De nieuwste zomerdrankjes (18+) getest

Het is zomer! Ok.. het lijkt af en toe wel een beetje herfst, maar laten we niet vergeten dat we toch ook echt al wat mooie dagen hebben gehad. Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar als het zonnetje zo heerlijk schijnt, genieten wij graag van een zomers (alcoholisch) drankje. Hoe fijn is het dan als je blogt en daarom wat nieuwe producten mag ontvangen om uit te proberen! Michiel en ik hebben de nieuwe zomerdrankjes (18+) getest (nee, niet allemaal tegelijk haha) en vandaag lees je ons oordeel.

 

De nieuwste zomerdrankjes (18+)

Het gaat hierbij om de volgende nieuwe zomerdrankjes:

  • de Pink Pinot Grigio van Barefoot
  • de Spritz wijnen van Gallo Family
  • Infusions voor een bijzondere Gin & Tonic van Té Tonic

 

Barefoot Pink Pinot Grigio

De Pink Pinot Grigio van Barefoot is een frisse, middeldroge wijn. Een hele bijzondere zelfs, want het is een combinatie tussen een rosé en een witte wijn. Klinkt perfect voor op een zomerse dag in de tuin of zelfs bij een picknick, toch? Dat dachten wij ook en we namen de fles mee tijdens onze zomerse picknick.

 

De nieuwste zomerdrankjes - Barefoot Pink Pinot Grigio

Dit bleek inderdaad een hele fijne keuze voor bij een picknick! Door het aroma van framboos hadden wij meer een zoete smaak verwacht, maar het is echt een frisse wijn. Fruitig, maar niet overheersend. Hij drinkt echt lekker weg, zonder zwaar te zijn. Door ons zeker goedgekeurd als zomerdrankje en echt een aanrader voor bij de picknick.

 

Verkoopadviesprijs: € 5,49
Verkrijgbaar bij: Plus, Spar, Coop, MCD, Boon’s Markt
Alcoholpercentage: 11,5%
Meer info: www.barefootwine.nl

 

Gallo Family Spritz

Ook Gallo Family luidt de zomer in met een nieuwe productlijn: Gallo Spritz. Deze wijnen hebben een fruitige smaak een een lichte bubbel en daarnaast bevatten ze slechts 5,5% alcohol. Er zijn twee soorten Gallo Spritz verkrijgbaar, de Pineapple & Passionfruit en de Raspberry & Lime – wij mochten beide smaken testen! De Gallo Sprits wijnen zijn overigens gebaseerd op bestaande wijnen van Gallo Family, namelijk de Gallo Pinot Grigio en de Gallo Grenache rosé, aangevuld met fruitige, natuurlijke aroma’s.

 

De nieuwste zomerdrankjes - Gallo Spritz

 

Gallo Spritz Raspberry & Lime

De Gallo Spritz Raspberry & Lime is een zoet en fruitig zomerdrankje met een licht bubbeltje. Zodra je het drankje inschenkt, ruik je de zoete geur van de frambozen – ‘Hallo Zomer!’ De combinatie van de zoete frambozensmaak (die wel echt de boventoon heeft) en toch ook het frisse tintje van limoen proef je goed terug. Wij dronken hem goed koud, lekker met wat zoet fruit ernaast. Vooral een aanrader voor de liefhebber van zoete wijntjes!

 

Gallo Spritz Pineapple & Passionfruit

De smaak van de Pineapple & Passionfruit Spritz variatie was heel verrassend! Door het aroma van ananas verwachtten wij ook hier een heel zoet drankje, wat veel minder het geval was. Wij vonden deze een stuk minder zoet dan de rosé versie en zeker fruitig, maar zonder een uitgesproken ananas smaak. Dit kwam voor ons goed uit, want Michiel lust geen ananas. Dit zomerdrankje vonden wij allebei heerlijk! Ook hier zit weer het lichte bubbeltje in, wat deze zomerdrankjes zo lekker fris maakt.

Onze favoriet van de Gallo Spritz wijnen was de Pineapple & Passionfruit. Deze heeft intussen al vaker in onze koelkast gestaan, samen met wat andere lichte wijntjes die ik hierdoor ben gaan proberen. Een licht wijntje met frisse bubbels – heerlijk op een zomerse middag in het zonnetje in de tuin!

 

Verkoopadviesprijs: € 4,99
Verkrijgbaar bij:  Jumbo, Plus, MCD, Boon’s Markt
Alcoholpercentage: 5,5%
Meer info: www.gallofamily.nl

 

Té Tonic Infusions

Ik heb het al vaker gezegd, één van onze favoriete zomerdrankjes is een Gin & Tonic. Nu kwam ik er pas achter dat je je Gin & Tonic een extra twist kunt geven met allerlei verschillende smaken! Ik ontving een setje van Té Tonic met diverse infusions om je zomerdrankje helemaal af te maken en was heel erg benieuwd hoe dat dan zou moeten smaken.

 

De nieuwste zomerdrankjes - Té Tonic

De infusions zijn eigenlijk een soort piramidevormige theezakjes met daarin een speciale mix van botanicals. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en alle producten worden vers gemaakt. Er zijn diverse smaken, waar wij er 6 van kunnen uitproberen. In eerste instantie kozen we voor de smaak RED Passion en YELLOW Citric.

 

Zomerdrankjes - Té Tonic

Het werkt als volgt; je doet het zakje in een glas schenkt er vervolgens een scheutje Gin (± 5 cl) bij. Dit laat je dan zo’n 5 minuten trekken (je ziet de Gin ook de kleur van je gekozen infusion krijgen). Vervolgens voeg je de Tonic water en eventueel wat ijs toe en verwijder je het zakje uit je drankje. Dan is dit het resultaat bij de genoemde infusions:

 

Zomerdrankjes - Té Tonic

DIT IS LEKKER!! Als je denkt dat een Gin & Tonic niet lekkerder kan, dan moet je dit echt even proberen. We hebben allebei de drankjes samen gedeeld, want we konden niet kiezen welke van de twee het lekkerst was. De YELLOW Citric smaakt echt als een Gin & Tonic met citroen – maar dan precies goed. De RED Passion smaakt wat zoetiger, maar houdt ook echt de classic Gin & Tonic smaak vast, heel verrassend!

 

Verkoopadviesprijs: vanaf € 14,95 per pack
Verkrijgbaar bij: Bol.com
Alcoholpercentage: – (niet in de Infusions, wel in de Gin)
Meer info: www.te-tonic.eu

 

Wat ons betreft zijn deze drankjes de term ‘zomerdrankjes’ meer dan waardig en zeker voor herhaling vatbaar op een heerlijke zomerdag. In de hoop dat er nog veel zullen volgen natuurlijk.

Kende jij deze zomerdrankjes al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

5 comments on “De nieuwste zomerdrankjes (18+) getest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.