitdagende autoroutes ter wereld. Zo haalt Rico Verhoeven halsbrekende toeren uit op de gevaarlijke wegen van Kenia, verdwaalt Jelka van Houten in het mysterieuze Japan waar niemand Engels spreekt en beleeft André Hazes angstige momenten in het ruige Schotland. Voor watjes is geen plek.

Het is zwaar, uitdagend en er is een constante tijdsdruk, want hoe sneller ze de route afleggen, hoe meer geld ze kunnen verdienen voor het goede doel. Gelukkig staan de BN’ers er niet alleen voor. Twee co-drivers – bevriende BN’ers, familieleden of vrienden – helpen mee om de race tot een goed einde te brengen.

Dit programma is intussen al begonnen, dus ik moet snel checken of ik de afleveringen nog terug kan kijken!

Wanneer? Iedere woensdag (vanaf 22 augustus) om 21.30 uur – SBS6

 

 

Beter laat dan nooit

Beter Laat Dan Nooit

Programma waarin de vier Nederlandse televisiehelden Willibrord Frequin, Peter Faber, Gerard Cox en Barrie Stevens samen met sidekick Olcay Gulsen een bijzondere roadtrip maken door Zuidoost-Azië. Acht weken lang volgen we hun wekelijkse avonturen door Japan, Vietnam, Thailand en Sri Lanka. De reis kent vele hilarische hoogtepunten. Zo houden ze onder andere een levensechte Mario Kart-race door de straten van Tokyo, bezoeken ze het grootste hindoefestival van Sri Lanka en volgen ze bokslessen in Bangkok. De activiteiten gaan gepaard met diepgaande en ontroerende gesprekken.

De eerste aflevering was gisteren, maar ik had geen tijd om te kijken. Wel was ik zo slim om het op te nemen, want ik denk echt dat dit hele leuke televisie gaat worden!

Wanneer? Iedere dinsdag (vanaf 4 september) om 20.30 uur – RTL 4

 

House Rules NL

In House Rules NL volgen we vijf Nederlandse koppels die elkaars huis rigoureus verbouwen. De hoofdprijs: twee jaar hypotheekvrij leven. Dit jaar presenteert Airen Mylene het programma. Ze houdt alles goed in de gaten en een vakjury bepaalt samen met de kijkers het winnende koppel.

Eén van onze favorietjes! Aan het begin van het seizoen is het altijd weer even wennen aan de nieuwe koppels en is het even afwachten waar de kwaliteiten liggen. Klussen en een beetje reality in één – helemaal leuk!

Wanneer? Iedere dinsdag (vanaf 25 september) om 20:35 uur – Net5

 

Natuurlijk kunnen we ook niet wachten tot een nieuw seizoen ‘Wie is de Mol’, maar dat zal pas begin 2019 worden. Voor nu hebben we in ieder geval weer genoeg te kijken!

Naar welk TV-programma kijk jij uit?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

One thought on “Deze TV-programma’s wil ik niet missen dit najaar

  1. De aller-allerlaatste die je noemde (Wie is de mol?) is zo’n beetje de enige reden waarom wij nog een televisie abonnement in huis hebben. Hahaha. Dus ik kan niet wachten tot die weer begint. Maar idd, nog even wachten tot januari.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…De kraamweek from hellMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.